همه چیز درباره سیستم برق خودرو
سیستم برق خودرو، بسیار گسترده و حیاتی برای انجام بخش اعظم وظایف هر خودرو میباشد. در اجزای پیچیده سیستم یک خودرو، الکتریسیته جزء جدایی ناپذیری است که همراه با قدرت مکانیکی، عملگر ها را به حرکت وا میدارد و خودرو را به حرکت میاندازد.
سیستم برق خودرو تشکیل شده است از یک باطری ذخیره ساز، یک موتور استارت، سیستم روشنایی، سیستم جرقه و متعلقات و کنترل کنندههای گوناگون. در ابتدا سیستم برق خودرو به تجهیزات جرقه محدود میشد. با ظهور استارت الکتریکی در سال ۱۹۱۲ در روی یک مدل کادیلاک، چراغهاب برقی و بوق شروع به جایگزینی برای چراغهای نفتی و استیلینی و بوق های حبابی شدند. الکتریکی شدن، سریع و کامل بود و تا سال ۱۹۳۰ سیستم های ۶ ولتی در همه جا رایج شدند.
سرعت افزایش یافته موتورها و فشار بالاتر سیلندرهای آن ها تولید ولتاژ روشن شدن خودرو را به طور فزاینده ای دشوار می کرد. موتورهای بزرگ تر گشتاور بالاتری را برای روشن شدن نیاز داشتند. پدیده های جدید اضافی که با برق کار میکردند مثل، رادیو، شیشه بالابر، برف پاک کن های چند سرعته هم به نیاز های سیستم افزوده شده بودند. برای پاسخ به این نیازها سیستم های دوازده ولتی در سال ۱۹۵۰ در سرتاسر دنیا جایگزین سیستم های ۶ ولت شدند.
سیستم برق خودرو، بسیار گسترده و حیاتی برای انجام بخش اعظم وظایف هر خودرو میباشد. این سیستم شامل سیستم های زیر مجموعه بسیار زیادی است که هرکدام وظایف خاصی دارند و به طور مکمل با دیگر سیستم های برقی یا غیربرقی خودرو کارمیکنند.
از زمانی که شما اقدام به راه اندازی خودروی خود میکنید تا زمانی که به مقد خود میرسید و آنرا خاموش میکنید در تمام این مراحل یکی از سیستم های خودرو دائم در حال فعالیت میباشد. این سیستم امکان فعالیت سیستم های دیگر را فراهم میکند و حذف آن مساوی با اختلال در کارکرد تمام سیستم های دیگر خودرو از جمله سیستم موتور، سیستم خنک کندهی موتور و یا حتی سیستم های دیگر یعنی سیستم تعلیق و سیستم ترمز میشود.
لحظه ای که قصد باز کردن درب خودرو را دارید تا لحظه ای که به مقص رسیدید و میخواهید خودرو را قفل کنید بسیار زیاد است. هنگامی ک قصد سوار شدن به خودروی خود را دارید، گاها توسط دزدگیر، این کار را انجام میدهید، در همین ابتدا شما از باتری ، مدار های دزدگیر ، فیوز ها ، چراغ های راهنما و …. و متعلقات آنها که شامل سوکت ها و سیم های رابط میباشد استفاده کردهاید.
سپس هنگام روشن کردن خودرو ابتدا سیستم امولایز فعال میشود تا صحت کلیدی که وارد سویچ میشود را برای روشن کردن خودرو تایید کند. چرخاندن سویچ چند مرحله میباشد که سیستم امولایزر در مرحله اول فعال میشود، درمراحل بعدی مدارهای مربوط به آمپرهای پشت فرمان ، مدار چراغ های خودرو مدار سیستم سوتی و…. فعال میشوند.
همچنین همزمان بعضی مدارها و قطعات و اجزای آن ها فعال میشوند ولی فعلا شروع ب کار نمیکنند ؛ مانند مدار مربوط به پمپ بنزین که هنگام باز کردن سویچ فعال میشود و پس از روشن شدن نوتور ، شروع به کار میکند. آخرین مرحله سویچ موجب فعال شدن کلیه مدار ها و سیستم های خودرو میشود.
به طور کلی میتوان گفت سیستم برقی خودرو برای انجام وظایف گوناگون از مدارهای گوناگونی تشکیل شدهاست مانند :
مدار سیستم جرقه زنی، مدار دینام و استارت، مدار سیستم خنک کننده (مدار فن خنک کننده)، مدار چراغ های جلو و عقب، مدار چراغ های راهنما، مدار قفل مرکزی و دزدگیر، مدار گرمکن شیشه عقب که شامل المنت ها و سوکت های مخصوص میباشد، مدار بخاری، مدار برف پاک کن و…
تسنیم
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد