پژو ۲۰۶ تیپ ۵ یا ام وی ام ۳۱۵ جدید ؟

بروزرسانی در: پنج شنبه 14 اسفند 99 ساعت 03:19
پژو 206 تیپ 5 یا ام وی ام 315 جدید ؟

پژو ۲۰۶ از اوایل دهه ۸۰ که وارد بازار ایران شد تا اوایل دهه ۹۰ کاملا بی رقیب بود. یک خودرو با طراحی جوان پسند، بازار دسته دوم بسیار خوب، توانایی فنی مناسب و تیپ های مختلف که همیشه در بازار هاچبک های ایران حرف اول را می زد. اما اوایل دهه ۹۰ بود که چینی ها کم کم وارد بازار ایران شدند تا کمی معادله ی ۲۰۶ را به هم بزنند. یکی از هاچبک هایی که اوایل دهه ۹۰ توسط مدیران خودرو وارد بازار شد، ام وی ام ۳۱۵ بود که نسل اولش اصلا با اقبال خوبی روبرو نشد و شکست خورد. اما دوسال بعد مدل فیس لیفت این خودرو با اصلاحاتی به بازار آمد تا امروز  با نام ام وی ام ۳۱۵ نیو برای پژو ۲۰۶ تیپ ۵ کهنه کار شاخ و شانه بکشد! با Z4Car همراه باشید.

طراحی بیرونی و بدنه

یک طرف ماجرا پژو ۲۰۶ است. این خودرو خودرویی بسیار آشناست که هر روز آن را در خیابان می بینیم. طراحی ای که با اینکه ۲۰ سال از آن می گذرد اما هنوز کهنه نشده و بسیار چشم نواز است. یک طراحی ماندگار که هنوز هم می شود آن را جوان پسند دانست. در طراحی پژو ۲۰۶ هیچ ایرادی نمی توان دید و ارگونومی قطعات مختلف بدنه کاملا با یکدیگر حفظ شده است. یک طراحی شبه تخم مرغی که ایمنی خوبی در تست های تصادف از خود نشان داده است.

در آن سوی میدان نماینده ی چین با تغییراتی نسبت به نسخه ی اولیه خود قرار دارد. MVM 315 نیوفیس در چراغ های جلو، جلوپنجره و سپر و تا حدودی در گرافیک چراغ های عقب با نسل قبلی متفاوت است و طراحی بهتری دارد. اگر به طور کلی بخواهیم بررسی کنیم، طراحی ۲۰۶ اگر ماندگار باشد، طراحی MVM 315 نیوفیس زیبا است و مانند ۲۰۶ جوان پسندانه است اما باید ببینیم آیا بعد از بیست سال نیز مانند ۲۰۶ طراحی ای ماندگار خواهد داشت یا نه. به طور کلی هر دو خودرو طراحی بسیار زیبایی دارند و تصمیم گیری برای انتخاب بین آن ها کاملا سلیقه ای است.

داخل کابین و آپشن ها

داخل کابین ۲۰۶ تیپ ۵ با تیپ های دیگر تفاوت زیادی ندارد و برای تشخیص تیپ ۲۰۶ می توان به قسمت تهویه اتوماتیک یا شیشه بالابرهای برقی عقب اشاره کرد که نشان دهنده ی تیپ ۵ بودن خودروی مد نظر است( هرچند این مورد هم خطا دارد و ممکن است با یک تیپ ۳ روبرو باشید). طراحی آمپرهای ۲۰۶های سال های قبل به رنگ مشکی بوده که هم اکنون به رنگ سفید هستند و طراحی جذابتری دارند. طراحی داخلی ۲۰۶ نیز مانند طراحی بیرونی آن با آنکه سال ها از طراحی آن می گذرد، اما ماندگار و جذاب است و راننده به تمامی کلیدهایی که نیاز دارد دسترسی مناسبی دارد و به جز کاهش کیفیت شدید متریال استفاده شده در چند سال اخیر هیچ مشکلی در داشبورد ۲۰۶ نیست. از امکانات ۲۰۶ تیپ ۵ می توان دو کیسه هوا، چهار شیشه برقی و تهویه هوا اتوماتیک را نام برد که برای این رنج قیمتی مناسب به نظر می آیند.

در طرف مقابل MVM 315 است که بیشترین تغییراتش را نسبت به نسخه ی قبلی اش در داخل داشته است. طراحی داخلی بسیار زیبا و به روز که باز هم مشکل کیفیت دارد و کیفیتش به اندازه برچسب قیمتی ای که بر آن خورده خوب نیست و بعضی از قطعات حس شکنندگی خاصی به ما می دهند. طرح صفحه کیلومتر، کنسول ها و کلیدها نسبت به ۲۰۶ زیباتر هستند اما شاید طرح آن طوری باشد که بعد از چند سال از چشم بیافتند. فضای داخلی کابین MVM 315 اصلا اندازه ی کابین یک خودروی هاچبک نیست بلکه خیلی بزرگتر است بنابراین می توان نقطه قوتی برای MVM 315H باشد. به طور کلی ۲۰۶ با کیفیت تر، استاندارد تر، و از آن طرف ۳۱۵ به روز تر، و جادار تر است.

فنی و موتور

در بخش فنی ۲۰۶ تیپ ۵ با موتور محبوب و مشهور TU5 به میدان آمده که یک موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ است که ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. اصلی ترین مزیت نسبت به موتور MVM 315، بالا بودن قابلیت تیونینگ و ارتقاء می باشد به طوری که می توان گفت این موتور روی بورس است چرا که روی اکثر محصولات ایران خودرو نصب بوده و هیچ مشکلی بابت تامین قطعات آن وجود نخواهد داشت و در دورترین نقاط کشور نیز به وفور یافت می شوند. موتور TU5 موتوری است که به کم مصرف بودن، کم صدا بودن و کم استهلاک بودن معروف است و به طور کلی موتوری است که در ایران طرفداران زیادی دارد یکی از بهترین موتور های ایران است.

در طرفی دیگر نماینده چین با یک موتور ۱.۵ لیتری قرار دارد که ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور دارد. شاید از لحاظ اعداد و ارقام این موتور خیلی نزدیک به TU5 باشد اما به دلیل استفاده از گیربکسی که با موتور چندان هماهنگی ای ندارد، از لحاظ شتاب تفاوت زیادی بین این خودرو وجود دارد بنابراین در بخش فنی و موتور پیروزی بدون شک از آن ۲۰۶ خواهد بود.

تجربه رانندگی

پشت فرمان ۲۰۶ تیپ ۵ چیز جدیدی دستگیر ما نخواهد شد. ۲۰۶ تیپ ۵ سواری چالاک، ترمزهای خوب، میدان دید مناسب، فرمان نرم و انتقال قدرت خوبی را ارائه می کند. تجربه رانندگی با ۲۰۶ تجربه ای لذت بخش است، البته به جز اینکه کمی قسمت عقب خودرو همیشه در شرف فرار کردن است که دلیل آن  شکل طراحی خودرو است و نباید انتظار تعادل و هندلینگ خودرویی سدان مانند سمند را داشت اما با کمی کاهش ارتفاع ۲۰۶ تیپ ۵ در مانورها بسیار خوب عمل کند و به واسطه ی شتاب آن راننده را اذیت نخواهد کرد. ۲۰۶ تیپ ۵ در شیب ها و هنگام کار کردن کولر بهتر از MVM عمل می کند و نقطه ی قوتی برای آن محسوب می شود.

در طرف دیگر ماجرا MVM با موتور نسبتا کم توان تری در دستان راننده قرار می گیرد. موتور MVM بدین صورت است که اگر کولر روشن باشد، به طور محسوسی از توان آن کم می شود و باعث اذیت شدن راننده در سربالایی ها می شود هرچند این نکته را در نظر داشته باشید که MVM 315 New نسبت به MVM 315های قدیمی شتاب خیلی بهتری دارد و به جرات می توان گفت صفر تا صد آن ۳ ثانیه بهتر است. اما باز هم در مقابل ۲۰۶ تیپ ۵ با موتور TU5 ممکن است حرفی برای گفتن نداشته باشد. فرمان MVM 315 بسیار نرم است و موتور کم مصرف و کم صدایی نیز دارد که اکثر مالکان این خودرو به این موضوع اذعان دارند که مصرف سوخت MVM 315 یکی از مزیت های این خودرو است. کابین MVM نیز جادارتر است و راننده در فضای بهتری قرار گرفته است. به طور کلی در قسمت تجربه رانندگی می توان گفت اگر اهل شتاب هستید قطعا تیپ ۵ بهتر است اما سواری نرم تری را می توانید در MVM تجربه کنید.

نتیجه گیری

نتیجه گیری در رابطه با ام وی ام ۳۱۵ جدید و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ این است که تیپ ۵ خودرویی با تامین قطعه عالی، پرطرفدار، با بازار دست دوم عالی، توانایی فنی خوب و البته با افت قیمت کمتر است. در مقابل، MVM 315 طراحی به روزتر، آپشن بیشتر و کابین جادارتری دارد و می تواند برای کسانی که اهل خرید و فروش و تعویض خودرو نیستند گزینه مناسبی باشد. اینجا انتخاب با شماست که بین چینی تازه وارد و دورگه فرانسوی-ایرانی کارکشته کدام را انتخاب می کنید.

نویسنده: دانیال جهاندار

عکاس : آریا محسنی

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar