علت کاهش قیمت خودروها در بازار چیست؟

بروزرسانی در: دوشنبه 31 تیر 98 ساعت 14:38
علت کاهش قیمت خودروها در بازار چیست؟

عضو اتحادیه فروشندگان اتومبیل نمایشگاه‌داران گفت: در ماه‌های ابتدای سال شمار کمی خودرو به بازار عرضه می‌شد و همین عمل موجب بالا رفتن قیمت خودروها شده بود. ولی اکنون که خودروها به بازار آمده، بساط سفته‌ بازی و دلال‌بازی جمع شده و در صورت ادامه این شرایط انتظار داریم که شیب نزولی قیمت‌ها ادامه پیدا کند.

سعید عبدالهی عضو اتحادیه فروشندگان اتومبیل و نمایشگاه‌داران در مورد آخرین شرایط بازار خودرو گفت: روند کاهشی قیمت‌ها همچنان ادامه دارد و فشاری که از نهادها و افکار عمومی به خودروسازها وارد شد اثر خود را گذاشت و موجب شد خودروهایی که در انبارها دپو شده بودند به بازار عرضه شوند.

وی ادامه داد: به طور مثال در بحث پژو ۲۰۰۸، چون یک شمار محدودی به بازار عرضه شده بود آنهایی که این خودروها را داشتند، قیمت دلبخواهی برای آنها تعیین می‌کردند ولی به محض اینکه بقیه خودروهای در تعهد این شرکت وارد بازار شد، قیمت این خودرو کاهش پیدا کرد. در دیگر خودروهای پرتیراژ هم شرایط به همین گونه است، افزایش عرضه موجب شده که دلال‌ها فعلاً از بازار عقب‌نشینی کنند.

وی در جواب به این پرسش که امکان دارد این افزایش عرضه به سبب افزایش تولید باشد گفت: افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند کاملاً می‌دانند‌ که این خودروها تولید جدید است یا همان خودرو‌هایی که در انبار دپو شده است، ضمن آنکه مگر چقدر تولید افزایش پیدا کرده است؟ میزان ورودی خودرو به بازار به طوری است که تمام سرمایه‌گذاران خارج از این حوزه، افراد عادی و حتی خانم‌های خانه‌دار که برای حفظ ارزش پول خود اقدام به خرید یا ثبت نام خودرو کرده بودند الان التماس می‌کنند که خودروی خود را بفروشند. از سوی دیگر مصرف کننده و خریداری وجود ندارد، برای همین قیمت‌ها به طور پلکانی کاهش پیدا می‌کند. قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و کمتر فردی هم پیدا می‌شود که اکنون اقدام به خرید خودرو یا تعویض خودروی خود کند.

عبدالهی در مورد ادامه روند موجود گفت: در ماه‌های ابتدای سال شمار اندکی خودرو به بازار عرضه می‌شد و همین عمل موجب بالا رفتن قیمت خودروها شده بود. ولی اکنون که خودروها به بازار آمده، بساط سفته‌بازی و دلال‌بازی جمع شده و در  صورت ادامه این شرایط انتظار داریم که شیب نزولی قیمت‌ها ادامه پیدا کند. کما اینکه در یک ماه گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت‌ها کاهش پیدا کرده است. ضمن آنکه اگر خودورسازها طرح فروش فوری یا ثبت نام بگذارند، بعید است که از آن استقبالی شود بطوریکه در طرح فروش سراتو، هنوز ظرفیت آن تکمیل نشده است.

وی با انتقاد از قیمت‌گذاری بعضی گروه‌های خودروسازی گفت: دلار از ۴ هزار تومان، نهایتاً به ۱۵ هزار تومان رسید. در صورتیکه همه می‌دانند هیچ خودرو‌سازی دلار ۱۵ هزار تومانی نخرید‌ه بود ولی چطور خودروی جک که سال پیش ۹۰ میلیون بود الان ۳۰۵ میلیون تومان از سوی کارخانه قیمت‌گذاری می‌شود و یا سراتو سایپا، ۲۹۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. ولی اکنون شرایط بازار به طوری است که همین خودرو جک را با ۲۷۰ میلیون و یا سراتو را با ۲۹۰ میلیون تومان می‌توان در بازار تهیه کرد.

ایلنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar