معایب دوو سیلو

بروزرسانی در: جمعه 5 اردیبهشت 99 ساعت 15:36
معایب دوو سیلو

دوو سیلو یکی از سدان‌های خانوادگی بازار کشورمان است که بین سال‌های 1375 تا 1384 در سبد محصولات کرمان موتور قرار داشت. در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید به سراغ این سدان سالخورده بازار کشور رفته‌ایم و قصد داریم معایب دوو سیلو را به اطلاع شما مخاطبین گرامی برسانیم.

سال‌های آغازین دهه هشتاد خورشیدی دوران پررونقی برای حوزه خودرو ایران محسوب می‌شد. سدان‌های رنگارنگ اروپایی و آسیایی از میانه دهه هفتاد وارد کشورمان شدند تا جانی تازه به بازار خودرو ایران بدهند. سدان‌های خانوادگی دوست داشتنی نظیر پژو ۴۰۵، رنو ۲۱، میتسوبیشی گالانت و دوو سیلو رونق‌بخش آن روزهای صنعت خودرو بودند که اکنون مدت‌هاست از دوران اوج خود فاصله گرفته و کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند.
در میان خودروهای یاد شده، دوو سیلو به واسطه ظاهر آرام و باوقار در کنار پیشرانه کم استهلاک برای مدتی به ستاره رده خود تبدیل شد و چه بسا اگر دوو توسط جنرال موتورز خریداری نمی‌شد و تحریم‌های اقتصادی باعث توقف تولید دوو سیلو نمی‌شدند، همچنان این خودرو همانند پژو ۴۰۵ در حال تولید بود. دوو سیلو در حقیقت نسخه فیس‌لیفت دوو ریسر است که از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ توسط کرمان موتور به تولید می‌رسید. این خودرو علاوه بر ایران، در برخی کشورها همچون هندوستان، ویتنام، مصر، رومانی، مکزیک و ازبکستان تولید می‌شد و همچنان در معدودی از سایت‌های تولیدی روی خط مونتاژ قرار دارد.
در ابتدا به واسطه محبوبیت بالا، معایب دوو سیلو چندان در نظر مشتریان جلوه نمی‌کردند اما با گذشت زمان و وارد شدن رقبای جدید، کاستی‌های این سدان آرام کره‌ای بیشتر از گذشته نمود پیدا کردند. هم‌اکنون این خودرو در بازار کشورمان، رقیب محصولات ارزان‌قیمت سایپا نظیر خودروهای خانواده پراید و تیبا محسوب می‌شود. در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید سایت Z4CAR، قصد داریم به بررسی دقیق‌تر «معایب دوو سیلو» بپردازیم و این خودرو سالخورده کره‌ای را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوو سیلو و مشکلات آن هستید، در ادامه با ما همراه شوید.

ساختار قدیمی بدنه

بدنه سیلو

نسل نخست دوو سیلو در سال ۱۹۸۶ میلادی معرفی شد و همانند پژو ۴۰۵ یا رنو ۲۱، خودرویی دهه هشتادی است. این نسل از خودروها به واسطه ستون‌های باریک و کاپوت کشیده خود مشهور بودند. این نوع از طراحی در عین حالی که میدان دید گسترده و خوبی را برای راننده فراهم می‌کند، موجب ضعف شدید امنیت خودرو در تصادف‌های رودررو می‌شود.
دوو سیلو نیز از چنین ساختاری بهره می‌برد و به همین دلیل می‌توان ایمنی بدنه را یکی از معایب دوو سیلو دانست. ضعف بدنه خودروهای دهه هشتاد میلادی موجب شد تا در سال‌های پایانی دهه نود، فرم متفاوتی برای بدنه این خودرو در نظر گرفته شود که به شکل تخم‌مرغی شهرت دارد و خودروهایی نظیر پژو ۲۰۶ حاصل این تفکر هستند.

فقدان کیسه هوا

به طور کلی می‌توان ایمنی ضعیف را یکی از عمده معایب دوو سیلو عنوان کرد که ابتدا در بدنه و سپس در سیستم کیسه‌های هوا بروز پیدا می‌کند. از آن‌جایی‌که این خودرو تا سال ۱۳۸۴ به تولید رسیده، سازنده داخلی الزامی برای نصب ایربگ روی این خودرو نداشته است. به همین دلیل دوو سیلو نمی‌تواند حتی در تصادفات ساده ضامن ایمنی جان سرنشینان باشد و از این نظر در مقابل رقبای نسبتا جوان‌تر خود همچون پراید و تیبا که به ایربگ مجهز شده‌اند، ضعیف ظاهر می‌شود.

ترمزهای ضعیف

ترمزهای سیلو

سومین مورد از لیست معایب دوو سیلو که بازهم از ایمنی نه چندان بالای آن نشات می‌گیرد، ترمزهای این خودرو ضعیف هستند. ترمزهای دوو سیلو در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه‌ای است و هیچ‌گونه سامانه کمکی نیروی ترمز اعم از ترمز ضدقفل یا سیستم توزیع نیروی ترمز در آن وجود ندارد.
متاسفانه دوو سیلو قدرت چندانی برای توقف در سرعت‌های بالا نداشته و با توجه به ساختار قدیمی و ضعیف بدنه، برخوردهای این خودرو با دیگر خودروها یا موانع حادثه ساز خواهد بود. به همین دلیل بسیاری از مالکین با تعویض سیلندرهای ترمز جلو، سیستم ترمز دوو سیلو را نسبت به حالت استاندارد بهبود می‌بخشند تا میزان حادثه‌ساز بودن آن کاهش یابد.

قوای فنی نامطلوب

برخی از نسخه‌های مونتاژی دوو سیلو در ایران از پیشرانه ۱.۵ لیتری چهارسیلندر نیمه کاربراتوری استفاده می‌کنند که با نام TBI یا Throttle Body Injection شناخته می‌شوند؛ این نوع موتورها درواقع همان موتورهای کاربراتوری هستند با یک سوزن انژکتور! این موتور بعدها با نمونه فول انژکتور MPFI جایگزین شد که قادر است حداکثر ۷۵ اسب‌بخار قدرت و ۱۲۴ نیوتن‌متر گشتاور ارائه دهد که حتی در زمان خود هم مقابل رقبایی همچون پژو ۴۰۵ با موتور ۲۰۰۰ سی‌سی حرفی برای گفتن نداشت و امروزه تنها قادر به رقابت با خودروهایی نظیر پراید و تیبا است.
شتاب ضعیف یکی از معایب دوو سیلو است که در مواقع حساس نظیر سبقت‌های حیاتی برای راننده دردسرساز خواهد شد. همچنین در سفرهای خانوادگی و هنگام تکمیل بودن ظرفیت خودرو، کشش ضعیف دوو سیلو شما را ناامید خواهد کرد. این مساله در فصل تابستان و هنگامی که کولر خودرو روشن است، دو برابر حالت عادی راننده را آزار خواهد داد. البته دوو سیلو پس از توقف تولید در ایران، در سایر نقاط جهان با پیشرانه‌های ۱.۶ لیتری انژکتوری با قدرت بیشتر به تولید رسید تا این نقص برطرف شود.

معایب گسترده کابین

مشکلات کابین سیلو

کابین دوو سیلو با الهام از اوپل کادت طراحی شده و در مقایسه با داشبورد رنو ۲۱ یا پژو ۴۰۵ های هم‌دوره خود راضی کننده و مطلوب به نظر می‌رسید. با این وجود حتی در آن زمان هم فضای محدود کابین به عنوان یکی از معایب دوو سیلو در مقایسه با رقبا معرفی می‌شد. سرنشینان عقب دوو سیلو از نظر فضای پا و فضای سر در تنگنا هستند.
داشبورد دوو سیلو نیز امروزه قدیمی و کهنه به نظر می‌رسد و در بهترین حالت مصرف‌کننده را به یاد پراید‌ صبا خواهد انداخت. با توجه به تغییرات متفاوت کابین پژو ۴۰۵ طی سال‌های اخیر، کهنه بودن طراحی دوو سیلو اکنون بیش از گذشته به چشم می‌آید.

دشواری دسترسی به قطعات یدکی و خدمات 

دوو سیلو سال‌هاست که به تولید نمی‌رسد و کرمان موتور نیز در طی این سال‌ها چند بار دستخوش تغییر و تحولات گسترده شده است. از این رو دسترسی به قطعات یدکی این خودرو برای مالکان آن دشوار است که این مورد یکی دیگر از معایب دوو سیلو به شمار می‌آید.
علاوه بر آن به دلیل عرضه محدود دوو سیلو به بازار، نمونه‌های فراوانی از این خودرو در بازار وجود ندارند و یافتن محل مطمئنی برای انجام تعمیرات دوو سیلو به راحتی امکان پذیر نخواهد بود. عدم دسترسی آسان به قطعات یدکی و خدمات فنی به خصوص در شهرهای کوچک، مشتریان بسیاری را از خرید دوو سیلو منصرف کرده است و آن‌ها را به سمت گزینه‌های دیگری همچون پراید و پژو ۴۰۵ سوق می‌دهد.

کلام آخر

در سال‌هایی که دوو سیلو بر روی خط تولید کرمان موتور قرار داشت به دلیل شرایط خاص بازار کشورمان، موفق شد به خودرویی بسیار محبوب و پرفروش تبدیل شود، اما رفته‌رفته با حضور خودروهای تازه نفس و در نهایت توقف تولید دوو سیلو، بازار پرهیاهوی این خودرو به حاشیه رانده شد و از دور رقابت حذف شد.
در حال حاضر حتی دیگر شرکت خودروسازی به نام دوو وجود خارجی ندارد و این موضوع در کنار معایبی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شده است باعث می‌شود که به شما پیشنهاد دهیم در این رنج قیمتی به سراغ نمونه‌های دست دوم پژو ۴۰۵، سمند SE یا حتی نمونه‌های کم کارکرد انواع مدل‌های پراید بروید. در آخر چنانچه درباره موارد مطرح شده در این مقاله نظری دارید، می‌توانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان Z4CAR به اشتراک بگذارید.

نویسنده: سعید رنجبر

 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

191 دیدگاه ها برای "معایب دوو سیلو"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
علی
مهمان

واقعا مغرضانه نوشتید .من اکنون در سال ۱۴۰۱دارم از سیلو لذت میبرم

احسان
مهمان
هرکی این متن رو نوشته شک نکنید دوو سوار نبوده اگه یبار سوار سیلو بشی و یه مسافرت بری دیگه هرگز سوار ماشین های تولید داخل نمیشید چون اصلأ خستگی نداره هم برا داخل شهر خوبه هم برا بیرون شهر عالیه تازه میفهمی ماشین خارجی یعنی چی لوازمش هم راحت گیر میاد اتفاقأ یه ماشین استاندارد و خوش دست و کم مصرف و بی آزاریه اصلأ سرما و گرما براش فرقی نداره هنوزم کلاسش بالاس و خاصه هرکی بخره ضرر نمیکنه ایمنی ماشین هم حرف نداره بدنه و شاسی و پالانی تو موتور خیلی محکم و اطاقش بی سر و… بیشتر
رضا
مهمان

اینا از ایران خودرو و سایپا پول میگیرن این چرت هارو بنویسن

علی
مهمان

سلام دوستان یکی از اقوام یه سیلو داره برا فروش گذاشته چند وقته کسی نمیخره از لحاظ فنی ام چندبار خراب شد برد درستش کرد و خرجاشو کرده خیلی دو دلم که بخرم یا نه خودم الان یه پراید دارم لطفا راهنماییم کنید مرسی، چون خودروی قدیمی و کارکرده اییه هم از استهلاکش میترسم هم از بازار فروش بدش

احسان
مهمان
سلام اگه سیلوی موردنظر شما، از نظر بدنه و شاسی و جلو و عقب، سالم و بی‌رنگ و یا با حداقلِ رنگ‌شدگی هست، حتی اگه موتورش نیاز به تعمیر داشته باشه بازم ارزش خریدن داره. چون فنی ماشین با مقداری هزینه درست و سرپا میشه بخصوص این که لوازم اصلی دوو در شهرهای بزرگ پیدا میشه. ولی دقت داشته باشید که در موقع تعمیر، حتماً باید لوازم اصلی کره‌ای بگیرید. اینو مطمئن باشید که اگه یک سیلوی تمیز و سرپا پیدا کنید، با کیفیت و سواری بسیار متفاوتی از ماشین‌های ایرانی روبرو خواهید شد. سیلو تنها یک ضعف داره و… بیشتر
احمد نوری
مهمان

با عرض معذرت مطالبتون به شدت چرت بود جز مشکل نشیتن سرنشبن عقب،ترمز دوو رو میشه ماتیزی و حلش کرد،یه مشت اراجیف تحویل میدی

احسان
مهمان
من سال ۹۸ یک دوو سیلو مدل ۸۰ خریدم در حالی که همان موقع زانتیا مدل ۸۹ هم داشتم. سه چهار ماه بعد پول لازم شدم و سیلو را فروختم در حالی که به شدت از رانندگی باهاش لذت می‌بردم. لذت رانندگی با سیلو همچنان زیر زبونم موند تا این که حدود ۴ ماه قبل یک سیلو بژ مدل ۸۳ بی‌رنگ پیدا کردم و خریدم و الآن با این که یک آزرا ۲۰۰۷ و یک سمند ای‌اف‌سون مدل ۹۵هم دارم، اما سیلو را برای داخل شهر به هر دو ترجیح میدم چون واقعاً نرم و کم استهلاک هست. اگر کسی… بیشتر
فتاح
مهمان

میفرمایند نداشتن ایربگ ایراده
بفرمایید ماشینه ایربگ داری که موقع تصادف سرنشیناش رو مثله پرسه ۱۰۰ تن له میکنه و اگه شانس بیاره کسی له نشه براثر آتش سوزی مردم رو میکشه ایراد محسوب نمیشه؟

فتاح
مهمان

این یارو ۶ تا دلیل میاره دوو بدرد نمیخوره من ۶۰ تا دلیل میارم که داره حرفه مفت میزنه فقط ۱ دلیله من کافیه جوابش رو بدم
آقای نویسنده جونه آدما برای شما دلیله قابله قبولی هست یا نه
به حرفه من شک داری؟
پاشو برو پارکینگها و اوراغی ها تعداد دوو های مچاله شده رو با پژو و پراید و سمند مقایسه کن

فتاح
مهمان

من خودم پژو دارم ولی یه کاسه روغن سوخته دوو اسپرو گذاشتم رو تاقچه صبح به صبح ماچش میکنم از زیرش رد میشم

فتاح
مهمان

ولی بین سیلو و اسپرو
خدایی اسپرو یه چیزه دیگست

محمدحسین
مهمان
دوستان امروز رفتم یه دوو سیلو دیدم مکانیک هم بردم ماشینو دیدیم خلاصه خود فروشنده گفت ۳ساله دست به موتورش نزدم تا حالا خراب نشده قسم میخورد ولی گفت یه سری تو جاده منو گذاشته واسه یه قطعه دهنم سرویس شده تا پیداش کردم اونم دو برابر باهام حساب کرده خلاصه میگفت اون روز یادم میاد داغون میشم ۲۰۰تومن پول آژانس دادم اصلا یه وضعی بعد گفت اره به درد من نمیخوره کسی که واقعا با این مشکلاتش کنار میاد باید بخرتش منم بهش گفتم بهت خبر میدم نمیدونم بخرم یا نه سر این حرفهش دو دلم کرد لطفا راهنماییم… بیشتر
محمدرضا
مهمان
سلام دوست عزیز، به طور کلی اگه هر ماشینی تو جاده خراب بشه و بمونه طبیعیه که باید برای بردنش به مکانیکی هزینه بشه و مربوط به همه ی ماشین هاست. شما ساکن هرجا که باشید شماره تلفن یدکی فروشی های دوو رو که داشته باشید، زنگ بزنید قطعه رو براتون ارسال میکنن. اگر تهران باشید که چندین و چند مغازه لوازم یدکی دوو توی خیابان ملت هست. شرق تهران هم مثل بسیج زیاده، غرب هم در ستارخان هست در شهرری و میدان قزوین هم چندین یدکی فروش هست. شهرستانها هم در مرکز استانها یدکی دوو هست. فروشگاه اینترنتی دوو… بیشتر
محمدحسین
مهمان
بحث این نیست که قعطه براش پیدا نمیشه چرا پیدا میشه خودم قبول دارم حتی سایت قطعه فروشی هم پیدا کردم که توی اصفهانه ولی بحث اصلی من اینه گه اگه وسط جاده منو گذاشت چه کنم وقتی کمتر مکانیکی ازش سر در میاره این آقا هم میگفت منو سمت جاده شمال گذاشته ۴تا شهر گشتم تا پیدا کردم اون قطعه هم مگنت بود گفته سوخته بود،لامصب خبر هم نمیکنه که چه اتفاقی میافته وگرنه یدکشو با خودت میبری والا نمیدونم چه کار کنم من خیلی بین ماشینا تحقیق کردم خداییش این ماشین تکه تک ولی خوب این مشکلش یه… بیشتر
محمد اهری پور
مهمان

سیلوتمیزپیداکن بخرمطمین مطین باش از تمامی ماشین های صفر تولید داخلی ده سر وکردن ،بالاتره،من عمریه دارم سیلو میرونم،خودم هم ازخونواده ای هستیم که هممون تو کار ماشین کوچک وبزرگیم،وتعویض موتور و گیربکس هم خودمون انجام میدیم،البت گفتم سیلو تمیز،چقدربابتش پول بدی مشکلی نیست باز ارزون خریدی.

محمد اهری پور
مهمان

سیلو اگه خواستی سوارشی،یک عدد مگنت یدک واگن تونستی یک پمپ بنزین بار تو ماشینت،بعد قاره پیمایی کن،همین،حرف هیچ کسو گوش نده.

حسین
مهمان

اقا من امروز پانصد کیلومتر را بیشتر مواقع بالای ۱۴۰ تا رفتم مگنت سوزوند دیگه نزدیک قوچان بودم رفتم یکی خریدم یک سیم کش که قبلا دوو داشت انداخت روش تموم. ولی نرمی این ماشین اجازه نمیده به بدیاش فکر کنی . فرمون نرم کلاچ نرم بی صدا باور کن ۷۰۰ تا رانندگی کردم انگار نه انگار اونوقت هفته قبل با پراید دویست تا راه رفتم یه هفته مریض شدم افتادم

محمدحسین
مهمان

الان یادم اومد بهم گفت مگنت

مهدی
مهمان

باسلام.من دنبال یه مگنت میگردم کسی نداره الان پولشو ندارم سربرج میدم

محمدرضا
مهمان
دوست عزیز ارادت، خرید این نوع ماشین‌هایی که روی خط تولید نیستن همچین معضلاتی رو داره، نه فقط دوو که زانتیا، ریو، روآ، مزدا ۳۲۳، حتی سمند ef7 هم معضل قطعه یا مکانیک رو دارن. من قصد قانع کردن شما رو ندارم، چون خود شما باید باهاش کنار بیاید.اما دوو سیلو چون دلکو داره و مگنت دلکو هم احتمال سوختنش هست(البته در دراز مدت)، عموماً توصیه میشه یکی داشته باشیم همراهمون که لنگش نشیم. (ضمن اینکه دینام دوو هم یه مقدار امکان خراب شدنش هست و آفتامات هم اضافه داشتنش بد نیست) من یه مرتبه توی بندرعباس صدای زوزه از… بیشتر