بررسی نسل جدید کیا اسپورتیج ۲۰۲۳
اسپورتیج بدون شک محبوب ترین مدل در بین سبد وارداتی های شرکت کوشا خودرو از برند کیا کره جنوبی است. چندی پیش خبر پذیرش ۵۰۰ دستگاه از این خودرو برای عرضه در بورس کالا منتشر شد و به همین بهانه نگاهی به نسخه وارداتی احتمالی این خودرو به ایران خواهیم داشت.
کیا اسپورتیج از سال ۱۹۹۳ تا کنون در ۵ نسل به بازارهای جهانی عرضه شده که شاهد ورود سه نسل دوم تا چهارم ان به بازار ایران نیز بوده ایم. البته در این بین سهم نسل چهارم به دلیل ممنوعیت واردات خودرو و آغاز تحریم ها کمتر از دو نسل قبلی بوده و نسل سوم این خودرو این کراس اوور شهری کیا با کد SL همچنان از محبوب ترین خودروهای وارداتی در بازار دست دو به شمار می رود که بعضا تا ۲ میلیارد تومان نیز در بازار قیمت دارند. همچنین معدود نمونه های مشابه صفر کیلومتر نسل چهارم کیا اسپورتیج با کد QL در تیپ Gtلاین مدل ۲۰۱۸ این روزها در بازار با قیمت ۴.۵ میلیارد تومان خرید و فروش می شود.
مدلی که کوشا خودرو برای واردات اسپورتیج در نظر گرفته نسخه ۲۰۲۳ این خودرو از نسل پنجم با کد NQ5 است که تقریب هیچ شباهتی در ظاهر به نسل های قبلی ندارد. در نمای جلو، چراغ های بومرنگی شکل این خودرو هویتی متفاوت را رقم زده اند و ابعاد کلی خودرو نسبت به نسل قبل در همه بخشها افزایشی حدود یک تا ۴ سانتیمتر داشته است. در نمای جلو، جلوپنجره عریض تا زیر چراغ ها ادامه پیدا کرده و همین موضوع به عریضتر جلوه دادن کابین این خودرو کمک بسزایی کرده است. طراحی جانبی خودرو خطوطی ساده و به دور از خطوط شکسته متعدد است و در نمای عقب نیز چراغ های پیوسته بار دیگر تلاش در پیروی خط فکری طراحان در دماغه خودرو دارد.
کیا اسپورتیج در کشورهای حاشیه خلیج فارس با دو پیشرانه ۲لیتری یا ۱.۶لیتری توربو GDi عرضه میشود. پیشرانه ۲لیتری تنفس طبیعی این خودرو قدرتی ۱۵۵ اسب بخاری و حداکثر گشتاور ۱۹۲ نیوتون متری دارد که در نسخه پایه این قدرت از طریق یک گیربکس ۶سرعته اتوماتیک AT به محور جلو منتقل می شود و نسخه AWD آن نیز قابل سفارش است. نسخه مجهز به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو نیز حداکثر توانش به ۱۷۷ اسب بخار می رسد و حداکثر گشتاور آن ۲۶۵ نیوتون متر است که از طریق یک گیربکس ۷سرعته دوکلاچه به هر ۴ چرخ منتقل می شود. شتاب این خودرو در نسخه ۲لیتری حدود ۱۱ ثانیه و در نسخه ۱.۶ لیتری TGDi به حدود ۸.۸ ثانیه می رسد. با توجه به قیمت نسبتا بالای نسخههای دو دیفرانسیل و ۱.۶ لیتری توربو این خودرو به نظر می رسد ورود مدل ۲ لیتری تنفس طبیعی تک دیفرانسیل به بازار ایران محتمل تر از دیگر گزینه ها باشد.
در داخل کابین اسپورتیج سبک طراحی به طور کلی متحول شده و این موضوع از نمایشگر یکپارچه پشت فرمان تا میانه کابین و دریچه های جدید سیستم تهویه کاملا مشخص است. فهرست گسترده از امکانات اسپورتیج اعلام شده است که شامل مواردی همچون رادار نقطه کور، اهرم دایره ای تعویض دنده، سنسور نور و باران، اتوهلد، هشدار برخورد از جلو، هشدار حرکت بین خطوط، کروز کنترل تطبیق پذیر، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، تهویه اتوماتیک دوکاناله، پدل شیفتر، شارژر وایرلس و ... می شود اما مشخص نیست در نهایت اسپورتیج های وارداتی به چه سطحی از این امکانات مجهز خواهند شد.
عصرخودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد