تکمیل بیش از ۸۰ هزار خودرو ناقص سایپا طی ۶ ماه
محمدعلی تیموری و تیمش در همین راستا با برنامه ریزی دقیق و با تلاش مضعف مهنداسن و کارگران موفق شدند تا در کمترین زمان طلسم بزرگ تکمیل و تجاری سازی کامل این خودروها را بشکنند تا از ابتدای مردادماه هیچ خودرو ناقصی در کف پارکینگ ها باقی نمانده باشند.
بدون شک مهمترین دستاورد این رویداد بزرگ در سایپا ارتقاء کیفیت محصولات، رشد بهره وری و بهینه سازی قیمت خودروها در بازار در کنار کاهش محسوس هزینه های سربار خواهد بود. پیشتر شنیده ها حاکی از آن بود که سایپا سالانه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای پارکینگ های نگهداری از این خودروهای ناقص هزینه می کرده است که با صفر شدن آمار این خودروها، نه تنها بار این هزینه سنگین از روی دوش سایپا برداشته خواهد شد بلکه با تزریق خودروها به بازار شرایط برای تعدیل قیمت ها و پاسخ به نیاز مشتریان فراهم خواهد شد و در کنار عبور مستقیم حدود ۸۷ درصدی این روزهای محصولات سایپا از خطوط تولید، تولید اقتصادی و هدفمند در عمل اجرایی شده است.
گروه خودروسازی سایپا در بهمن ۱۴۰۰ و در ماه های پایانی سال که معمولا اوج تولید صنعت خودرو کشور است روزانه ۱۰۵۷ دستگاه خودرو به تولید می رساند و با آغاز مدیریت محمد علی تیموری بر این گروه خودروسازی برنامه های اصلاحی تولید و توسعه فعالیت ها در راستای تحقق دستورات رهبر انقلاب مبنی بر افزایش کیفیت خودرو ها و همچنین دستور ورییس جمهور و وزیر صمت برای رشد تیراژ به سرعت در دستور کار قرا گرفت و نتیجه این برنامه ها در خرداد ۱۴۰۱ با ثبت تولید روزانه ۲۱۲۰ خودرو و رشد ۱۰۰درصدی تولید به عنوان بخشی از دستاورد های این خودروساز به ثمر رسید.
گروه خودروسازی سایپا با ظرفیت تولید یک میلیون دستگاه خودرو در سال فراتر از دستور وزیر صمت مبنی بر افزایش ۵۰ درصد ظرفیت تولید در سال ۱۴۰۱، برنامه تولید ۶۵۰ هزار دستگاهی را ارائه کرده که نشان دهنده تلاش این گروه برای ثبت رشد تولید ۶۴ درصدی است. هدفگذاری سایپایی ه ابرای تولید تا پایان خردادماه ۴۴ هزار دستگاه خودر وبوده اما آمارها نشان دهنده تولید ۹۹.۸۳۹ دستگاه خودرو و افزایش ۱۰۴ درصدی نسبت به برنامه این خودروساز در مدت مذکور بوده است. همچنین یکی از مهمترین عوامل رشد زیان انباشته خودروسازان طی سال های گذشته تولید خودروهای دارای کسری قطعه یا غیرمستقیم بوده که در استراتژی مدیرعامل جدید سایپا این روند با جدیت در حال حذف و آنگونه که از آمارها بر می آید، حدود ۸۷ درصد از آمار تولید حدود ۱۰۰ هزار دستگاهی سایپا تا پایان خرداد۱۴۰۱، به صورت مستقیم تولید شده که آمار قابل توجهی در صنعت خودرو برای جبران زیان های گذشته ناشی از این موضوع به حساب می آید.
مرور آمار های تولید خردادماه این سوال را بوجود می آورد که سایپا با چه استراتژی و برنامه هایی از بهمن ۱۴۰۰ تا کنون موفق به ثبت چنین رشد و ارتقاءی شده است؟ اصلاح ساختار زنجیره تامین خودرو، تامین قطعات الکترونیکی و گلوگاهی با هدف کاهش خودروهای کف و افزایش ظرفیت قوای محرکه از مهمترین برنامههای شرکت سایپا در حوزه افزایش تولید و کیفیت و عمق ساخت داخل است که براساس فرمان ۸ مادهای رئیس جمهور در دستور کار قرار گرفته است.
تیموری همچنین استراتژی کاهش زیان های انباشته طی سال های گذشته ناشی از قیمت گذاری دستوری را با جدیت در دستور کار قرار داده است و در همین راستا تولید دو محصول شاهین و کوییک که یا سودده هستند یا زیان کمی از محل قیمت گذاری دستوری دارند در تیراز گسترده را جایگزین کرده تا در کنار استراتژی های کاهش هزینه تولید و قطعات محصولات بتواند به سمت کم اثر کردن زیان ها و اصلاح ساختار اقتصادی گامی موثر بردارد.
یکی دیگر از برنامه های عملگرا با نگاهی واقعی به آمار و واقعیات صنعت و بازار خودرو تلاش سایپا برای رشد ۳درصدی CSI یا شاخص رضایت مشتریان در سال ۱۴۰۱ است. بر اساس این برنامه که منجر به رشد قابل توجه کیفیت خواهد شد، ۴۲ زیر پروژه تعریف شده است که بخش مهمی از آن به قطعات و مجموعه ها اختصاص یافته و فرآیند فروش،خدمات پس از فروش، فرایند خودروساز و زیرساخت ها نیز در راستای افزایش کیفیت متحول خواهند شد. بر اساس این برنامه سایپا در نظر دارد تا شاخص IQS یا مشکلات اولیه خودروها پس از تحویل را تا ۱۵درصد کاهش دهد و همچنین شاخص کیفیت محصول IVA و SVA نیز ارتقاء پیدا کند.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد