نگاهی به کیا سونت ۲۰۲۳

بروزرسانی در: یکشنبه 9 بهمن 01 ساعت 20:36
نگاهی به کیا سونت 2023

کیا سونت ۲۰۲۳ یکی از خودروهای وارداتی کوشا خودرو است که قرار است بزودی به بازار بیاید و فعلاً نمونه های اولیه آن وارد کشور شده است. در ادامه به معرفی این خودرو می پردازیم.

با انتشار تصاویر مربوط به خودروهای وارداتی در گمرک، حالا دیگر شکی در واردات خودرو نیست و فرایند واردات خودرو رسماً آغاز شده است. در اولین محموله از خودروهای کیا مدل های سلتوس، سونت، پگاس و سراتو دیده می شدند و همین نشان می دهد تمرکز کوشا خودرو در ابتدا بر این مدل ها است و پس از آن مدل های K5 و اسپورتیج هم به این مجموعه اضافه خواهند شد. در میان این مدل ها، سونت و پگاس اقتصادی ترین مدل های کیا هستند و ما ادامه کیا سونِت (Sonet) را از همه جهات بررسی می کنیم.

درباره کیا سونت ۲۰۲۳

سونت کراس اوور ساب کامپکت ( کراس اوور جمع و جور) نشان کیا است که به طور خاص برای بازار هند طراحی شد. اهمیت کراس های اقتصادی در بازار رو به توسعه ای مثل هند باعث شد تا کیا یک مدل کاملاً متمایز را برای این بازار پر رونق در نظر بگیرد. این خودرو اوایل سال ۲۰۲۰ به صورت کانسپت معرفی شد و پس از چند ماه معرفی رسمی آن صورت گرفت. با گذشت زمان به مرور این خودرو پا به بازارهای دیگری نظیر نپال، اندونزی، آفریقای جنوبی، ویتنام، آمریکای جنوبی و خاورمیانه گذاشت. در اصل کیا سونت ۲۰۲۳ یک کراس اوور کوچک اقتصادی است که در بازارهای در حال توسعه پر تقاضا بوده و نباید از این خودرو انتظار یک کراس اوور قدرتمند و مدرن داشته باشیم.

طراحی کیا سونت ۲۰۲۳

از لحاظ اندازه این کراس اوور دقیقاً هم اندازه با هیوندای ونیو است و بر مبنای همان پلتفرم (K-platform) هیوندای هم ساخته شده است. از جمله مهم ترین ویژگی های این پلتفرم سازه قوی تر بدنه در آن و همچنین فضای خوب داخلی است. در جلو امضای طراحی کیا را در جلوپنجره با طراح “تایگر نوز” می بینیم و در گوشه چراغ های کشیده هالوژن با ال ای دی های روشنایی روز دیده می شوند. البته در نسخه GT اِلِمان های قرمز رنگی هم به جلوپنجره و سپر اضافه می شود، اما به نظر می رسد برای بازار ایران نسخه معمولی در نظر گرفته شده باشد. در عقب چراغ ها به صورت به هم پیوسته طراحی شده اند و اسپویلری کوچکی در بالا درِ صندوق عقب دیده می شود. سپر طراحی برجسته با رنگ مشکی و رنگ بدنه را دارد و در کنار هم طراحی بسیار ساده را می بینیم و خطوط در نهایت سادگی از گلگیر جلو تا عقب کشیده شده اند.

طراحی ال ای دی های روشنایی روز در جلو و چراغ های ال ای دی عقب به گفته کیا برگرفته از طرح ضربان قلب است و به نوعی اِلِمانی در شناسایی این کراس اوور محسوب می شود. در مجموع طراحی در کیا سونت ۲۰۲۳ بسیار ساده است و نکته خیلی خاصی در آن دیده نمی شود. البته دلیل این سادگی هم اقتصادی بودن این کراس اوور است و نباید فراموش کنیم که پروژه توسعه این خودرو مختص به بازارهای در حال توسعه بوده و در این بازارها اقتصادی بودن اولیت اولویت فروش است.

کابین و امکانات سونت ۲۰۲۳

سونت در داخل هم به اندازه بیرون ساده و اقتصادی است. در کابین رنگ اکثر قطعات مشکی رنگ است و صندلی ها روکش چرم مصنوعی دارند. پلاستیک خشک در رودری ها و قسمت هایی از داشبورد به کار رفته که برای یک خودرو اقتصادی منطقی به نظر می آید. مهم ترین نکته این است که با اینکه با یک ساب کامپکت طرف هستیم، اما در داخل فضای قابل قبول است و سرنشینان عقب نیز فضای پای نسبتا مناسبی دارند.

در نمونه فول آپشن کیا سونت ۲۰۲۳ امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی، دریچه تهویه عقب، تهویه اتوماتیک، سانروف، صفحه نمایش مرکزی سیستم اطلاعات سرگرمی، کلاستر نیمه دیجیتال، سیستم کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو و عقب، استارت دکمه ای، دوربین عقب، قابلیت اتصال به اپل کارپلی و اندروید اتو، کنترل حرکت در سربالایی و سیستم پایش فشار باد تایر ها (TPMS) دیده می شود و خبری از آپشن های پیشرفته تر نیست.

 

مشخصات فنی کیا سونت ۲۰۲۳

کیا سونت ۲۰۲۳ در بازار های مختلف به سه نوع پیشرانه بنزینی و دو نوع پیشرانه دیزلی مجهز می شود. اما از آنجا که مبدا واردات برای بازار ایران امارات و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس است، پس باید نسخه مخصوص به این بازار را در نظر گرفت. این کراس اوور ساب کامپکت در بازار های حاشیه خلیج فارس به پیشرانه ۱.۵ لیتر تنفس طبیعی مجهز می شود که توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده CVT به چرخ های جلو منتقل می شود و مصرف سوخت ۵.۷ لیتر در هر صد کیلومتر را در این خودرو داریم. شتاب گیری در ۱۲.۵ ثانیه ثبت می شود و نهایت سرعت به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. این مشخصات نشان می دهد که اِلِمان های فنی سونت اصلا عجیب و غریب نیست و این خودرو عملکرد فنی متوسطی را ارائه می دهد.

 

قیمت و عرضه سونت ۲۰۲۳

این خودرو در بازار امارات بسته به تریم از ۱۷ تا ۲۱ هزار دلار قیمت دارد. احتمالاً تعرفه ۵۵ درصدی برای واردات کیا سونت ۲۰۲۳ در نظر گرفته می شود و بعد از پرداخت هزینه های جاری واردات، این خودرو از طریق بورس کالا به فروش خواهد رسید. باید دید در نهایت چه قیمتی برای سونت در بورس کالا کشف می شود. اما قطعاً قیمتی به مراتب بالاتر از هم کلاس های چینی آن در بازار ایران برای این خودرو خواهیم داشت. با توجه به اینکه کیا سونت ۲۰۲۳ در اولین محموله از خودروهای وارداتی دیده شده است، احتمالاً تا پایان سال عرضه گسترده این کراس اوور را در بازار ایران داشته باشیم.

اسب بخار

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar