تعطیلی ۹۰ درصد تولیدکنندگان قطعات موتورسیکلت به دلیل افزایش قیمت‌ها

دوشنبه 4 شهریور 98 ساعت 16:32
تعطیلی 90 درصد تولیدکنندگان قطعات موتورسیکلت به دلیل افزایش قیمت‌ها

عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران با ذکر اینکه امروز ۹۰ درصد تولیدکنندگان قطعات موتورسیکلت به خاطر کاهش ظرفیت‌های تولید و نبود توجیه اقتصادی تعطیل شده‌اند، گفت: کف قیمت موتورسیکلت‌های موجود در کشور ۹ میلیون تومان است.

ابوالفضل حجاری در نشستی خبری در مورد شرایط تولید موتورسیکلت در کشور، اظهار داشت: در دهه ۷۰ و ۸۰ حمایت‌های خوبی از این صنایع شد که توان داخلی سازی را تا ۶۵ درصد در کشور ارتقا داد به طوری که اگر صنعت موتورسیکلت سازی این حمایت‌ها را دریافت می‌کرد اکنون به صادرکننده این محصولات تبدیل می‌شد.

وی با اعلام اینکه سال ۹۵ بیش از ۸۵۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در کشور تولید شد، افزود: این آمار در سال ۹۶ به ۱۴۰ هزار دستگاه، سال ۹۷ به ۱۶۰ هزار دستگاه و در چهار ماهه اول امسال به ۴۰ هزار دستگاه کاهش یافته است.

حجازی علت کاهش تولید  موتورسیکلت در امسال را تولید بیش از دو برابر نیاز کشور در سال ۹۵ عنوان کرد و گفت:هم اکنون هم خیلی از موتورهای تولیدی آن سال در انبارها باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت اقتصادی و تورم موجود در جامعه موجب شده تا متوسط قیمت موتورسیکلت به سه برابر سال پیش برسد، تصریح کرد: متأسفانه قدرت خرید مردم برای خرید موتورسیکلت تا ۷۰ درصد کاهش یافته و همین امر عاملی شده تا تمایل مردم به استفاده از موتورسیکلت‌های قدیمی افزایش پیدا کند.

این عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران اضافه کرد:‌ نیاز واقعی بازار ایران بین ۱۰۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در سال پیش بینی می‌شود، ولی با وضعیت رکود کنونی حاکم بر اقتصاد نیمی از همین ۴۰ هزار دستگاه موتور تولید شده تا پایان تیرماه در انبارها و کارخانجات تولیدی باقیمانده است.

حجازی تصریح کرد: کف قیمت موتورسیکلت‌های موجود در کشور ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و موتورهای کلاسیک خارجی حتی تا ۱۵۰ میلیون تومان هم قیمت دارند.

وی با ذکر اینکه امروز ۹۰ درصد تولیدکنندگان قطعات موتورسیکلت به خاطر کاهش ظرفیت‌های تولید، ورود مدل‌ها و برندهای جدید موتورسیکلت به کشور و نبود توجیه اقتصادی کار، تعطیل شده‌اند، گفت: زمانی با تیراژ تولید ۸۵۰ هزار دستگاه در سال ۹۵، بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر در بخش‌های گوناگون قطعه سازی، حمل و نقل، تولید و توزیع صنعت موتورسیکلت سازی فعالیت می‌کردند، ولی اکنون خیلی از این مشاغل از بین رفته یا تغییر کابری داده‌اند.

این عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران با اشاره اینکه صنعت موتورسیکلت سازی در حال پوست اندازی است، یادآوری کرد:‌ هم اکنون ۴۲ واحد تولیدی موتورسیکلت سازی در کشور مجوز شماره گذاری دارند که ۲۰ واحد آنها تولید واقعی داشته و با ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در چهار ماهه نخست امسال ۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در کشور تولید شده که علاوه بر مصرف داخلی، بخشی از آنها به بازارهای عراق و افغانستان صادر می‌شود، ولی نوسان نرخ ارز در یک سال و نیم گذشته موجب شده تا مشتریان این کشورها هم به واردات از چین علاقه مند شوند.

وی تاکید کرد: موتورهای فرسوده موجود در انبارها باید اسقاط شوند، ولی شاهدیم ستاد اجرایی فرمان امام (ره) آن‌ها را با قیمت‌های نازل به فروش رسانده و مجدد به چرخه مصرف باز می‌گردند. هم اکنون شمار موتورسیکلت‌های فرسوده موجود در پارکینگ‌ها که به دلایل گوناگون از جمله نداشتن بیمه، نداشتن مدارک، جریمه‌های سنگین و غیره از طرف پلیس توقیف شده و در پارکینگ‌ها موجودند، بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه برآورد می‌شود.

وی گفت: این موتورسیکلت‌ها از طرف ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به صورت مزایده‌ای به فروش رفته و سند قانونی برای رفت و آمد پیدا می‌کنند، در حالی که بیش از ۹۰ درصد آنها فرسوده‌اند و باید از چرخه خارج شوند. جالب اینجاست از آنجایی که با قیمت‌های پایینی فروخته می‌شوند، تقاضا برای خرید آنها هم بالاست، این در حالی است که یکی از راهکارها در این زمینه، صادرات این موتورسیکلت‌ها و خروج قانونی آنها از کشور است.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar