احتمال افزایش دوباره قیمت کارخانه خودروها
در نخستین همایش قطعهسازان زنجیره تأمین خودروسازی که به تازگی برگزار شد، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی از ضرورت بازنگری در قیمت خودروها سخن گفت و شرایط فعلی خودروسازان کشور را نقد کرد. این همایش با حضور قطعهسازان بزرگ، فعالان صنعت قطعه، دبیر انجمن خودروسازان و دیگر فعالان این حوزه برگزار شد.
وضعیت تامین قطعات
سید جواد حسینیکیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس، در این نشست به این موضوع اشاره کرد که قیمت قطعات چینی اغلب از قیمت قطعات تولید داخل ارزانتر است و بسیاری از خودروسازان به سمت خرید قطعات از چین پیش میروند. او متذکر شد که لازم است به تأمینکنندگان داخلی اعتماد بیشتری کنیم، زیرا در حال حاضر ۴۵ درصد از هزینه خرید قطعات داخلی بیشتر از نمونههای وارداتی است. به گفته وی، برای واردات هر قطعه باید مدت زمان زیادی منتظر بمانیم و این در شرایطی است که شرکتهای داخلی توانایی تولید و تأمین قطعات را دارند.
مدیریت نقدینگی
حسینیکیا همچنین به معضل نقدینگی در کشور اشاره کرد و بیان داشت که نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که میتواند در صورت بهینهسازی، به کاهش تلاطمهای اقتصادی کمک کند. او پیشنهاد کرد تا فعالان صنعت قطعهسازی برنامهای برای استفاده بهینه از این نقدینگی داشته باشند که در نهایت به رشد تولید و اشتغال در صنعت خودرو بینجامد.
لزوم توجه به استانداردها
نایب رئیس کمیسیون صنایع همچنین بر ضرورت توجه به استانداردهای محیطزیستی تاکید کرد و گفت که قانون هوای پاک به زودی شامل حال استانداردهای ۱۲۰ گانه خواهد شد. به همین منظور، فعالان صنعت خودرو باید از هم اکنون آمادهسازیهای لازم را برای تطابق با این استانداردها انجام دهند تا در آینده با چالشهای پیشبینی نشده مواجه نشوند.
بازار خودرو و نیاز جامعه
حسینیکیا در ادامه به عرضه و تقاضا در بازار خودرو پرداخت و گفت که در حال حاضر نیاز کشور به خودرو حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه در سال است، در حالی که عرضه واقعی در این بازه زمانی تنها حدود یک میلیون و ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دستگاه بوده است. این نشاندهنده عدم تناسب بین عرضه و تقاضا است و بر لزوم توجه به کف جامعه و نیازهای واقعی آن تاکید کرد.
تحقیق و توسعه در صنعت خودرو
این نماینده مجلس از اهمیت تحقیق و توسعه (R&D) در صنعت خودرو نیز صحبت کرد و اظهار داشت که باوجود رشد سه درصدی در این زمینه، کشور هنوز به هدفهای بالاتری در این راستا دست نیافته است. او به اهمیت این عرصه اشاره کرده و گفت که شرکتهایی همچون مرسدس بنز در تولید خودرو تا سه درصد از درآمد خود را در تحقیق و توسعه سرمایهگذاری میکنند.
نتیجهگیری
حسینیکیا در نهایت بر این نکته تأکید کرد که دولت باید به صنعت خودروسازی به عنوان یک حوزه کلیدی با نگاه سیاستگذاری و حمایتگر نگاه کند، به ویژه در زمانی که کشور با چالشهای اقتصادی و قیمتی مواجه است. او از خودروسازان خواست تا تولید خود را افزایش دهند و به نیازهای واقعی جامعه پاسخ دهند، تا صنعت خودرو بتواند به رشد و توسعه خود ادامه دهد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد