دردسر ارزی فروش خودرو برای مونتاژکاران و وارد‌کنندگان

بروزرسانی در: شنبه 15 دی 03 ساعت 10:58
دردسر ارزی فروش خودرو برای مونتاژکاران و وارد‌کنندگان

در حال حاضر، با حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز توافقی تجاری، وضعیت فروش خودرو برای مونتاژکاران و واردکنندگان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و با ریسک‌های زیادی همراه شده است. واقعیت این است که خودروسازان خصوصی و واردکنندگان برای تولید محصولات خود وابستگی بالایی به ارز دارند. پیش‌تر، با دریافت ارز نیمایی، آنان می‌توانستند قیمت‌های ثابتی را در فروش‌های فوق‌العاده به متقاضیان ارائه دهند و در پیش‌فروش‌ها، هزینه‌های اولیه مشخص بود.

وضعیت کنونی فروش خودرو

اکنون با جاری شدن ارز توافقی تجاری، فروش خودروها به صورت علی‌الحساب و با قیمت‌های غیرقطعی انجام می‌شود. این بدان معناست که مونتاژکاران و واردکنندگان، فروش‌های خود را به گونه‌ای اعلام می‌کنند که ریسک کمتری برایشان داشته باشد. در حال حاضر، اکثر خودروهای وارداتی که در سامانه یکپارچه عرضه می‌شوند، قیمت‌هایی به صورت علی‌الحساب دارند. از سوی دیگر، خودروسازان خصوصی نیز به دلیل نااطمینانی از وضعیت اقتصادی و نوسانات شدید نرخ ارز، تمایلی به اعلام قیمت‌های قطعی برای محصولات خود ندارند.

تغییرات قیمت و وضعیت پیش‌فروش

به گفته برخی منابع، با وجود افزایش قیمت خودروهای تولیدی توسط برخی مونتاژکاران، تاکنون آنان از اجرای طرح‌های فروش فوق‌العاده یا فوری خودداری کرده‌اند. در این نوع فروش، متقاضی کل هزینه خودرو را پرداخت می‌کند و پس از سه ماه، خودرو را دریافت می‌کند. اما نوسانات نرخ ارز این نوع فروش را با ریسک زیادی مواجه می‌کند.

مصوبه شورای رقابت و تأثیر آن

دو خودروساز بزرگ کشور برای حفظ ارزش پولی که بابت پیش‌فروش از متقاضیان دریافت می‌کنند، طبق مصوبه ۴۷۳ شورای رقابت عمل می‌کنند. طبق این مصوبه، مبلغ پیش‌فروش شامل تورم نمی‌شود. با این حال، به نظر می‌رسد که مونتاژکاران به این مصوبه چندان بی‌توجه هستند و این قانون بیشتر به خودروسازان بزرگ مانند ایران خودرو و سایپا مربوط می‌شود. همچنین، مونتاژکاران چندان تمایل به پذیرش قیمت‌گذاری دستوری نداشته و خود به تعیین قیمت محصولاتشان می‌پردازند.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar