دو سناریو برای صعود قیمت‌ها در هفته جاری

پنج شنبه 11 بهمن 97 ساعت 03:06
دو سناریو برای صعود قیمت‌ها در هفته جاری

قیمت خودروهای داخلی در بازار در طول هفته جاری روند صعودی داشت، این در وضعیتی است که پیش از این رضا رحمانی، وزیر صمت قول داده بود با تعیین قیمت‌ها بر اساس حاشیه بازار، محصولات پرتیراژ دو گروه خودروساز روند کاهشی در قیمت‌ها خواهند داشت و این روند تا رسیدن به یک نقطه تعادلی بین قیمت کارخانه و بازار ادامه می‌یابد. به این ترتیب با گذشت حدود یک ماه از وعده وزیر نه تنها این وعده عملیاتی نشده بلکه در طول هفته جاری شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار بودیم.

ولی فعالان بازار دو سناریو برای افزایش قیمت‌ها مطرح می‌کنند که یکی از آنها تزریق نکردن خودرو، از طرف گروه‌های خودروساز به بازار است.

آن‌ها می‌گویند در وضعیتی که به ماه پایانی سال نزدیک می‌شویم و به طور معمول بازار با یک افزایش تقاضا در این زمان مواجه است، خودروسازان هنوز نتوانسته‌اند روند عرضه را به روال سابق برگردانند. آن‌ها همین مساله را علت افزایش قیمت‌ها در بازار عنوان می‌کنند. با توجه به اظهارنظر این فعالان به نظر می‌رسد که خودروسازان با توجه به مشکلات نقدینگی و همچنین تشدید تحریم‌ها از یک طرف و پیش فروش‌هایی که در حال حاضر موعد تحویل آنها فرارسیده، قادر نخواهند بود که عرضه و تقاضا را به تعادل برسانند. در این میان اگرچه آمار تولید دی ماه دو گروه بزرگ خودروساز کشور، تا حدودی امید به افزایش تولید را تقویت کرده ولی آنچه معلوم است تعهدات یک میلیون دستگاهی این شرکت‌ها نمی‌تواند به این زودی بازار را به تعادل برساند. در این زمینه سعید موتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو می‌گوید که بهتر بود وزارت صمت ابتدا شرایط عرضه خودروسازان را بررسی و بعد اقدام به اعلام قیمت‌های جدید می‌کرد؛ چون در وضعیت حاضر اعلام قیمت‌های جدید، بدون عرضه خودروسازان به بازار موجب ایجاد جو روانی و افزایش قیمت محصولات در بازار می‌شود.

اما در کنار چالش عرضه، اتفاق دیگری که سبب شد قیمت خودرو در بازار روند صعودی به خود بگیرد، لغو افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودروهای تحویلی در بازه زمانی یکم شهریور تا پایان دی ماه سال جاری است. پیش‌تر وزارت صمت در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که خودروهای ثبت نامی تاریخ اول شهریورماه با قیمت مصوب شورای رقابت قابل تحویل است حال آنکه قیمت خودروهایی که موعد تحویل آنها از یکم شهریور تا پایان دی‌ماه است، با افزایش ۳۰ درصدی همراه است. در همین حال طبق اطلاعیه وزارت صنعت از ابتدای بهمن ماه هم قیمت‌ها بر اساس حاشیه بازار تعیین خواهند شد. ولی اظهارنظرهای رئیس سازمان حمایت و مدیران فروش دو خودروساز بزرگ کشور در طول هفته جاری، گویای آن بود که ظاهراً وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به اعتراضات مشتریان افزایش ۳۰ درصدی خودروها را لغو کرده است. با این حال بعضی از مصرف‌کنندگان بر مبنای این افزایش قیمت تکمیل وجه کرده‌اند. البته گروه‌های خودروساز وعده بازگشت این اضافه پرداخت را به این دسته از مشتریان داده‌اند. پس با لغو افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو، باز هم دلالان دست به کار شدند و سناریوی دوم افزایش قیمت‌ها در هفته جاری را کلید زدند. آنطور که معلوم است بعضی واسطه گران در موعد پیش فروش محصولات دو گروه خودروساز به رغم محدودیت در ثبت نام چند دستگاه، به روش‌های گوناگون موفق به پیش‌خرید چند خودرو شده‌اند، حال این خودروها با لغو افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها، چنان ارزش پیدا کرده‌اند که فروش آنها در بازار سود سرشاری نصیب واسطه گران خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر شخصی ۱۰ دستگاه پراید پیش خرید کرده، آن‌ها را با قیمتی بسیار کمتر از حاشیه بازار تحویل می‌گیرد و احتمالاً روی هر پراید بالای ۱۰ میلیون تومان سود خواهد کرد.

رشد داخلی‌ها

اکنون سراغ قیمت محصولات داخلی در طول هفته جاری می‌رویم. طبق اظهارات فعالان بازار، پراید ۱۱۱ هم اکنون، با قیمت ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار موجود است. این در وضعیتی است که دیگر محصول خانواده پراید یعنی مدل ۱۳۱ با قیمت ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار قیمت خورد. از بازار تیبای صندوق دار و تیبا ۲ هم خبر می‌رسد این خودروها به ترتیب با قیمت ۴۲ و ۴۶ از طرف فروشندگان عرضه می‌شود. ساینا هم در هفته‌ای که گذشت به قیمت ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

در خانواده پژو، مدل ۲۰۷ اتومات هم اکنون با قیمت ۱۰۸ میلیون تومان در بازار موجود است. همین خودرو با جعبه دنده معمولی با قیمت ۸۳ میلیون تومان در اختیار خریداران قرار دارد. پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ در طول هفته‌ای که گذشت به ترتیب با قیمت ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۷۵ میلیون تومان در بازار حضور دارند. مدل صندوق دار این خودرو هم در بازار، ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. پژو ۴۰۵ هم با قیمت ۵۵ میلیون تومان قابل خریداری است. اکنون سراغ محصولات رنو در بازار می‌رویم. ساندرو استپ وی اتومات که در بین محصولات رنو پر طرفدار است، هم اکنون با قیمت ۱۳۲ میلیون تومان از طرف فروشندگان در اختیار خریداران قرار می‌گیرد. ساندرو استپ وی همچنان گران‌ترین محصول تولید داخل خانواده رنو محسوب می‌شود.

پس از آن ساندرو اتومات با قیمت ۱۲۰ میلیون در بازار موجود است. ساندرو اتومات بعد از مدل استپ وی این خودرو در جایگاه دوم به لحاظ قیمتی قرار دارد. ساندرو استپ وی و ساندرو با جعبه دنده معمولی، هم اکنون با قیمت ۱۰۹ و ۱۰۳ میلیون تومان قابل خریداری هستند. تندر اتومات هم اکنون ۱۱۲ میلیون تومان در بازار قیمت دارد. تندر E2 هم ۹۳ میلیون تومان قیمت خورده است. پارس تندر با قیمت ۹۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

سمند EF7 طی هفته‌ای که گذشت، قیمت ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را در بازار تجربه کرد. پژو پارس اتومات در هفته‌ای که گذشت با قیمت ۹۱ میلیون تومان در بازار حضور داشت. در وضعیتی که دنا معمولی در بازار نایاب است. دنا پلاس و دنا پلاس توربو به ترتیب با قیمت ۱۰۲ و ۱۲۰ میلیون تومان در بازار داد و ستد می‌شود. رانا هم در طول هفته‌ای که گذشت ۶۱ میلیون تومان قیمت خورد. خودرو چینی دانگ فنگ H30 که توسط ایران خودرو مونتاژ می‌شود، هم اکنون با قیمت ۹۲ میلیون تومان از طرف فروشندگان به خریداران عرضه می‌شود. همچنین کیا سراتو و پژو ۲۰۰۸، دو محصول مونتاژی ایران خودرو و سایپا، هم اکنون به ترتیب با قیمت ۲۰۵ میلیون و ۲۲۵ میلیون تومان قابل خریدارای هستند.

این خودروها در وضعیتی که در طول هفته‌های اخیر نمودارشان نزولی شده بود، طی این هفته بار دیگر با افزایش قیمت مواجه شدند.

ثبات وارداتی‌ها

سری هم به بازار خودروهای وارداتی بزنیم؛ در طول هفته اخیر بازار خودروهای وارداتی به نسبت داخلی‌ها تغییرات چندانی نداشت. طی این هفته بلاتکلیفی خودروهای مانده در گمرک ادامه دار بود. در وضعیتی که قرار بود این خودروها ترخیص شوند. مخالفت بانک مرکزی و درخواست آن برای اصلاح مصوبه هیات دولت در این زمینه سبب شد تا زمان ترخیص این خودروها نامشخص باشد. با این شرایط سوناتا هیبرید، ۵۸۵ میلیون تومان از سوی فروشندگان عرضه شده است. سانتافه طی هفته‌ای که گذشت، بدون تغییر بود. این خودرو با قیمت ۵۳۰ میلیون تومان در بازار موجود است. توسان هم مانند سانتافه تغییر قیمتی نداشت و با همان قیمت هفته گذشته یعنی، ۴۹۰ میلیون تومان در بازار موجود است. النترا اندکی افزایش قیمت را تجربه کرد. این محصول کره‌ای با قیمت ۳۴۵ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. در خانواده کیا هم سورنتو به نسبت هفته گذشته تغییر قیمتی نداشته است. این خودرو در حال حاضر با قیمت ۶۱۰ میلیون تومان در دسترس خریداران قرار دارد. فروشندگان، اسپورتیج و سراتو کاهش اندکی داشتند. این دو خودرو به ترتیب با قیمت ۴۹۵ میلیون و ۳۶۵ میلیون تومان توسط فروشندگان عرضه می‌شود.

اپتیما هم‌اکنون ۵۴۰ میلیون تومان از سوی فروشندگان قیمت خورده است. فروشندگان برای تویوتا RAV4 مدل ۲۰۱۸، در حال حاضر ۶۸۰ میلیون تومان قیمت گذاشته‌اند و مدل ۲۰۱۷، همین خودرو را می‌توان با قیمت ۶۳۰ میلیون تومان خریداری کرد. لکسوس NX رشد ۲۰ میلیونی را تجربه کرد. این خودرو در حال حاضر با قیمت یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان قابل خریداری است. میتسوبیشی ASX طی هفته گذشته ثبات قیمتی را تجربه کرد. در حال حاضر با ۴۲۰ میلیون تومان در بازار حضور دارد. تالیسمان در حال حاضر با قیمت ۵۹۰ میلیون تومان قابل خریداری است. نیسان جوک نیز در این هفته رشد قیمتی را تجربه کرد و در حال حاضر با قیمت ۳۵۰ میلیون تومان در بازار موجود است.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

2 دیدگاه ها برای "دو سناریو برای صعود قیمت‌ها در هفته جاری"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
کیارش
مهمان

کارکتر اصلی این سناریوها اینه که متقاضی همچنان له له قیمت های گرانتر و اشتیاق مضاعف برای خرید را دارد …

علی
مهمان
چرا تعرفه واردات خودرو برداشته نمیشه بخصوص خودروهای کار کرده خارجی ! چرا مردم باید با جون و مال و سلامتیشون هزینه تولید خودرو آشغال داخلی رو بدن!؟ به نظر من خودرو سازی در ایران بجز خسارت هیچی نداره شغلی هم که ایجاد میکنه شغل کاذبه واردات خودرو ها صفر و کارکرده خارجی رو آزاد کنن حقوق کارگران خودروسازی هارو بکشم رو خودروهای وارداتی حداقل مردم میدونم فقط پولشو رفته نه اینکه سلامتی و جونشون هم به خطر افتاده میگن کجای دنیا خودرو ۴ تا هفت هزار دلاری وجود داره منم میگم کجای دنیا ارابه های مرگ رو به اسم… بیشتر