تولیدکنندگان ون را به تاکسیرانی معرفی کنید

شنبه 9 شهریور 98 ساعت 11:17
تولیدکنندگان ون را به تاکسیرانی معرفی کنید

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور با اشاره به اینکه ۱۳ هزار ون فرسوده در کشور نیازمند نوسازی هستند،گفت: اگر تولیدکننده داخلی توانایی تولید ون به صورت واقعی نه بر روی کاغذ را داشته باشد از آن استقبال می‌کنیم، اما اگر واقعاً ون در کشور تولید نشود تکلیف چیست، غیر از استفاده از ظرفیت واردات چه راهکار دیگری وجود دارد؟

چندی پیش مشاور انجمن خودروسازان ایران طی صحبت‌هایی به این موضوع اشاره کرده بود که واردات همواره با خود نقل و نبات به همراه دارد و شیرین است و همه طرفدار آن هستند و کسی علاقه‌ای به تولید داخل ندارد. وی با لقمه چرب دانستن واردات اضافه کرده بود که در ایران سال‌ها است که تولید ون وجود دارد ولی لازمه این تولید، وجود خریدار است که عمدتاً سازمان‌هایی مانند تاکسیرانی، اتوبوس‌رانی و... هستند که آنها هم به دنبال واردات هستند.

در واکنش به این اظهارات مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور هم ضمن اشاره به اینکه هیچ یک از تولیدکنندگان داخلی تولید ون بنزینی را هم در دستور کار ندارند، اگر این توانایی وجود دارد به ما اعلام شود تا از آن ظرفیت جهت حل مشکل این حوزه استفاده کنیم.

مرتضی ضامنی با دکر اینکه هم اکنون ۱۳هزار ون فرسوده در کشور وجود دارد، اظهار کرد: یا باید با این مد حمل‌ونقلی برای همیشه خداحافظی کنیم و به طور کل آن را کنار بگذاریم و یا بایستی شماری ون جدید را جایگزین آنها کنیم که ما هم به دنبال این هستیم تا نوسازی انجام بگیرد.

اولویت ون پایه گازسوز است

وی ادامه داد: در یک دوره‌ای سایپا ون تولید می‌کرد که دیگر تولید نمی‌کند. ایران‌خودرو هم تولیدات ون داشت ولی علاوه بر قیمت بالا، این ون‌ها پایه بنزینی بودند. در حالیکه نیاز ما ون‌های پایه‌گازسوز هستند. در حقیقت علت اینکه تاکید داریم ون‌ها پایه گازسوز باشند به دو دلیل است؛ یکی اینکه بتوانیم از منابعی که در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید وجود دارد استفاده کنیم و بخشی از هزینه‌ ون‌ها توسط وزارت نفت به واسطه صرفه جویی پرداخت شود و علت دیگر هم راهبرد کشور در استفاده از سوخت گاز است، چون ما صاحب منابع عظیم گاز هستیم و این نوع سوخت ارزانتر هم هست و اگر روزی قرار باشد بنزین سهمیه‌بندی شود در ارائه خدمات رسانی ون‌ها خدشه‌ای وارد نمی‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور اضافه کرد:سامانه تاکسیرانی‌ شهری کشور مصرف‌کننده است و نیازی دارد که بایستی پاسخ مناسب به آن داده شود و اولویت آن هم استفاده از محصولات تولید داخل است.پس اگر تولید کننده داخلی توانایی تولید ون به صورت واقعی نه بر روی کاغذ را داشته باشد از آن استقبال می‌کنیم، ولی اگر واقعاً ون در کشور تولید نشود تکلیف چیست؟ غیر از استفاده از ظرفیت واردات چه راه‌کار دیگری وجود دارد؟

واردات توسط شبکه‌های خودروساز داخلی انجام خواهد شد

وی تصریح کرد: علاوه براینکه ون پایه‌گاز سوز در کشور تولید نمی‌شود، هم اکنون علیرغم پیگیری‌های مستمر هیچ یک از تولیدکنندگان داخلی تولید ون بنزینی را هم در دستور کار ندارند. اگر این توانایی وجود دارد به ما اعلام شود تا از آن ظرفیت جهت حل مشکل این حوزه استفاده کنیم. همچنین اگر قرار باشد وارداتی انجام گیرد، این امر توسط همین شبکه‌های خودروسازی  داخلی انجام می‌گیرد.

به گفته این مقام مسئول حتی پیش از  اینکه کشور در شرایط تحریم قرار بگیرد و تولید و نوسازی ون با مشکل روبرو شود، ون‌های موجود در کشور وارداتی بوده و تنها در شرکت‌های داخلی مونتاژ می‌شدند.

ضامنی عنوان کرد: اولویت ما در درجه اول ون پایه گاز سوز است، ولی اگر این ون موجود نباشد ناگزیریم به سمت ون بنزینی حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه سیستم سوخت رسانی در پیشرانه خودروهای ون و سدان پایه گازسوز، بنزینی، دیزلی و یا الکتریکی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه استفاده از گاز در حمل‌ونقل عمومی یک راهبرد است، از این رو استفاده از خودروهای  پایه‌گاز سوز بویژه در بخش ون دارای اهمیت بسیاری برای ما است.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar