۶ دلیل برای خرید سمند سورن ELX
در مجموعه فعلی محصولات شرکت خودروسازی ایران خودرو، خانواده سمند یکی از محبوبترینهای این کمپانی محسوب میشود. خانوادهای که مدلهای زیادی داشته و توانسته با ارائه نسبتاً مناسب آن چه که مردم از یک خودروی وطنی میخواهند، توجه بسیاری از خریداران را در بازار کشورمان به خود جلب کند. خانواده سمند مدلهای مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به سمند LX، سمند سریر، سمند SE و سمند سورن اشاره کرد. ما در این مطلب، قصد داریم سمند سورن ELX را مورد بررسی قرار داده و مزایا و نقاط قوت آن را برای شما مطرح کنیم. ابتدا بیایید نگاهی کوتاه به تاریخچه این خودرو بیندازیم.
داستان سمند را که همه میدانید، خودرویی که به عنوان اولین پروژه تولید ملی، اوایل دهه ۸۰ شمسی وارد بازار ایران شد. سمند مدلی بود که مردم، به دلیل تکراری شدن گزینههایی که در بازار برای آنها وجود داشت، خیلی خوب از آن استقبال کردند. از سویی دیگر، ایران خودرو هم که به فکر بهره برداری خوب از این تقاضای مردم برای خودروهایی جدید بود، سعی میکرد با کمترین تغییرات ممکن نسخههایی جدید از محصولات خود را روانه بازار کند. سمند سورن هم یکی از محصولات همین نوع طرز تفکر کلان مدیران ارشد ایران خودرو است.
مراسم رونمایی سمند جدید ایران خودرو با طراحی بدنه متفاوت بعدازظهر ۱۸ بهمن سال ۱۳۸۵ با حضور وزیر صنایع و معادن، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع، معادن تولید وزیر صنایع و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد. به عنوان یک مدل فیس لیفت سمند معمولی، تغییرات سمند سورن محدود به دو بخش طراحی عقب و جلوی خودرو میشد. داخل کابین، تغییر خاصی وجود نداشت و فقط، سمند سورن به فرمان تلسکوپی مجهز بود. فرمانی که به هنگام تصادف جمع میشود و آسیبی به راننده نمیرساند. طراحی داشبورد هم دقیقاً همان چیزی بود که روی سمندهای دیگر دیده بودیم.
بعدها طراحان ایران خودرو دست به کار شده و یک داشبورد جدید برای این خودرو طراحی کردند. مدل مجهز به این طراحی داشبورد جدید را ایران خودرو سورن ELX نامید. طراحی داشبورد این نسخه سورن، اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم بسیار زیبا بوده و هماهنگی و ارگونومی خوبی دارد. نهایتاً، در سال ۱۳۹۲ شرکت ایران خودرو یک نسخه جدید از سمند سورن ELX به نام سورن ELX سال یا کد ۱۱ را رونمایی کرد که از جمله مهمترین تغییرات آن، میتوان به اضافه شدن دکمههای کنترلی روی فرمان، سیستم صوتی جدید یکپارچه با رمز ضد سرقت، بلوتوث موبایل و خروجی SUB Woofer، طراحی جدید و یکپارچه داشبورد و چند مورد دیگر اشاره کرد.
اکنون که اندکی با تاریخچه این خودرو در ایران آشنا شدیم، اگر موافق باشید به ارائه یک معرفی کلی در مورد آن بپردازیم. سمند سورن ELX یک سدان سایز متوسط میباشد که به یک موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ ۱.۷ لیتری با ۱۱۵ اسب بخار نیرو در ۶ هزار دور در دقیقه و ۱۵۹ نیوتن متر گشتاور در ۴۵۰۰ دور در دقیقه مجهز شده است. این پیشرانه با داشتن استاندارد آلایندگی یورو ۴، در جاده ۵.۸ لیتر به ازای هر صد کیلومتر و در حالت ترکیبی، به ازای هر صد کیلومتر رانندگی تقریباً ۷.۵ لیتر بنزین مصرف میکند. خروجیهای این موتور به کمک یک گیربکس ۵ دنده دستی به چرخهای جلو ارسال شده و خودرو، قادر است با این مشخصات فنی که دارد، صفر تا صد را در ۱۱.۹ ثانیه پر کرده و حداکثر سرعتی برابر با ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت داشته باشد.
سمند سورن ELX با داشتن ابعادی معادل ۴۵۳۴ میلی متر طول، ۱۷۴۴ میلی متر عرض، ۱۴۶۰ میلی متر ارتفاع و فاصله بین دو محور ۲۶۷۱ میلی متر، همان طور که گفتیم جزء سگمنت سدان های سایز متوسط دسته بندی میشود. وزن این خودرو بدون با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی برابر با ۱۲۵۷ کیلوگرم بوده و صندوق عقب آن، ظرفیتی برابر با ۵۰۰ لیتر دارد.
اکنون با آشنایی نسبی با تاریخچه و مشخصات فنی سمند سورن، زمان آن فرا رسیده است تا همان طور که قول دادیم، به بررسی نقاط قوت و مزایای آن پرداخته و دلایلی را مورد بررسی قرار دهیم که چرا خرید سمند سورن ELX در بازار فعلی ایران میتواند اتفاق خوب و عاقلانهای باشد. طبق معمول، باید سه نکته را متذکر شویم. اول این که، طبق رویه مجله اینترنتی زوم فور کار، مقالههای مشاوره خرید دو بخشی هستند و طی هفتههای آتی، مقاله بررسی معایب و ایرادها و همچنین دلایل نخریدن سمند سورن ELX را هم منتشر خواهیم کرد. نکته دوم هم این که مانند همیشه، باید توجه داشته باشید که موارد مطرح شده در این مقاله به عنوان مزایای سمند سورن ELX، تنها در صورتی که جزئی از دغدغههای شما به هنگام خرید یک خودرو باشند برایتان مفید خواهند بود.
و نهایتاً نکته سوم این که در نگارش این مطلب سعی شده است علاوه بر تجربه رانندگی نگارنده با سمند سورن ELX، از تجربیات و نقل قولهای مالکان آن هم استفاده شود. بدون شک با توجه به زمان زیادی که مالکان با این خودرو سپری کردهاند، شاید بتوان گفت هیچ کسی به اندازه آنها با مزایا و معایب سمند سورن ELX آشنا نیست. در ادامه مطلب، لطفاً با زوم فور کار همراه باشید.
۱ – امکانات، آپشن ها و تجهیزات خوب
در میان خودروهای ایرانی، معمولاً یکی از بخشهایی که همیشه مورد کم لطفی خودروسازهای داخلی قرار میگیرد، همین بخش امکانات، تجهیزات و آپشن هاست. از سویی دیگر، شرکتهای چینی که چند سالی است وارد بازار کشورمان شدهاند، همیشه روی این قسمت تاکید خاصی داشته و خودروهایی به اصطلاح پرآپشن را روانه بازار میکنند. در این بین، شرکتهای داخلی برای این که از قافله عقب نمانند و مشتریان خود را از دست ندهند، سعی کردهاند تا خودروهای خود را اصطلاحاً به روز کرده و برخی تجهیزات و آپشن های مهم را روی آنها ارائه کنند. چه بسا اگر مدلهای چینی وارد بازار ایران نمیشدند، از سوی شرکتهایی مانند ایران خودرو نیازی به بروزرسانی و ارائه آپشن روی خودروها دیده نمیشد. در هر حال، سمند سورن ELX با توجه به سگمنتی که در آن حضور دارد، یکی از خودروهای خوب از نظر تجهیزات و آپشن ها به شمار میآید، از جمله مهمترین آنها میتوان به مواردی مانند فرمان هیدرولیک و غربیلک فرمان مجهز به کلیدهای کنترلی، تهویه مطبوع اتومات و کانال تهویه برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی جدید MP3 با طراحی یکپارچه با رمز ضد سرقت، بلوتوث موبایل و خروجی SUB Woofer، بلندگوهای جلو و عقب، تیوتر، آنتن اکتیو، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم، دارای چراغهای عقب ال ای دی، تنظیم زاویه نور چراغهای جلو از داخل اتاق، تنظیم آینههای جانبی برقی و مجهز به گرمکن، آینههای جانبی راهنمادار و تاشونده اتوماتیک، آینه چراغدار روی آفتابگیر سمت شاگرد، شیشه بالابر برقی دربهای جلو و عقب، شیشههای بالابر برقی هوشمند (مجهز به آنتی ترپ و پاور ویندو)، شیشههای سولار (ضد اشعه مضر UV)، تریم مشکی، قطعات دکوراتیو طرح متال افکت، زه و دستگیره همرنگ بدنه، تنظیم برقی پشتی صندلیهای جلو، تنظیم اهرمی ارتفاع صندلی راننده، پشت سری صندلی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه، پشت سری صندلی عقب یکپارچه با صندلی، دسترسی به صندوق از داخل اتاق، ستون فرمان تلسکوپی (جمع شونده)، بازکن در صندوق عقب از داخل اتاق و روی سوییچ، جمع کردن برقی آینههای جانبی از داخل اتاق و روی سوییچ، سیستم روشنایی موقت در محیطهای تاریک و چند مورد دیگر اشاره کرد.
۲ – طراحی ظاهری قابل قبول
همان طور که گفتیم، سمند سورن به عنوان فیس لیفت سمند معمولی، سال ۱۳۸۵ عرضه شد و در طراحی بدنه، تغییرات زیادی مخصوصاً در دو بخش جلو و عقب اتفاق افتاده بود. البته که طراحی ظاهری یک موضوع سلیقهای است و احتمال دارد افراد مختلف نظرات متفاوتی در مورد آن داشته باشند، ولی به طور کلی، در خانواده سمند همیشه سورن به عنوان زیباترین مدل معرفی شده است. در طراحی قسمت جلو، اولین موردی که بسیار به چشم می زند طراحی متفاوت چراغهای جلو است که ظاهری خشن به خودرو داده است. دو خط روی کاپوت که از دو گوشه کاپوت شروع شده و تا روی سپر و دریچه ورودی هوای بزرگ آن ادامه پیدا میکند از دیگر موارد قابل توجه در طراحی ظاهری این خودرو محسوب میشود. طراحی میلههای افقی جلوپنجره هماهنگی خوبی با دیگر بخشهای قسمت جلو دارد. در کنارهها، هیچ تفاوتی بین سورن و سمند LX دیده نمیشود. تنها مواردی که متفاوت هستند سپرهای عقب و جلو میباشند که شکلی متفاوت در کنارهها به سورن دادهاند. در بخش عقب اوضاع کمی متفاوتتر است و تغییراتی را میتوان دید. از جمله شکل جدید چراغهای عقب که به نوعی رو به پایین کشیدهتر شدهاند و در مقایسه با چراغهای LX، ظاهر بهتری دارند.
۳ – پیشرانه خوب و مطمئن
سمند سورن ELX همان طور که در بخش معرفی فنی گفتیم، به موتور EF7 مجهز است. اگر چه این موتور خیلی هم بدون عیب و ایراد نیست، ولی به طور کلی پیشرانه خوبی بوده و میتوان گفت به نوعی امتحان خود را پس داده است. این موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ ۱.۷ لیتری با ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور در مقایسه با رقبای مستقیم سمند سورن ELX از نظر خروجیها هم وضعیت بهتری دارد. در این پیشرانه وجود سامانهٔ زمانبندی متغیر سوپاپها (VVTi)، سبب شده علاوه بر تزریق گشتاور بیشتر به موتور، شاهد کاهش آلایندگی و مصرف سوخت باشیم. از نظر قدرت و شتاب هم این موتور در مقایسه با رقبا بسیار خوب بوده و به طور کلی، سمند سورن ELX در این موارد هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
۴ – ایمنی بالا
از دیگر بخشهای خودروهای ایرانی که معمولاً شاهد عملکرد نه چندان خوب هستیم، بحث ایمنی است. از سویی، عدم وجود الزام به شرکت در تست تصادف از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صدور مجوز ورود به بازار و از سویی دیگر عدم مطالبه گری مردم در این زمینه، سبب این کم کاری خودروسازها در این بخش شده است. اگر چه در مورد وضعیت استحکام بدنه در تستهای تصادف مختلف سمند سورن ELX اطلاعاتی در دست نداریم، ولی در مقایسه با دیگر مدلهای ایرانی، سمند علاوه بر تجهیزات ایمنی خوب، ترمزهای بسیار خوبی هم دارد. ترمز جلو و عقب سورن ELX دیسکی بوده و از دو سیستم ضدقفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD بهره میبرد. از برخی سیستمهای ایمنی و تجهیزات امنیتی این خودرو میتوانیم به مواردی مانند کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو، سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز، هشداردهنده موانع عقب، سیستم عیب یابی هوشمند (مالتی پلکس)، قفل مرکزی با ریموت کنترل، کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع و چند مورد دیگر اشاره کنیم.
۵ – طراحی کابین زیبا
همان طور که اشاره کردیم، سورن نخستین بار سال ۱۳۸۵ به عنوان فیس لیفت سمند رونمایی شد، ولی این خودرو از کابین و داشبورد دقیقاً مشابه سمند استفاده میکرد. ولی بعدها، شرکت یک طراحی داشبورد و همچنین تریم جدید به نام ELX برای سمند سورن معرفی کرد که طراحی آن بسیار بهتر شده بود. سمند سورنی که ما در مورد آن در این مقاله بحث میکنیم، سورن ELX جدید است که سال ۱۳۹۲ با تغییراتی در داشبورد وارد بازار شد. به طور کلی، در میان خودروهای ایرانی هم قیمت با سورن، طراحی کابین و داشبورد آن بسیار زیبا است و کمتر کسی میتواند از آن ایرادی بگیرد. فرمان جدید مجهز به دکمههای کنترلی و طراحی زیبا و تمیز کنسول مرکزی را میتوان از مهمترین موارد کابین خودرو مطرح کرد. هر چند، عدم وجود یک صفحه نمایش لمسی روی کنسول مرکزی بسیار به چشم می زند.
۶ – خدمات پس از فروش خوب و شبکه نمایندگیهای گسترده
این مورد همیشه یکی از مزایای اصلی خودروهای گروه صنعتی ایران خودرو است. شرکتی که شاید بتوان گفت در تمامی شهرهای اصلی ایران حداقل یک نمایندگی را دارد و از این نظر، میتوانید کاملاً خیال راحتی داشته باشید. البته بحث ما در این قسمت فقط به وجود شبکه نمایندگی خوب مربوط است و احتمال این که در برخی نمایندگیها خدمات خوبی به مشتریان ارائه نشوند وجود دارد. همچنین قطعات موتوری، جلوبندی و بدنه این خودرو تقریباً در همه جای ایران موجود بوده از این نظر هم نباید هیچ گونه نگرانی داشته باشید.
سخن پایانی
این روزها، سمند سورن ELX به عنوان یک سدان سایز متوسط خانوادگی در بازه قیمتی حول و حوش ۴۵ میلیون تومان، یکی از انتخابهای خوب برای خریداران محسوب میشود. به شش دلیلی که در این مطلب ذکر کردیم، قطعاً خرید آن برای کسانی که دغدغه این موارد را دارند میتواند انتخاب درست و خوبی باشد. به عبارت دیگر، اگر به دنبال خرید یک سدان سایز متوسط خانوادگی، با موتوری خوب، طراحی قابل قبول، کابینی مدرن در مقایسه با رقبای مستقیم و امکانات و تجهیزات خوب هستید، ما خرید سمند سورن ELX را به شما پیشنهاد میکنیم.
همان طور که قبلاً هم گفتیم، در آیندهای نزدیک در مقالهای جداگانه به بررسی نقاط ضعف، ایرادها و معایب این خودرو خواهیم پرداخت و دلایلی برای نخریدن آن به شما معرفی خواهیم کرد. اگر قصد خرید سمند سورن ELX را دارید، بهتر است تا زمان انتشار مقاله دوم هم صبر کرده و با اطلاعاتی کامل در مورد آن، نسبت به خریدن یا نخریدن سورن ELX تصمیم گیری کنید.
در پایان، اگر نظری درباره موارد مطرح شده در این مقاله، یا سمند سورن ELX دارید حتماً نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان زوم فور کار به اشتراک بگذارید.
دیدگاه بگذارید
32 دیدگاه ها برای "۶ دلیل برای خرید سمند سورن ELX"
با تجربه ۲۵هزارتا رنو سپند، ۹۰ هزارتا رانندگی با سیلو، ۱۰۰ هزار تا با پراید، ۵۰ هزارتا با تیبا و اخیرن ۱۵ هزارتا با سورن. میتونم بگم تا اینجا بهترین ماشین بوده. البته سیلوم من پیر شده بود (۱۶ ساله) اما اگر صفرش تو بازار یود قطعا سیلو یه چیز دیگست. با ال نود هم رانندگی کردم خیلی ماشین نرم و بی دردسریه اما راحتی سورنو نداره.
سلام. قیمت سورن تو لیست قیمت نبود . واسه پیش فروشم نذاشتن. اتفاقی واسش افتاده؟
سلام. مبشه داشبورد سورن را برای سمندlx-ef7سوارکرد؟ ؟؟
شاید اما اینکار عاقلانه نیست چون اولا ماشینتون از فابریکی درمیاد دوما داشبوردی که باز بشه مطمئنا صدا میوفته سوما مسلما توی بازار داشبورد با کیفیت خوب و فابریک کمپانی کم پیدا میشه و خیلی گرونه که مقرون به صرفه نیست
سلام خدمت اساتید تیمz4 تو قسمت معرفی اولیه گفتید موتور ۴ سیلندر ۸ سوپاپ ۱۶ef7سوپاپه
سلام ، ممنون از دقت نظرتون دوست عزیز
اصلاح شد