دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو در چند روز اخیر
چند روزی است که بازار خودرو شاهد افزایش قیمت چشمگیری است و بعضی از فعالان بازار عقیده دارند این روند قیمتی به خاطر کاهش عرضه و کند شدن مراحل صدور فاکتور رخ داده است. با وجود اینکه در چند ماه اخیر شاهد کاهش قابل توجه نرخ ارز به خصوص در هفتههای اخیر بودیم؛ ولی خودرو این کاهش قیمت را به خود ندید و چه بسا شاهد افزایش قیمتی بین ۳ تا ۱۰ میلیون تومان در بعضی از مدلها بود.
به گفته کارشناسان صنعت خودروسازی، موضوع کاهش عرضه با بهانههای گوناگون، به رویه همیشگی افزایش قیمت این محصول تبدیل شده است و با توجه به اینکه بازار خودرو به ثبات نسبی رسیده ولی انحصار در این صنعت هر بار منجر به افزایش قیمت این کالا میشود.
قیمت خودرو طی یک هفته اخیر با تغییرات چند میلیونی همراه بوده است.
عرضه کم خودرو عاملی در افزایش قیمت این کالا
سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو، در خصوص دلیل افزایش قیمت خودروها در بازار، اظهار کرد: هفته پیش، به خاطر عرضه کم خودرو از سوی خودروسازان قیمت این محصول افزایش یافت. این اتفاق در حالی میاُفتد که برخی از خودروسازیها از جمله سایپا و ایران خودرو قیمت خودروهای خود را افزایش دادند.
موتمنی عقیده دارد اقدام ایران خودرو و سایپا برای افزایش قیمت برخی تولیداتشان موجب شد تا روند کاهشی قیمت خودرو در بازار متوقف شود و شاهد افزایش قیمتها در بازار باشیم.
او با اشاره به اینکه کاهش قیمت ارز و پایین آمدن تقاضای خرید خودرو موجب شد تا بازار طی روزهای اخیر آرام باشد، ادامه داد: کاهش قیمت ارز و پایین آمدن تقاضای برای خریداری این کالا موجب شد قیمتها هم روند نزولی را طی کند ولی متاسفانه در این شرایط این اقدام خودروسازان برای افزایش قیمت برخی محصولات، موجب شد تا بازار خودرو مجدداً روند افزایشی به خود بگیرد.
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو، زمانی که قیمتهای داخلی افزایش قیمت داشته باشد بطور قطع میتواند در قیمت خودروهای وارداتی تأثیر گذارد.
سرشکنی عملکرد ضعیف و خرجهای اضافی خودروسازان
امرالله امینی کارشناس حوزه خودرو، در خصوص دلیل افزایش قیمت خودرو در چند روز گذشته، اظهار کرد: به طور کلی سیستم فعلی صنعت خودروی کشور شرایط چندان مناسبی ندارد. مدیران و مسئولان فعلی این حوزه، تمایلی به ایجاد تغییر و اصلاح مدیران، ساختار، عملکرد و هزینه تراشیهای خودروسازان ندارند.
او ادامه داد: هزینههای ناشی از عملکرد ضعیف و خرجهای اضافی خودروسازان بر قیمتهای مصرف کننده سرشکن میشود و کار به جایی میرسد که امروز خودروهای داخلی به چند برابر قیمت تمام شده فروخته میشود.
امینی در مورد دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو در چند روز اخیر، گفت: با توجه به فعالیت شرکتهای انحصارگر در حوزه خودرو، یکی از سادهترین راهها برای افزایش قیمت، کنترل عرضه است.
این کارشناس خودرو تاکید کرد: موضوع کاهش عرضه با بهانههای گوناگون به رویه همیشگی خودروسازیها تبدیل شده است که بارها همین روند را تکرار کردهاند و با توجه به ثبات نسبی بازار خودرو و انحصار آنها در این صنعت هر بار منجر به افزایش قیمت شده است. کاهش نسبی شمار تحویل خودروها به راحتی میتواند افزایش قیمت خودروها را به همراه داشته باشد.
او بیان کرد: متاسفانه وزیر جدید صمت هم تغییر چندانی در مدیریت خودروسازان اصلی کشور ایجاد نکرده است؛ مدیران فعلی آن افراد با نفوذ و با سابقهای هستند که برای مدتها در آن مجموعه قدرت داشتند و زیر بار حرفهای دیگران نمیروند.
امینی ادامه داد: برنامهای در گذشته مطرح شد که موضوع مدیران جهادی و مدیران انقلابی را مطرح میکرد؛ امروز صنعت خودرو به چنین مدیران و طرحهایی نیاز دارد.
این کارشناس حوزه خودرو ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی کشور، خودرو سازان امیدی به سرمایه گذاری خارجی ندارند پس بدون تلاش برای بهبود عملکرد این حوزه و برای منفعت طلبی شخصی اقدام به افزایش قیمتها میکنند. خودروسازی کشور برنامهای برای تحول ندارد و این بیبرنامگی منجر به اسیر شدن در روزمرگی و بستن دید افراد میشود.
او با تاکید بر این که قصد و نیت خودروسازان از افزایش قیمت، دستیابی دوباره به سود مد نظرشان است، گفت: امروزه جای فعالیت سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده در مقابل فروشندگان خودرو، خالی است و شاید باید عنوان کرد که سازمان حمایت عملکرد مناسبی در این حوزه نداشته است.
خروج خودروهای تولیدی از بازار عرضه عاملی در افزایش خودرو
حسین کاکائی کارشناس خودرو، در این خصوص گفت: اکنون با توجه به اینکه مدتی است قیمت ارز ثابت مانده تنها مقداری قیمت خودرو کاهش یافته است ولی دوباره شاهد افزایش قیمت بعضی از خودروها هم بودهایم.
به گفته کاکایی افزایش قیمت خودرو را میتوان نوعی هیجان بازارها دانست که علت آن خروج خودروهای تولیدی از بازار عرضه است.
او بیان کرد: چندی پیش خانم پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد در خصوص خروج خودروهای غیر استاندارد توضیحاتی مبنی بر بازنگری تولید بعضی از خودروهایی که نتوانستهاند استانداردهای ۸۵ گانه صنعت خودرو را دریافت کنند مطرح کرد. همچنین مطرح کردند که پراید و پژو ۴۰۵ باید از رده تولید خودرو کشور خارج شود، صحبتهای این مقام مسئول نشان میدهد سال آینده این نوع خودروها دیگر فروش ندارند، به نوعی این صحبتها را هم میتوان عاملی در افزایش قیمت خودرو دانست.
کاکائی ادامه داد: افزایش قیمت خودرو را میتوان یک هیجانسازی توسط بازاریابان هم دانست، اگر در روزهای آینده مردم نسبت به این موضوع واکنش نشان ندهند قیمت خودرو کاهش خواهد یافت، ولی اگر مردم با تصمیمات عجولانه به سمت خرید خودرو روی آورند مجدد شاهد افزایش قیمت خودروها خواهیم بود.
این کارشناس خودرو افزود: در حال حاضر طبق تحلیلهای انجام شده باید در یک رکود قیمت خودرو قرار گرفته باشیم و خرید و فروش به یک سطح تعادلی رسیده باشد. حدس زده میشود که این افزایش قیمت توسط فروشندگان اعلام شده و تقریباً خرید و فروش در بازار انجام نمیگیرد.
کاکائی با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته عرضه خودرو تغییری نکرده است، گفت: تولید خودرو همچنان طبق گذشته است و عرضه خودرو را نمیتوان دلیلی بر افزایش قیمت این کالا دانست، ولی اگر این جوسازیها ادامه داشته باشد هیجان افزایش قیمت خودرو هم بیشتر خواهد شد.
ایران جیب
دیدگاه بگذارید
9 دیدگاه ها برای "دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو در چند روز اخیر"
با سلام خدمت شما، ممنون از سایت «z4car». مقالتون برا من مفید و جالب بود. همچنین مقالهای با موضوع قیمت خودرو در رسانه «اقتصاد ژورنال» توسط مهندس داود یوسفی نوشته شده. اون مقاله هم برام مفید بود و میتونه برا شما هم مفید باشه. به نظرم هر دو مقاله ارزش خودن رو داره.
امروز از نمایشگاه شاهین دنده صفر قیمت کردم میگفت هفتصد تومن…پرام ریخت امدم برم بیرون سرگیجه گرفتم خوردم تو در….
بی انصافی، سودجویی، واقعا کسی نیست به داد مردم برسه بیشترین ضربه رو قشر ضعیف میخوره.خدا لعنت شون کنه
سودجویی
سودجویی،سودجویی،سودجویی
برای یک بار هم که شده با هم متحد باشید و خودرو نخرید
لطفا رسیدگی کنید وبه این بازار سیاه خاتمه دهید خیلی مسخره هست که پراید زیر۸۵ از صفر هم گران تره واقعا کسی نیست این بازارو کنترل کنه. جای بسی تاسف هست
آره جای تأسف داره
مر دم با مصوبه وار دات خودرو سرکارند