رشد ۵۰ درصدی تیراژ خودروسازان نسبت به شهریور ماه

سه شنبه 29 آبان 97 ساعت 02:08
رشد 50 درصدی تیراژ خودروسازان نسبت به شهریور ماه

جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در وضعیتی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که طبق آن، تیراژ ماهانه محصولات سواری خودروسازان افزایش یافته است. با این حال ولی تولید سواری‌ها در هفت ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش را نشان می‌دهد.

طبق آمار اعلامی، ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو به عنوان سه خودروساز مطرح کشور در مجموع ۵۵۰ هزار و ۲۴ دستگاه انواع محصول سواری را تا پایان مهر امسال تولید کرده‌اند تا نسبت به بازه زمانی مشابه سال پیش، کاهشی ۲۲ درصدی را تجربه کنند. آمار ولی از افزایش تقریباً ۵۰ درصدی تیراژ خودروهای سواری در مهر و نسبت به شهریور خبر می‌دهد، چه آنکه غول‌های جاده مخصوص توانسته‌اند ۷۰ هزار و ۲۹۸ دستگاه خودروی سواری را در نخستین ماه پاییز تولید کنند. این در وضعیتی است که آمار ماهانه خودروسازان در طول سه ماه تابستان نزولی بود و با توجه به وجود تحریم‌ها و کمبود قطعات (به گفته خودروسازان) انتظار می‌رفت تیراژ مهر نسبت به شهریور هم افت کند. با این حال آمار می‌گوید خودروسازان توانسته‌اند تولید خود را در نخستین ماه پاییز و نسبت به آخرین ماه تابستان بالا ببرند، اگرچه معلوم نیست چه شمار از محصولات تولیدی، با کسری قطعه رو به رو است.

در میان خودروسازان مطرح کشور، ایران خودرو به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز داخلی، با تولید ۲۸۴ هزار و ۹۲۱ دستگاه انواع خودروی سواری در هفت ماه امسال، کاهش تیراژ ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال اخیر داشته است. سایپا هم که ۱۶۹ هزار و ۸۵۶ دستگاه انواع محصولات سواری را در هفت ماه امسال به تولید رسانده، کاهشی ۴. ۱۱ درصدی را به خود می‌بیند. همچنین از پارس خودرو هم خبر می‌رسد این گروه با تولید ۹۵ هزار و ۲۴۷ دستگاه انواع خودروهای سواری تا پایان مهر امسال، ۸. ۲۴ درصد کاهش تولید را نسبت به هفت ماه سال اخیر تجربه کرده است. طبق آمار اعلامی، تیراژ ماهانه ایران خودرو در مهر به ۳۷ هزار و ۹۰۵ دستگاه رسیده و این رقم نشان از رشد تقریباً ۵۷ درصدی تولید محصولات سواری این شرکت در مقایسه با شهریور دارد. همچنین شرکت خودروسازی سایپا (شامل سایپا و پارس خودرو) هم افزایش تیراژی حدوداً ۴۱ درصدی را به خود می‌بیند. این شرکت خودروسازی در مهر امسال ۳۲ هزار و ۳۹۳ دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده است.

نکته دیگر در خصوص آمار تولید هفت ماه امسال خودروسازان، ورود یک محصول جدید به خطوط تولید است. بنابر آمار اعلامی، سایپایی‌ها تولید «رهام» را به عنوان جدیدترین خودروی خود کلید زده‌اند، به طوری که در مهر امسال، پنج دستگاه از این خودرو تولید شده است.

تداوم روند نزولی تولید

نگاهی به جزئیات آمار تولید محصولات سواری در هفت ماه امسال نشان می‌دهد غول‌های جاده مخصوص چه افت و خیزی در این بازه زمانی داشته‌اند. طبق آمار اعلامی، ایران خودرویی‌ها در تولید بیشتر محصولات خود با کاهش تیراژ رو به رو شده‌اند. آمار منتشره از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد در میان محصولات ایران خودرو، پژو ۲۰۶ تیراژی ۷۹ هزار و ۲۶۹ دستگاهی را در طول هفت ماه امسال از خود به جا گذاشته و در نتیجه نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۱. ۱۸ درصد کاهش را تجربه کرده است. در آمار مربوطه، تولید ۱۱ هزار و ۳۱۷ پژو ۲۰۶ اتومات هم به ثبت رسیده و این در حالی است که ایران خودرو مدت‌هاست ۲۰۶ اتومات تولید نمی‌کند؛ پس به نظر می‌رسد این آمار به پژو ۲۰۶ پلاس یا همان پژو ۲۰۷ آی مربوط است که در مدل اتومات تولید می‌شود.

در میان دیگر محصولات پژویی ایران خودرو پژو ۴۰۵ هم با کاهش تولید در هفت ماه امسال رو به رو شده است. بر این اساس، ۴۰۵ با تیراژی ۵۰ هزار و ۶۳۲ دستگاهی، ۸. ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش کاهش تولید داشته است. ۴۰۵ هم اکنون تنها در سایت خراسان ایران خودرو به تولید می‌رسد و تولید آن در تهران متوقف شده است.

در کنار ۴۰۵، دیگر محصول پژویی ایران خودرو به نام پارس هم در هفت ماه امسال با کاهش تولید رو به رو شده است. طبق آمار، این خودرو تیراژی ۴۲ هزار و ۱۸۹ دستگاهی را تا پایان مهر به خود اختصاص داده و نسبت به هفت ماه سال گذشته ۴. ۳۸ درصد کاهش تیراژ را تجربه کرده است. از پارس که بگذریم، آبی‌های جاده مخصوص در تولید سمند هم با کاهش تولید رو به رو شده‌اند. بنابر آمار منتشره، این گروه در طول هفت ماه امسال، ۳۷ هزار و ۲۱۳ دستگاه سمند را به تولید رسانده، پس نسبت به مدت مشابه سال اخیر ۳۲ درصد کاهش تیراژ را تجربه کرده است. هم اکنون سمند فقط در سایت‌های مرکزی و مازندران ایران خودرو تولید می‌شود، اگرچه تیراژ در سایت مرکزی در طول هفت ماه امسال، فقط ۱۴۷ دستگاه بوده است ولی آن طور که آمار تولید منتشره روایت می‌کند، ایران خودرو همچنان روندی صعودی را در تولید دنا دارد. طبق آمار منتشره، در هفت ماه امسال، ۲۵ هزار و ۹۶۲ دستگاه دنا به تولید رسیده و بنابراین تولید این خودرو نسبت به مدت مشابه سال اخیر، ۳۴ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که دیگر محصول ایران خودرو یعنی رانا، کماکان با افت تولید همراه بوده و تیراژ آن تا پایان مهر امسال، ۳. ۴۱ درصد نزول را نشان می‌دهد. بنابر آمار منتشره، ایران خودرویی‌ها در هفت ماه امسال دو هزار و ۴۰۸ دستگاه رانا را به تولید رسانده‌اند.

نگاهی هم بیندازیم به محصولات مونتاژی ایران خودرو، محصولاتی که با وجود تحریم‌ها، سرنوشتشان برای ادامه تولید در طول ماه‌های پیش رو معلوم نیست. آن طور که آمار می‌گوید، آبی‌های جاده مخصوص تا پایان مهر امسال دو هزار و ۹۴ دستگاه سوزوکی گرند ویتارا مونتاژ کرده‌اند. این آمار نشان می‌دهد کراس اوور مونتاژی و ژاپنی ایران خودرو در مقایسه با هفت ماه سال اخیر، ۵. ۳۸ درصد کاهش تولید داشته است. ایران خودرو همچنین توانسته ۹ هزار و ۱۰۶ دستگاه هایما را تا پایان مهر امسال مونتاژ کند و بنابراین تیراژ این کراس اوور چینی، ۴۰ درصد نسبت به هفت ماه سال اخیر افزایش داشته است. این در وضعیتی است که دیگر محصول چینی ایران خودرو به نام دانگ فنگ، کاهش تولید را در بازه زمانی تحت بررسی به خود می‌بیند. دانگ فنگ آماری ۱۴ هزار و ۲۴۳ دستگاهی را تا پایان مهر امسال از خود به جا گذاشته و بر این اساس، نسبت به هفت ماه سال گذشته ۱۷ درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. سری هم به پژو ۲۰۰۸ بزنیم، خودرویی که در حال حاضر در مدار رشد تولید قرار دارد، ولی با رفتن پژو، معلوم نیست تولید آن چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد. این خودرو که نخستین خودرو پسابرجامی پژو در ایران به شمار می‌رود، تا پایان مهر امسال تیراژی چهار هزار و ۱۸۷ دستگاهی داشته است؛ با این حساب، ۲۰۰۸ نسبت به هفت ماه سال گذشته، رشد ۴۹۵ درصدی را به خود می‌بیند. معلوم نیست ایران خودرویی‌ها در نهایت می‌توانند ۱۶ هزار دستگاه پژو ۲۰۰۸ ثبت نامی را تحویل متقاضیان بدهند یا مجبور به معرفی خودرو جایگزین و پس دادن پول متقاضیان خواهند شد.

سبقت مجدد تیبا از پراید

به سایپا برویم و ببینیم این گروه چه آماری در تولید محصولات خود در طول هفت ماه امسال به‌جا گذاشته است. طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، سایپایی‌ها در تولید سراتو که محصولی مونتاژی و تحت لیسانس کیا موتورز کره است، با کاهش تولید رو به رو شده‌اند. بر این اساس تا پایان مهر امسال ۱۰ هزار و ۴۵۶ دستگاه سراتو به مونتاژ رسیده و این به معنای کاهش ۳۰ درصدی تیراژ این خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. در میان دیگر محصولات سایپا، تیبا که با رشد قابل توجهی در حال تولید است، تیراژی ۹۴ هزار و ۶۶ دستگاهی را در طول هفت ماه امسال داشته است. با توجه به این آمار، تیبا نسبت به مدت مشابه سال گذشته، هشت درصد افزایش تولید را تجربه کرده است.

این در وضعیتی است که براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید پراید در هفت ماه امسال نزول کرده و سایپایی‌ها فقط ۹۲ هزار و ۶۳۷ دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده‌اند. این رقم نشان می‌دهد تولید پراید نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳. ۲۶ درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به این آمار، تیبا بار دیگر از پراید سبقت گرفته و به پرتیراژترین خودروی داخلی تبدیل شده است.

از تیبا و پراید بگذریم و نگاهی هم به محصولات مونتاژی چینی سایپا بیندازیم. طبق آمار اعلامی از طرف وزارت صنعت، پارس خودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا، توانسته ۲۶ هزار و ۷۹ دستگاه برلیانس را در هفت ماه امسال مونتاژ کند. با توجه به این آمار، برلیانس در مقایسه با مدت مشابه سال اخیر، ۸. ۱۳ درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است. سایپایی‌ها، ولی دو خودروی چینی دیگر را هم به مونتاژ می‌رسانند که در این بین، چانگان تیراژی هشت هزار و ۱۵۳ دستگاهی را تا پایان مهر امسال از خود به‌جا گذاشته است. بر این اساس، این محصول مونتاژی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱. ۵۴ درصدی را به خود می‌بیند. دیگر خودروی چینی سایپا، آریو نام دارد که فعلاً در سایت بن رو به تولید می‌رسد و آمار اعلامی از مونتاژ ۴ هزار و ۲۱۸ دستگاهی آن حکایت می‌کند. با توجه به تیراژ اعلامی، آریو نسبت به هفت ماه سال گذشته ۶. ۱۷ درصد کاهش تولید را به خود می‌بیند.

خداحافظی تدریجی با رنو

نگاهی هم به اوضاع تولید خانواده آل ۹۰ تا پایان مهر امسال بیندازیم تا معلوم شود این محصول رنو چه افت وخیزی را در طول بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آن‌طور که آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید، در مجموع تیراژ خانواده تندر ۹۰ (شامل تندر معمولی، پارس تندر، تندر اتومات و ساندرو) در طول هفت ماه امسال به ۳۷ هزار و ۷۸۸ دستگاه رسیده است. با این حساب، تیراژ این خانواده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲. ۵۵ درصد کاهش را به خود می‌بیند.

اگر آمار تولید خانواده تندر ۹۰ را به طور جداگانه بررسی کنیم، معلوم می‌شود هر دو گروه ایران خودرو و پارس خودرو با کاهش تولید این محصول رو به رو شده‌اند. بر این اساس، ایران خودرویی‌ها با توجه به تیراژ هشت هزار و ۲۹۹ دستگاهی‌شان در تولید تندر ۹۰، با کاهش ۹. ۶۸ درصدی رو به رو شده‌اند. این خودروساز، تندر ۹۰ را در مدل‌های معمولی و اتومات به تولید می‌رساند. با توجه به آمار، ایران خودرو در مهر امسال یک هزار و ۳۷۵ دستگاه تندر ۹۰ تولید کرده است.

در پارس خودرو هم آمارها خبر از کاهش تیراژ خانواده تندر ۹۰ می‌دهند. طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۲۹ هزار و ۴۸۹ دستگاه انواع تندر ۹۰ و ساندرو در این گروه به تولید رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۸. ۴۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. در این میان، پارس خودرویی‌ها تیراژ ساندرو (یکی از اعضای خانواده تندر ۹۰) را در هفت ماه امسال به ۱۵ هزار و ۳۰۷ دستگاه رسانده‌اند که این آمار از کاهش تولید ۷. ۴۶ درصدی این خودرو حکایت دارد. در میان دیگر محصولات، پارس تندر تیراژی هفت هزار و ۱۱۷ دستگاهی را تا پایان مهر امسال به ثبت رسانده که این آمار از کاهش تولید حدوداً ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال اخیر حکایت دارد.

 تندر معمولی هم با تیراژی هفت هزار و ۶۵ دستگاهی در هفت ماه امسال، ۵۷ درصد کاهش تولید را در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال اخیر نشان می‌دهد. در مجموع روند تولید محصولات رنو در ایران نشان می‌دهد خودروسازان داخلی به تدریج با خانواده تندر ۹۰ و ساندرو وداع خواهند کرد.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar