چرا قیمت خودرو دوباره افزایش یافت؟

دوشنبه 13 آبان 98 ساعت 02:53
چرا قیمت خودرو دوباره افزایش یافت؟

افزایش قیمت خودرو با توجه به رکود بازار، این روزها خیلی از دست اندرکاران خودرو و همچنین مشتریان را سردرگم کرده است. در این بین خودروسازان از روال عادی عرضه می‌گویند حال آنکه بعضی از فعالان بازار تولید‌کنندگان را متهم به مدیریت بازار می‌کنند. آنچه معلوم است افزایش قیمت، بیشتر در محصولات زیر ۱۰۰ میلیون تومان بازار رخ داده که در این بین نمی‌توان از روند صعودی قیمت دو خودرو پراید و ۴۰۵ گذشت.

بر این اساس بعضی از فعالان بازار عقیده دارند که این دو خودرو به تبعیت از اعلام خبر توقف خطوط تولیدشان با افزایش قیمت همراه شدند.  البته این مساله از طرف سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران تهران رد می‌شود. این مقام صنفی روز پیش گفته است: زمانی که یک خودرو از رده خارج می‌شود ارزش قیمتی آن هم کاهش خواهد یافت، چون با معرفی خودروی جایگزین مردم هم درپی محصولات به روز هستند، نه خرید خودروهای از رده خارج.  موتمنی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به وضعیت حاکم بر بازار خودروهای زیر ۱۰۰ میلیون تومانی و تاکید بر اینکه گروه‌های خودروساز نیاز بازار را تأمین نمی‌کنند، افزوده است ایران‌خودرو و سایپا نیاز بازار را در خودروهای پرتیراژ تأمین می‌کنند که با اختلال در این موضوع رشد قیمت‌ها به‌وجود آمده است.  در حالی که رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران اختلال در وضعیت عرضه گروه‌های خودروساز را عامل افزایش قیمت می‌داند، احمد نعمت بخش رئیس انجمن خودروسازان این موضوع را رد می‌کند. این مقام صنفی برخلاف موتمنی افزایش قیمت محصولات خانواده پراید را در بازار ناشی از اخبار منتشر شده در ارتباط با برنامه زمان‌بندی خروج این خودرو می‌داند.  نعمت بخش با مقایسه وضعیت کنونی پراید با پیکان در زمان توقف تولید می‌گوید در بازار کشور ما معمولاً خودروهایی که با توقف تولید رو به رو می‌شوند، در بدو امر افزایش قیمت را تجربه می‌کنند ولی به‌تدریج و با فروکش کردن این التهاب روانی، بازار به تعادل بازمی‌گردد. این موضوع در زمان خروج پیکان از خطوط تولید ایزان خودرو هم اتفاق افتاد.

دبیر انجمن خودروسازان به سابقه عرضه خودرو پراید به بازار هم اشاره کرد و گفت: در دو ماه اخیر فروش اینترنتی محصولات خانواده پراید توسط سایپا انجام شده و در آخرین عرضه، فروش نقدی و اعتباری پراید ۱۳۱ به مدت ۱۰ شبانه‌روز روی سایت اینترنتی سایپا فعال بود. بنابراین بحث «عرضه کم» از طرف خودروساز و تأثیرپذیری قیمت این خودرو از این موضوع و افزایشی شدن آن نمی‌تواند منطقی باشد.  همچنین احمد نعمت بخش در جواب به این پرسش که افزایش قیمت تنها در محصولات خانواده پراید اتفاق نیفتاده و شاهد هستیم که قیمت دیگر محصولات زیر ۱۰۰ میلیون تومانی سایپا و هم ایران خودرو افزایشی شده‌اند می‌گوید: علت این موضوع را باید در بازگشت دلال‌ها به بازار خودرو جست و جو کرد.  این مقام صنفی تنها مسیری را که می‌تواند سد راه دلالی و واسطه گری در بازار شود، فروش محصولات خودروسازان در حاشیه بازار عنوان می‌کند.  وی ادامه می‌دهد که سرکوب قیمتی و در کنار آن ایجاد مانع برای حضور دلالان در طرح‌های فروش خودروسازان دو مسیری است که از طرف سیاست گذار کلان خودرو به منظور رساندن خودرو با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده واقعی دنبال می‌شود. نعمت بخش با اشاره به اینکه این دو مسیر نتوانسته منویات مدیریت ارشد وزارت صمت را محقق کند ادامه می‌دهد که در این بین تنها اتفاقی که افتاده این است که گروه‌های خودروساز با ضرر محصولات خود را به فروش می‌رسانند و از سوی دیگر مصرف‌کننده واقعی به خاطر کوتاه ماندن دستش از طرح‌های فروش خودروسازان مجبور است به بازار ورود کند و محصول مورد نیاز خود را گران‌تر از قیمت کارخانه خریداری کند. رئیس انجمن خودروسازان تاکید می‌کند که برنده سیاست‌های تکلیفی تنها دلالان و واسطه گرانی هستند که با پیدا کردن راهکارهایی، محدودیت‌های اعمال شده در طرح‌های فروش خودروسازان را دور می‌زنند و از این طریق سودی که باید در اختیار خودروساز قرار گیرد را تصاحب می‌کنند.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar