نازل های سوخت کشور ۲ درصد غیر استاندارد است
سرپرست مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاس سازمان ملی استاندارد گفت: مطابق آزمونهای انجام شده در سال اخیر، حداکثر دو درصد از مجموع نازلهای سوخت کشور غیراستاندارد بوده و نیاز به تنظیم مجدد یا از رده خارج شدن داشتند.
احد محمدی لیواری افزود: پارسال در مجموع ۱۰۶ هزار و ۶۴۶ نازل سوخت از طرف کارشناسان سازمان ملی استاندارد در سراسر کشور آزمون شد.
وی اظهار داشت: مطابق آمارها تنها دو درصد این نازلها با خطا در اندازهگیری رو به رو بودند و مقادیر سوخت را بالاتر یا پایینتر از مقدار واقعی نشان میدادند.
لیواری یادآورشد: اگر در هر ۲۰ لیتر سوخت به اندازه ۱۰۰ سیسی بیشتر یا کمتر نشان داده شود، آن نازل دارای خطا خواهد بود.
وی گفت: ۹۰ درصد نازلهایی که با خطار در اندازهگیری رو به رو باشند، در همان محل تنظیم میشوند که از طرف یکی از کارشناسان مجاز از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی انجام میشود.
سرپرست مرکز اندازهشناسی سازمان ملی استاندارد یادآوری کرد: بقیه نازلها که قابلیت تنظیم ندارند، با تنظیم صورت جلسهای فرصتی برای تعمیر به آنها داده میشود و پس از اصلاح، برچسب قبولی دریافت میکنند.
وی افزود: بههم خوردن تنظیم نازلها به خاطر استهلاک یا وضعیت آب و هوایی، امری شایع است که به طور معمول با تنظیم مجدد رفع میشود، اما برخی ایرادات مکانیکی است که باید نازل مربوطه از رده خارج شود.
لیواری اضافه کرد: آمارهای یاد شده با احتساب نازلهای سی. ان. جی بوده که از سه سال قبل به صورت نمونه و پایلوت در چند استان کشور آغاز شده است.
وی تاکیدکرد: مطابق برنامه ریزی انجام شده در سال ۱۴۰۰ همه نازلهای سی. ان. جی کشور مورد آزمون قرار خواهند گرفت.
لیواری ادامهداد: در پنج ماهه امسال ۳۲ هزار و ۱۹۰ دستگاه نازل مورد آزمون قرار گرفته و در سامانه مربوطه ثبت شده است.
مقاومت بعضی صاحبان ترازو و باسکولها و لزوم فرهنگسازی
وی اظهارداشت: هر چند در حوزه نازلهای سوخت، همکاری کامل جایگاهداران را شاهدیم، اما در بازرسی از واحدهای صنفی نظیر مغازهها و میادین میوه و ترهبار، مقاومت برخی افراد، صاحبان ترازو و باسکولها مشاهده میشود.
این مقام مسوول گفت: هرچند در قانون، استفاده از نیروی انتظامی برای موارد عدم همکاریها اجازه داده شده است، اما تاکنون از این ابزار استفاده نکردهایم و انتظار میرود رسانهها در این زمینه فرهنگسازی و اطلاعرسانی داشته باشند.
وی توصیه کرد که افراد از جاهایی خرید کنند که ترازوها و باسکولهای آنها برچسب آزمون دورهای داشته باشد، زیرا در غیر این صورت تضمینی به درست بودن اوزان نیست.
لیواری بیانداشت: افراد میتوانند شکایتهای خود را از طریق سامانه سازمان ملی استاندارد ایران یا با مراجعه به ادارههای کل استاندارد استانها مطرح کنند.
ایرنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد