منشا نارضایتی از کیفیت خودرو بی توجهی به تحقیق و توسعه است
مصطفی طاهری با بیان اینکه حمایتهای مجلس و دولت از صنایع از جمله صنعت خودرو، لوازم خانگی و... باید در بازه زمانی داشته باشد، گفت:این حمایتها نباید بینهایت باشد در واقع این صنایع باید شبیه طفلی باشند که بزرگ میشوند و نه تنها روی پای خود میایستند بلکه به پدر و مادر خود هم کمک میکنند. در صورتی که صنایع همواره مانند کودکی نیازمند حمایت باشند، مشخص میشود که سیاستگذاریهای انجام شده کامل و درست نبوده است.
پشتیبانی از تولید به معنای توزیع رانت نیست
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: نباید در سیاستگذاری برای صنایع مسیری انتخاب شود که همواره رانت به سرپا بودن و سودده بودن تولیدکننده کمک کند یعنی پشتیبانی از تولید نباید به معنای توزیع رانت باشد به طور مثال نباید با ممنوع شدن واردات کالاهای مشابه ساخت داخل، تولیدکننده به جای اینکه از این فرصت برای پیشرفت استفاده کند، با خیال راحت در بازار بیرقیب یکهتازی کند.
وی اضافه کرد: در هر صنعتی که انحصار وجود داشته باشد و از ورود تولیدکننده جدید به این حوزه جلوگیری شود، فساد، نارضایتی و افزایش قیمت رقم میخورد بنابراین بازار باید به سمت رقابتی شدن پیش رود در واقع به معنای واقعی اجازه خودروسازی به بخش خصوصی داده شود.
بیتوجهی به تحقیق و توسعه سرمنشا نارضایتیها از کیفیت خودرو است
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه سازوکار نظارت و حکمرانی نباید به منزله دخالت در قیمتگذاری باشد، تصریح کرد: هرچند قیمتگذاری دستوری آسیب است اما باید به این نکته نیز توجه کرد که در شرایط انحصاری که واردات ممنوع است، نمیتوان قیمتگذاری دستوری را حذف کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تحقیق و توسعه در صنایع را یکی از اصلیترین موضوعات دانست و توضیح داد: در کشور ما به این حوزه بیتوجهی میشود و این موضوع منشا نارضایتیها از کیفیت محصولاتی مانند خودرو است.
طاهری ادامه داد: باید با فعالیتهای پژوهشی، مهندسی معکوس و استفاده از ایدههای نو کیفیت را افزایش داد و رضایت مردم را جلب کرد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد