رسوب ۳۰۰۰ کانتینر قطعات خودرو در چابهار

سه شنبه 7 اسفند 97 ساعت 13:09
رسوب 3000 کانتینر قطعات خودرو در چابهار

بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۱۰ هزار کانتینر قطعات خودرو دپو شده در مناطق آزاد و ویژه، فقط ۳ هزار کانتینر مربوط به ۲ خودروساز شناخته شده به مدت ۵ یا ۶ ماه در بندر چابهار رسوب کرده است.

در روزهای پایانی سال در دو حوزه گوشت قرمز و خودروی داخلی بازار به یکباره با کاهش عرضه و افزایش قابل توجه قیمتها مواجه شده است. در مورد گوشت قرمز تحقیقات انجام گرفته از دی ماه شمار قابل توجهی کانتینر گوشت قرمز وارداتی در گمرک شهید رجایی دپو شد و مدتی بعد یعنی در اوایل بهمن ماه شاهد تشکیل صفهای عریض و طویل در خیابانها و مقابل فروشگاههای زنجیره‌ای برای تهیه گوشت قرمز بودیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ظاهراً به خاطر دپو کالای مربوط به خودروسازان در بنادر و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی عرضه در بازار این محصولات هم با چالش مواجه شده است. لازم به ذکر است، این موضوع ارتباطی به دپو خودروی کامل در کارخانجات خودروسازی نداشته و تولیدکنندگان بایستی در این مورد پاسخگو باشند.

ولی در تازه‌ترین نمونه از دپو کالا، رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفته است، نزدیک به ۱۰ هزار کانتینر لوازم یدکی خودرو در گمرکات و مناطق آزاد وجود دارد. متأسفانه نزدیک به ۱۰ هزار کانتینر لوازم یدکی خودرو در گمرکات و مناطق آزاد وجود دارد که آنها را بررسی کردیم و با مدیرعاملان سایپا و ایران خودرو صحبت کردیم آنها مطالبی در رابطه با کمبود نقدینگی داشتند و قرار شد که اقداماتی در رابطه با ترخیص این ۱۰ هزار کانتینر لوازم یدکی انجام شود.

سراج افزود: امیدواریم هرچه زودتر این کانتینرها ترخیص شوند و به سیستم خودروسازی بیایند که پیش از عید مشکلات تا اندازه‌ای مرتفع شود.

تنها در منطقه آزاد چابهار ۲۰۰۰ کانتینر متعلق به گروه سایپا و ۱۰۰۰ کانتینر قطعات خودرو مربوط به گروه ایران خودرو و مجموعاً ۳ هزار کانتینر قطعه دپو شده است. ظاهراً مشکلات ارزی و اسنادی دو دلیل عمده عدم ترخیص این محوله‌ها عنوان شده است.

تأیید دپو ۳ هزار کانتینر در منطقه آزاد چابهار

در همین رابطه عزیز شمس مدیر کل گمرک چابهار ضمن تأیید دپو ۳۰۰۰ کانتینر مربوط به ۲ خودروساز عمده کشور گفت: بتازگی این شرکتها برای پیشگیری از متروکه شدن کانتینرهای خود به گمرک مراجعه کرده‌اند.

وی در جواب به این سؤال که چرا واردکنندگانی که کالای آنها به صورت کلان در گمرک مانده از تسهیلات ((ترخیص ۸۰ درصدِ بار و تهیه اسناد بعد از ترخیص)) استفاده نمی‌کنند، گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد تمایلی از طرف بعضی واردکنندگان برای استفاده از تسهیلات گمرکی وجود ندارد. البته آنها یک استدلال را هم مطرح کرده‌اند، به عقیده آنها ممکن است اگر کالا از گمرک ترخیص شود، بانک‌ها در نهایت ارز خریداری شده (۴۲۰۰ تومانی) را در اختیار شرکتهای واردکننده قرار ندهند.

رسوب ۵ ماهه کانتینرهای خودروسازان در بندر چابهار / واردکنندگان درپی تمدید مهلت هستند

شمس در پاسخ به این سؤال که این شرکتها ارز نیمایی و نه دولتی دریافت کرده‌اند و ظاهراً استدلال آنها پذیرفتنی نیست، گفت: بارها از سازمان بنادر خواستیم تا تکلیف این کانتینرها را معلوم کنند، در نهایت اعلام کردند این محموله‌ها نزدیک به ۶ یا ۵ ماه است در بندر باقی مانده و به عبارت دقیق‌تر اظهار نشده‌اند. در ادامه هم این شرکتها درپی تمدید مهلت هستد تا در ادامه کالای خود را به گمرک اظهار کنند. آن‌ها عقیده دارند هستند در ثبت سفارش و مسائل بانکی مشکلاتی برای آنها وجود دارد.

وی افزود، متروکه کردن این محموله‌های اظهار نشده در اختیار گمرک است ولی ابتدا انبارهای زیر نظر سازمان بنادر باید موضوع را به گمرک منتقل کنند.

به گفته مدیر کل گمرک چابهار بر اساس قانون هر واردکننده ۳ ماه فرصت دارد تا کالای خود را به گمرک اظهار کنند، البته امکان تمدید این مهلت هم وجود دارد.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar