ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته به بانک مرکزی و گمرک

بروزرسانی در: یکشنبه 25 فروردین 98 ساعت 17:27
ضرب‌الاجل 48 ساعته به بانک مرکزی و گمرک

ترخیص خودروهای موجود در گمرک از سال پیش به مسئله‌ای پیچیده تبدیل شده که همچنان نتیجه‌ای در این مورد حاصل نشده است. دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: معاون امور صنایع وزارت صمت برای حل مشکل ترخیص خودروها از گمرک با مسئولان مرتبط نشست هایی برگزار کرده است.

عدم تحویل خودروها به مشتریان موجب بروز نارضایتی شده ضمن این که فعالیت شرکت‌های واردکننده خودرو هم تا حد بسیار زیادی مختل شده است. تلاش‌های مختلفی در مورد آزادسازی خودروها انجام گرفت همچنین مصوبه‌ای هم برای خروج خودروها ابلاغ شد. در خصوص روند خروج خودروها از گمرک، راهکارهای فعلی و پیش‌بینی قیمت‌ها گفت‌و‌گویی با مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو انجام گرفته که در ادامه گزارش مشروح آن را می‌خوانید.

هنوز ترخیص انجام نشده

دادفر در مورد ترخیص خودروها از گمرک گفت: هنوز اقدامی درباره ترخیص خودروها از گمرک انجام نگرفته است و بر اساس مصوبه هیات دولت قرار بود تمامی خودروهای موجود در گمرک هستند و مشکل قضایی ندارد قابلیت ترخیص پیدا کنند. ملاک عمل قبض انبار است ولی متاسفانه در اجرا تا شنبه این هفته وزارت صمت توانمندی حل این موضوع را در خود ایجاد نکرده بود و یک ناهماهنگی کامل وجود داشت.

ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته به بانک مرکزی و گمرک

وی در رابطه با پیگیری‌های وزارت صمت برای حل مشکل ترخیص خودروها اظهار کرد: از روز شنبه این هفته فرشاد مقیمی، معاون امور صنایع وزارت صمت به طور ویژه وارد قضیه شده و با تمام افراد مرتبط این حوزه نشست گذاشته شده است. هم اکنون ۲ نشست در این زمینه برگزار و مشخص شده که ضعف کار در بانک مرکزی است و دستوری برای حل این مشکل ظرف ۴۸ ساعت صادر شده است. یکی از ایرادات هم بحث عدم ارتباط بین سامانه گمرک با وزارت صمت است که برای این مورد هم ۴۸ ساعت مهلت داده شده تا مشکل رفع شود و در غیر این صورت اطلاعات مستقیما به معاون نخست رئیس‌ جمهور انعکاس داده می‌شود. همه مسئولان پیگیر هستند که چرا مصوبه هیات دولت که چرا تاکنون اجرا نشده و لازم به ذکر است که تقریبا ۱۵ روز دیگر از مهلت آن باقی مانده است. امیدواریم در دو روز آتی تمامی مشکلات با ورود معاون امور صنایع وزارت صمت برطرف شود.

کدام برندها در گمرک مانده‌اند؟

دادفر در پایان گفت: خودروهایی از تمامی برندها مانند رنو،‌ پژو، ب‌ام‌و، هیوندای، تویوتا، کیا و ... در گمرک هستند و به طور متوسط از هرکدام ۱۲۰۰ دستگاه پشت درهای بسته قرار دارند. لازم به ذکر است که این خودروها نیاز به یک سری تعمیرات در بخش‌های مختلف هم دارند ولی پروسه آن زمان بر نخواهد بود. نکته اصلی این است که مبنای محاسبه قیمت این خودروها اسکناس سنا با قیمت ۱۳ هزار ۳۰۰ تومان است. در صورتی که نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به این رقم تغییر پیدا کند معنای آن ۱۰۰ درصد افزایش قیمت خواهد بود. در صورتی که بانک مرکزی به همین روال کار خود را انجام دهد و مبنای نرخ ارز اسکناس سنا باشد احتمال انصراف مشتریان وجود خواهد داشت.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar