جریمه خودروهای تعقیب‌ کننده آمبولانس‌

سه شنبه 23 فروردین 01 ساعت 11:11
جریمه خودروهای تعقیب‌ کننده آمبولانس‌

آذرماه سال گذشته بود که یحیی صالح طبری، رییس اورژانس تهران از تجهیز آمبولانس‌های پایتخت به دوربین پلاک خوان برای برخورد با افرادی که به آمبولانس‌ها راه نداده یا اقدام به حرکت در پشت سر آمبولانس‌ها می‌کنند، خبر داد.

او گفته بود که «می‌خواهیم با پلیس راهور هماهنگ باشیم تا با خودروهایی که از عقب به دنبال اورژانس راه می افتند و با خودروهایی که می توانند اما از جلو به آمبولانس راه نمی‌دهند، برخورد شود.» رییس اورژانس تهران همچنین گفته بود که طبق برنامه‌ریزی انجام شده این موضوع تا سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد.

حالا با آغاز سال ۱۴۰۱ به نظر می‌رسد که پلیس به دنبال اجرایی کردن این طرح است، طرحی که بر اساس آن حداقل تعقیب کنندگان آمبولانس‌ها مشمول یکسری جرائم می‌شوند. سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرده است.

او با بیان اینکه حرکت در پوشش یا تعقیب خودروهای امدادی ممنوع است، می‌گوید:‌ برابر مقررات چنین رفتاری تخلف محسوب شده و جریمه ۳۰ هزار تومانی برای خودروی متخلف درپی خواهد داشت. البته رقم این جریمه بالا نیست، اما این تخلف بسیار حادثه ساز بوده و ممکن است منجر به تصادفات شدید رانندگی شود. چرا که با توجه به ابعاد آمبولانس امکان دیدن مسیر از سوی راننده خودرویی که در تعقیب آمبولانس است وجود ندارد و در صورت ترمز ناگهانی آمبولانس احتمال وقوع تصادف و حتی تصادف زنجیره‌ای نیز افزایش پیدا می‌کند.

جهانی همچنین از احتمال جریمه خودروهای متخلف به دلیل سرعت غیرمجاز نیز خبر داده و می‌افزاید:‌ سقف سرعت مجاز برای آمبولانس‌ها و خودروهای امدادی با خودروهای سواری در معابر متفاوت است. از این رو ممکن است مثلا خودرویی اقدام به حرکت در پشت آمبولانس کند و آمبولانس در مسیری که سقف سرعت آن ۶۰ کیلومتر بر ساعت است، با سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. در این شرایط علاوه بر جریمه ۳۰ هزار تومانی مذکور، جریمه سرعت غیرمجاز و نمره منفی نیز برای متخلف ثبت خواهد شد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی درباره درخواست اورژانس برای برخورد با این تخلفات نیز ادامه می‌دهد:‌  بناشد با توجه به درخواست اورژانس دوربین‌هایی پشت سر آمبولانس‌ها نصب شود که به نظر می‌رسد اقداماتی در این خصوص از سوی این سازمان انجام شده است. این دوربین‌ها پلاک خودروهای متخلف را ثبت کرده و سپس در اختیار پلیس قرار گرفته و با خودروهای متخلف برخورد می‌شود.

جهانی همچنین ایجاد چنین سامانه‌ای را به دیگر دستگاه‌های امدادی نیز توصیه کرده و می‌گوید:‌ مشابه این مشکل در مورد خودروهای آتش‌نشانی، خودروهای سازمان امدادونجات و ... نیز وجود دارد. به همین دلیل نیز به این دستگاه‌ها نیز پیشنهاد می‌کنیم که این سامانه را راه‌اندازی و نصب کنند و پلیس نیز آمادگی همکاری با آنان را دارد.

او به رانندگان نیز توصیه کرد که قوانین و مقررات را رعایت کنند و اظهار می‌کند:‌ چنین رفتاری ممکن است نهایتا پنج تا ۱۰ دقیقه رانندگان را زودتر به مقصد برساند، اما حوادث جبران ناپذیر زیادی ممکن است در پی آن رخ دهد که تصادف رانندگی از جمله این موارد است.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar