رونمایی استون مارتین والهالا ۲۰۲۵
استون مارتین والهالا (Aston Martin Valhalla) تاریخچهای طولانی دارد که به سال ۲۰۱۹ برمیگردد، زمانی که نسخه مفهومی AM-RB 003 معرفی شد. اگر این وضعیت عادی بود و ما در مورد یک خودروی عادی صحبت میکردیم، حالا باید در مورد یک بهروزرسانی میانه (mid-cycle refresh) صحبت میکردیم. اما حالا آستون مارتین با افتخار سوپرکار مورد انتظار خود را که موتور وسط دارد، پس از سالها تأخیر معرفی کرده است. آیا ارزش انتظار را داشت؟
تا زمانیکه امکان رانندگی با آن را پیدا نکنیم، نمیتوانیم به پاسخ قاطعی برسیم، اما مشخصات فنی آن جذاب به نظر میرسد. این سوپرکار با پیشرانه هیبریدی (plug-in hybrid) خود به قدرت ۱,۰۶۴ اسب بخار (حدود ۷۹۵ کیلووات) دست مییابد که بیش از آنچه قبلاً تصور میشد، است. بخش اعظم این قدرت، ۸۱۷ اسب بخار (۶۰۹ کیلووات)، از موتور V8 توربوشارژ دوگانه با حجم ۴.۰ لیتر که در پشت سر راننده قرار دارد، تأمین میشود.
این موتور صرفاً نسخهای تقویت شده از موتور DBX707 نیست. در داخل آن یک میللنگ (crankshaft) تخت قرار دارد که با پیستونهای جدید و سیستم روغندهی داینسَمپ (dry sump) طراحی شده است. همچنین از میللنگها و سیستم جرقهزنی (ignition system) سفارشی بهره میبرد. توربوشارژرهای بهبودیافته درون سیلندرهای آن تزریق میشوند.
قدرت باقیمانده توسط سه موتور الکتریکی تأمین میشود. یکی از این موتورها به جعبهدنده دوکلاچه (dual-clutch transmission) هشت سرعته متصل شده و وظیفه شروع و تولید انرژی برای شارژ باتری را بر عهده دارد. دو موتور دیگر در جلوی خودرو قرار دارند و نیروی حرکتی به چرخها میدهند تا کشش چهارچرخ (all-wheel drive) را فراهم کنند. این موتورها میتوانند بهطور مستقل کار کنند و در پیستهای مسابقه برای ایجاد توزیع گشتاور (torque vectoring) استفاده شوند، یا میتوانید به حالت الکتریکی (EV mode) بروید و تا ۸.۶ مایل (حدود ۱۳.۸ کیلومتر) با سرعتهای حداکثر ۸۰ مایل در ساعت (حدود ۱۲۹ کیلومتر در ساعت) رانندگی کنید. در حالت الکتریکی، فقط موتورها جلویی فعال هستند و به دلیل اینکه والهالا دنده عقب ندارد، این موتورها وظیفه حرکت به عقب را نیز بر عهده دارند.
آستون مارتین مدعی است که والهالا در ۲.۵ ثانیه به سرعت ۶۲ مایل در ساعت (حدود ۱۰۰ کیلومتر در ساعت) میرسد. اگر پدال گاز را فشار دهید، با حداکثر سرعت ۲۱۷ مایل در ساعت (حدود ۳۴۹ کیلومتر در ساعت) روبهرو میشوید، که این عدد به لطف سیستم آیرودینامیک فعال (active aero) خودرو ممکن شده است. در اکثر مواقع، بال بزرگ عقب بهطرز جالبی پایین باقی میماند تا طراحی زیبا و تمیز والهالا حفظ شود. اما در حالت مسابقه (race mode) بهطرز چشمگیری بالا میرود. قسمت جلو نیز جلوتر میرود تا نیروی رو به پایین بیشتری تولید کند که حداکثر آن ۱,۳۲۲ پوند (حدود ۶۰۰ کیلوگرم) در سرعت ۱۴۹ مایل در ساعت (حدود ۲۴۰ کیلومتر در ساعت) است. از آنجایی که سرعت افزایش مییابد، زوایای بال بهصورت اتوماتیک تنظیم میشود تا این نیرو حفظ شود.
سیستم کنترل دینامیک یکپارچه خودرو (Integrated Vehicle Dynamics Control - IVC) تمام محاسبات و تنظیمات را انجام میدهد که شامل گسترش کامل بالها برای کارکرد ترمزی (air brakes) است. IVC همچنین بهمدیریت تعلیق، فرمان، ترمز و توزیع گشتاور میپردازد و همه اینها در چهار حالت رانندگی (driving modes) مختلف متفاوت هستند. حالت مسابقه، در عوض، به کاربر این امکان را میدهد تا بهصورت آزادانه تجربهای بیوقفه داشته باشد. دو حالت دیگر نیز Sport+ و Sport هستند که حالت پیشفرض والهالا محسوب میشوند.
در زیر شکل صیقلی و زیبا با موتور وسط، تعلیق عقب پنجاتصالی و تعلیق جلوی الهام گرفته از فرمول یک (Formula 1) استفاده شده است. این تعلیق بهطرزی هوشمندانه داخل بدنه نصب شده است و فضای بیشتری برای موتورها الکتریکی ایجاد میکند. دو سیستم تعلیق به فریمهای آلومینیومی متصل میشوند که به مونوکوک کربنی (carbon monocoque) والهالا وصل میشوند. آستون مارتین وزن خشک (dry weight) این سوپرکار را ۳,۶۴۸ پوند (حدود ۱,۶۵۰ کیلوگرم) اعلام کرده که برای یک خودروی هیبریدی با سه موتور کاملاً منطقی به نظر میرسد.
ترمزهای این خودرو نیز از بهترین تکنولوژی روز بهره میبرند. ترمزهای دیسکی سرامیکی کربنی (carbon ceramic) با قطر ۴۱۰ میلیمتر در جلو و ۳۸۸ میلیمتر در عقب بر روی والهالا نصب شده است که بزرگترین ترمزهایی هستند که تاکنون به یک تولید انبوه آستون مارتین داده شدهاند.
مشخصات فنی استون مارتین والهالا
مشخصه | مقدار |
---|---|
قدرت | ۱,۰۶۴ اسب بخار (۷۹۵ کیلووات) |
گشتاور | (اطلاعات منتشر نشده) |
وزن خشک | ۳,۶۴۸ پوند (۱,۶۵۰ کیلوگرم) |
سرعت ۰ تا ۶۲ میل در ساعت | ۲.۵ ثانیه |
حداکثر سرعت | ۲۱۷ مایل در ساعت (۳۴۹ کیلومتر در ساعت) |
حداکثر نیروی رو به پایین | ۱,۳۲۲ پوند (۶۰۰ کیلوگرم) |
داخلی والهالا نسبت به سایر مدلهای استون مارتین سادهتر به نظر میرسد. دربهای پروانهای (butterfly doors) باز میشوند و نمایی از کربن هوادیده (exposed carbon) را به نمایش میگذارند. فرمان این خودرو کوتاه و الهام گرفته از فرمول یک است. داشبورد بهصورت میلهای از جنس کربن طراحی شده است که دو نمایشگر دیجیتال بر روی آن قرار دارد. نشیمنگاهها بهصورت تهاجمی طراحی شده و با فریم یکپارچه کربنی ساخته شدهاند.
اما والهالا فاقد امکانات راحتی نیست. از سیستم صوتی Bowers & Wilkins، تریم آلکانترا (Alcantara)، ناوبری ماهوارهای، و قابلیت کار با Apple CarPlay بهرهمند است.
آدریان هالمارک (Adrian Hallmark)، مدیرعامل آستون مارتین، در مورد این خودرو اعلام کرده است: «با عرضه نسل بعدی خودروی ورزشی که با استقبال بینظیر مواجه شد، ما حالا بهاولین آستون مارتین تولیدی با موتور وسط (mid-engine series production) در سبد محصولاتمان اضافه میکنیم. والهالا ، سوپرکار مطلق برای راننده، با عملکرد واقعی هایپرکار و بر روی جاده بههمان اندازه قابل استفاده و لذتبخش است. این یک پیشنهاد منحصر بهفرد است که برای تبدیل به بهترین و هیجانانگیزترین محصول در بازار طراحی شده است.»
تولید استون مارتین والهالا از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ آغاز میشود. قیمت این خودرو هنوز اعلام نشده و تنها ۹۹۹ دستگاه از آن تولید خواهد شد. شما میتوانید از هماکنون سفارش خود را در وبسایت آستون مارتین ثبت کنید.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد