جشن ۸۵ سالگی شورولت سابربن همزمان با رونمایی نسل جدید + تصاویر
شورولت سابربن را میتوان یکی از ارکان اصلی صنعت خودروی آمریکا به حساب آورد. زمانی که نخستین بار به عنوان یک خودرو هشت سرنشین با صندلیهای جدا شونده، صندلیهای ردیف دوم تاشو و یک موتور شش سیلندر خطی ۶۰ اسب بخاری رونمایی شد، آمریکا در دوره رکود بزرگ بود.
هنوز شش سال به ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم باقی مانده و مدتی بود که فیلمهای رنگی به بازار آمده بود. از آن زمان تاکنون شورولت سابربن از جنگهای بسیار سربلند بیرون آمده، با تغییر فرهنگ و علایق آمریکاییها خود را وفق داده، بحران نفتی دهه ۷۰ میلادی را پشت سر گذاشته و نامش الهام بخش مدلهای مختلفی از جمله برند خواهر خود، جی ام سی بوده است.
با رونمایی مدل ۲۰۲۰، شورولت سابربن ۸۵ سالگی خود را جشن میگیرد. این اتفاق سابربن را به عنوان پایه گذار سگمنت شاسی بلند مدرن و قدیمیترین مدل خودرویی تبدیل میکند که هنوز در بازار فروخته میشود. در واقع شورولت سابربن از نظر سابقه حضور در بازار تراک های فورد سری اف (۱۹۴۸)، تویوتا لندکروزر (۱۹۵۱) و شورولت کوروت (۱۹۵۳) را پشت سر میگذارد.
مدلهای استیشن در دهه ۳۰ میلادی چیز عجیب و غریبی نبودند، ولی در آن زمان اکثر این مدلها بدنهای از جنس چوب داشتند. شورولت در اواسط دهه میلادی تست یک مدل با بدنه تمام فولادی روی یک شاسی تجاری را آغاز و نهایتاً مدل سابربن کری آل را در سال ۱۹۳۵ به عنوان یک مدل دو در روی یک شاسی نیم تن وارد بازار کرد. خودروی خواهر این مدل از برند جی ام سی دو سال بعد وارد بازار شد و بعدها به یوکون XL در سال ۲۰۰۰ تبدیل گشت.
اسم سابربن در طول این سالها توسط خودروسازهای دیگر از جمله پلیموت، ده سوتو و استودبیکر استفاده شده است. هنوز هم اداره راهنمایی و رانندگی نیویورک از نام SUBN برای توصیف مدلهای استیشن و شاسی بلندها استفاده میکند. در سال ۱۹۸۸ بود که شرکت جنرال موتورز نام سابربن را ثبت تجاری کرد.
شرکت شورولت مدل سابربن را در نسل دوم خود در طول جنگ جهانی دوم به عنوان یک خودروی ارتش تولید میکرد. در آن سالها جالب است بدانید تولید بسیاری از مدلهای عادی متوقف شده بود. نسل سوم شورولت سابربن بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۷ با یک طراحی جدید رونمایی شد. این خودرو نخستین بار از یک موتور هشت سیلندر خورجینی در سال ۱۹۵۵ استفاده کرد. در سال ۱۹۶۰، نسل پنجم سابربن برای نخستین بار با آپشن دو دیفرانسیل وارد بازار شد و اکنون، تقریباً تمام شاسی بلندها از این ترکیب و فرمول استفاده میکنند. شورولت سابربن اکنون در نسل یازدهم خود قرار دارد و با ظرفیت سرنشین تا ۹ نفر، فضای باری برابر با ۳۴۴۶ لیتر و ۴۲۰ اسب بخار قدرت از موتور هشت سیلندر خورجینی ۶.۲ لیتری خود توانسته فروش خوبی را تجربه کند.
سابربن هنوز هم فروش خوبی دارد و طی سه ماهه سوم سال جاری شرکت ۱۲ هزار و ۳۹۱ دستگاه از آن را فروخته است. تا ماه سپتامبر امسال فروش کلی این خودرو ۴۱ هزار و ۶۸۶ دستگاه بوده است. البته آمار فروش خودرو نسبت به پارسال افت کرده است.
سال پیش، نخستین بار تصاویری جاسوسی از نسل بعدی شورولت سابربن در اینترنت منتشر شد. این خودرو روی یک نسل جدید شاسی تراک T1 شرکت ساخته خواهد شد. با توجه به این که سال آینده سالگرد ۸۵ سالگی این خودرو است، میتوانیم همزمان با رونمایی نسل جدید منتظر یک نسخه ویژه نیز از این خودرو باشیم.
autoblog
منبع: Z4Car
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد