معایب نیسان ماکسیما
نیسان ماکسیما یکی از سدانهای باکیفیت، پرشتاب و جادار موجود در بازار کشور است که در حال حاضر به دلایلی همچون توقف تولید، گرانی قطعات یدکی، کمبود امکانات و مصرف سوخت بالا محبوبیت سالهای گذشته خود را از دست داده است. اگر قصد خرید این سدان اسپرت ژاپنی را دارید یا میخواهید با معایب ماکسیما آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
ماکسیما یک سدان سایز متوسط، سریع و لوکس از شرکت ژاپنی نیسان است که تولید آن از سال ۱۹۸۹ میلادی آغاز شد و تاکنون هفت نسل از آن به بازار جهانی عرضه شده است. در کشور مانیسان ماکسیما تنها با یک نسل و در فاصله سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ توسط پارس خودرو مونتاژ شده و در اختیاز خریداران قرار گرفت. این خودرو در طی حیات ده سالهاش، با خودروهای متفاوتی از تویوتا کمری گرفته تا لیفان ۸۲۰ به رقابت پرداخت و مدتها به واسطه پیشرانه شش سیلندر خود لقب قویترین خودرو تولید داخل را یدک میکشید.
نمونه تولید شده در ایران مدل خاصی از خودروهای نیسان به نام نیسان سفیرو (Nissan Cefiro) است. نیسان سفیرو از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۳ روی خط تولید شرکت سازنده قرار داشت و نسل سوم آن که با اتاق A33 نامگذاری شده بود در برخی کشورها از جمله استرالیا و نیوزیلند با نام نیسان ماکسیما به فروش میرسید.
نسل سوم نیسان سفیرو خودرویی محبوب و دوستداشتنی بود و علاوه بر سایت اصلی ژاپن، در مالزی و ایران نیز به تولید میرسید. این خودرو با تنوع گستردهای از پیشرانههای ۴ و ۶ سیلندر قابل خرید بود که پارس خودرو نسخه شش سیلندر سه لیتری آن را به ایران آورد. نیسان ماکسیما ابتدا با گیربکس دستی و سپس با جعبهدنده اتوماتیک از سوی پارس خودرو مونتاژ شد.
نیسان ماکسیما از ابتدای ورود به بازار مورد توجه همگان قرار گرفت و به ستاره محبوب پارس خودرو تبدیل شد. طی ده سالی که این خودرو روی خط تولید قرار داشت، رقبای متعددی آمدند و رفتند و نیسان ماکسیما با اقتدار همچنان قادر به پس زدن آنها بود. محبوبیت این خودرو پس از توقف تولید کاسته نشد و با وجود معایب ماکسیما همچنان مشتریان به این خودرو علاقمند هستند. در این مطلب از سایت Z4CAR تصمیم داریم با «معایب نیسان ماکسیما» به عنوان یک سدان محبوب و دوستداشتنی بیشتر آشنا شویم. پس اگر قصد خرید نیسان ماکسیما را دارید یا صرفا به این سدان اسپرت ژاپنی علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
مصرف سوخت بالا
نیسان ماکسیما از ابتدای دهه هشتاد خورشیدی به ایران آمد و در آن زمان خودرویی پرمصرف محسوب نمیشد، چرا که بر اساس فناوری آن زمان ساخته شده بود و انتظارات مشتریان را به خوبی برآورده میکرد. مسئله گرانی بنزین و سهمیهبندی مصرف سوخت نیز در آن سالها مطرح نبود و کمتر کسی از خریداران ماکسیما به مصرف سوخت چنین خودرویی اهمیت میداد.
اکنون و پس از گذشت بیش از یک دهه از ورود ماکسیما، شرایط کاملا متفاوت شده است و این خودرو در زمینه مصرف سوخت یک هیولای خوشاشتها محسوب میشود. فناوری ساخت پیشرانه و گیربکس نیسان ماکسیما مربوط به دو دهه قبل است و از سوی دیگر گرانی و سهمیهبندی بنزین موجب شده تا اغلب افراد از خرید خودروهای پرمصرف و اسپرت دست بکشند. مصرف سوخت بالا نخستین مورد از معایب ماکسیما است و این خودرو را در مقابل برخی رقبای چهار سیلندر نظیر تویوتا کمری در موضع ضعف قرار میدهد.
کمبود امکانات و آپشنها
کمبود امکانات رفاهی و ایمنی نیز یکی دیگر از معایب ماکسیما است که همانند مصرف سوخت به گذر زمان و کهنه شدن ماکسیما ارتباط دارد. این خودرو در اوایل دهه هشتاد شمسی رقیب قدرتمندی برای تویوتا کمری گرند محسوب میشد، اما اکنون که سالها از آن زمان میگذرد، نیسان ماکسیما خودرویی به شدت فقیر در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی است. البته نباید از یاد برد که حذف امکانات و آپشنها یک رویه مرسوم در خودروسازی ایران است و نیسان ماکسیما نیز در زمان تولید از دستکاریهای مونتاژکننده در امان نماند و برخی از امکانات خود را طی پروسه مونتاژ پارس خودرو از دست داده است.
توجه به این نکته ضروری به نظر میرسد که در حال حاضر دیگر نیسان ماکسیما با سی میلیون تومان قابل خرید نیست و قیمت آن در بازار به چندین برابر قیمت کارخانه در سال ۸۴ رسیده است. پرداخت چنین مبلغ زیادی برای خرید ماکسیما از سوی اغلب مشتریان ایرانی به هیچ وجه منطقی نخواهد بود، چرا که هجوم گسترده خودروهای چینی در سالهای اخیر مصرفکنندگان ایرانی را آپشن پسند کرده و آنها با همین قیمت میتوانند سدانهای چینی خوشرنگ و لعابی را خریداری نمایند.
گرانی قطعات یدکی و خدمات فنی
نیسان ماکسیما یکی از معدود خودروهای شش سیلندر تولید داخل محسوب میشود؛ از این رو در میان انبوهی از خودروهای چهار سیلندر انگشتنما است. همین مسئله موجب شده تا دسترسی دشوار به قطعات یدکی و خدمات فنی به عنوان یکی از معایب نیسان ماکسیما مطرح شده و مشتریان این خودرو را از خرید آن منصرف کند.
گرانی قطعات یدکی و کمبود تعمیرکاران ماهر موجب شده است، بسیاری از علاقهمندان نیسان ماکسیما عطای آن را به لقایش ببخشند و با فروش این خودرو خود را از شر دردسر خلاص کنند. این روزها مشاهده یک دستگاه ماکسیما که به وضوح دچار مشکلات فنی است، به صحنهای طبیعی تبدیل شده چرا که در بسیاری از مواقع قیمت بالای قطعات آن مانع از انجام تعمیرات اساسی میشود. از سوی دیگر تولید ماکسیما از سال ۱۳۹۱ متوقف شده است و از همین رو به نظر میرسد مشکل کمبود خدمات و قطعات بهمرور در بازار تشدید شود.
طراحی خارجی و داخلی از مد افتاده
نمونه مونتاژی نیسان ماکسیما در ایران همدوره با نسل چهارم این خودرو است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به تولید میرسید. به همین دلیل با خودرویی روبرو هستیم که متعلق به دهه نود میلادی بوده و البته این مشکل نیز به گذر زمان و عدم بروزرسانی خودرو از سوی عرضه کننده ایرانی مربوط است؛ بنابراین طراحی داخلی و خارجی قدیمی و از مد افتاده یکی دیگر از معایب نیسان ماکسیما به شمار میرود.
البته طراحی خارجی نیسان ماکسیما به واسطه شباهتی که به محصولات آمریکایی دارد، همچنان برای برخی از افراد جذاب است و مدتی طول میکشد تا از سوی اکثریت افراد کهنه خطاب شود. با این وجود فضای داخلی نیسان ماکسیما به هیچ عنوان برای سال ۲۰۲۰ قابل قبول نیست و فضای داخلی زمخت و خشن به شدت مالک را آزردهخاطر خواهد کرد. این اتفاق در حالی رخ میدهد که رقیب این خودرو یعنی تویوتا کمری در چند نسل وارد بازار شد و بخش عظیمی از مشتریان ماکسیما را به سمت خود کشاند.
ضعف در فرمانپذیری
نیسان ماکسیما از سیستم تعلیق سادهای بهره میبرد و به همین دلیل نمیتوان اطمینان کاملی در خصوص فرمانپذیری این خودرو داشت. این مشکل با توزیع وزن نامتقارن ماکسیما ترکیب شده تا با خودرویی کاملا ناپایدار در پیچها مواجه شوید و این مورد نیز یکی دیگر از معایب ماکسیما است.
از سوی دیگر نیسان ماکسیما فاقد هرگونه سیستم کنترل پایداری یا کنترل کشش بوده و به همین دلیل در پیچهای تند نباید بیش از حد پا را روی پدال گاز بفشارید، چرا که کنترل خودرو از دست شما خارج خواهد شد.
کلام آخر
نیسان ماکسیما یکی از سدانهای باکیفیت، پرشتاب و جادار موجود در بازار کشور است که تا پیش از ورود سدانهای رنگارنگ ژاپنی و کرهای، در بازار کشور یکهتازی میکرد. برخلاف گذشته، در حال حاضر بازار خرید و فروش این خودرو به دلایلی همچون توقف تولید، گرانی قطعات یدکی، کمبود امکانات و مصرف سوخت بالا با افت چشمگیری همراه بوده و اغلب افراد ترجیح میدهند در این رنج قیمتی شانس خود را با سدانهای صفر کیلومتر چینی یا نمونههای بروزتر کرهای امتحان کنند.
با این وجود هنوز هم نیسان ماکسیما برای کسانی که به سدانهای اصیل، چالاک و جادار علاقه دارند، خودروی مناسبی محسوب میشود و حتی بسیاری از افراد حاضر نیستند ماکیسمای خود را با هیچیک از خودروهای همرده عوض کنند! شما همراهان گرامی میتوانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبین سایت Z4CAR به اشتراک بگذارید.
نویسنده: سعید رنجبر
دیدگاه بگذارید
70 دیدگاه ها برای "معایب نیسان ماکسیما"
کسی که ماکسیما سوار شده فقط حاضره بنز یا ب ام و سوار بشه و هیچ ماشین دیگه ای نمیتونه انقدر لذت رانندگی بده
متن خوبی بود. به نکته های درستی اشاره کردید. اما من هر بار که با سایر ماشین های هم قیمت ماکسیما رانندگی کردم، بی هیچ جانبداری و سوکشی متوجه شدم که با ماکسیما قابل مقایسه نیست. ایمنی بالای ماکسیما و هماهنگی که با جاده های ایران دارد، با هیچ ماشین چینی قابل مقایسه نیست و فراموش نکنیم که ایران نسبت به جمعیتش یکی از بالاترین مرگ و میرهای جاده ای در جهان را دارد. سپاس
شما اصلا ماشین چینی سوار شدین که این حرفو میزنید؟ برین اریزو فایو توربو سوار شین ببینید شتاب کدوم بیشتر حتی حاضرم با ماکسیماتون کورسم بزارم
منم مطمئنم که شما در تمام عمرت یک بار هم ماکسیما سوار نشدی حتی صندلی عقبش، فکر نکنم بیشتر از ۲۰ سالت باشه
دوست عزیز در خدمتت هستم هر جوقع آریزوت آماده باشه یه اطلاع بده تا قدرت و شتاب و قلدری ماکسیما بهت با پست و استخون نشون بدم
دوست عزیز بنده آریزو ۵ داشتم ۵ تا کار عالیه نرمه اما بخدا نمیرزه چهار تا عقب بشینن صدای cvt و دور بالاش اذیتت میکنه کوبشش زیاده اصلا ماشین باید قدرتی باشه تا لذت ببری آخرا از شیب خیلی زیاد بالا نمیومد عیب اکثر آریزوها
نزن این حرفو بچه قرتی ماکسیما نجیب زاده اس نه مثل این چینی های بی هویت
نزن این حرفو مومن بهت میخندن
ماشین خوبیه .نسبت ب وزن وشتابش مصرف زیاد ب چشم نمیاد .مسافرکشی و آژانس ک کار نمیکنی .عااااااااالی
من کلا زانتیا سوار بودم ولی بایکی از دوستان مسیر رفت برگشت تهران اصفهان پشت رول نشستم راحتی ایمنی و آسایش در رانندگی وشتاب خودرو باعث شد فردای روز برگشتم زانتیایی ک ازصفر دست خودم بود بفروشم و ب وسعم ماکسیمای۸۸بخرم واقعا لذت بردم از خریدش .پیشنهاد میکنم دوستان نیت خرید دارن سالمشو حتی رنگ دار بخرن.بنظر من مصرفش نسبت ب وزن و اندازه ماشین و شتاب خوبش نسبتا ب چشم نمیاد .مسافرکشی ک نمیخوای کار کنی
شما دلالین و نمایشگاهی 🙂
ماشینه ۲۶ ساله پیش سرطانه فقط باید همش تعمیرگاه باشه
ماکسیما به راحتی خراب نمیشه
بنده یه ماکسیمای مدل ۸۵ دارم که خیلی خیلی ازش راضی ام و معتقدم سگش شرف ئاره به این آت و آشغال های چینی و کره ای
سگه اریزو فایو توربوم می ارزه به یه ماشین که دیگه تولید نمیشه و قطعاتش گرونه
نکنه تو ام بنگاه اریزو فایو داری ؟
سلام دوستان گیربکسهای چینی همشون اولش که گاز میدی یه کپ دارن و باید پدال گاز و تا نزدیک نصفه فشار بدی تا حرکت کنه مخصوصا تو سربالایی تند سخت جواب میده چون گیر بکسهای دسته ۳ چینی روش میذارن اگه گیربکس یک چینی که خودشون دارن رو وارد کنن باید همون اریزو رو تا۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰ بخریم من خودم بخاطر همین ماشین چینی نمی خرم وماکسیما دارم که نیش گازش ۱۰۰ تا پر میکنه حتی سربالایی و خدایی لذت میبرم کسانیکه عاشق سرعت اولیه هستند چینی بدردشون نمیخوره ولی ابشنای خوبی داره
باید ماکسیما را سواری بگیری ازش تا بفهمی چه ماشین نرم و پر شتاب و برو و محکمیه و در کل هر وقت ماشینهای کره ای و چینی به رقم هشتصد هزار کیلومتر و یک میلیون کیلومتر رسیدن و باز هم مثل ساعت کار کردند و اخ نگفتن میتونن بیان صحبت کنن و عرض اندام کنن کلا برا شرایط عقب مونده ایران بهترین ماشین برا سواری ماکسیما و تویوتا را میشه گفت بهترین گزینه ها هستن
کاملا دقیق فرمودید جناب
با سلام خدمت نویسنده محترم
با تشکر که مارا از معایب این خودرو مطلع کردید
به نظر من شما باید در ادامه ی این مطلب مطلبی درباره ی مزایای این خودرو می گذاشتید.
چون خریداران با دیدن این مطلب ممکن است از خرید این خودرو منصرف شوند.
شما باید درباره ی مزایای این خودرو هم می پرداختید چون خودروی ماکسیما مزایای زیادی دارد
باتشکر
معایبش خیلی بیشتره
قبول دارم که معایبش بیشتره ولی مزایایی داره که میتونه معایبش را بپوشونه