همکاری قطعه سازان با چین قطع شده است

سه شنبه 6 اسفند 98 ساعت 11:08
همکاری قطعه سازان با چین قطع شده است

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن گفت: به خاطر کرونا واردات قطعات از چین قطع شده ضمن این که ورود ایران به لیست سیاه FATF هم ممکن است مشکل‌ساز شود.

ویروس کرونا که این روزها به شدت در مورد آن صحبت می‌شود نه تنها به جان انسان‌ها افتاده بلکه شرایط بدی برای صنایع گوناگون ایجاد کرده است. این ویروس هم به این راه پیدا کرده و قاعدتاً روی صنایع هم تأثیر می‌گذارد؛ یکی از این صنایع مهم قطعه‌سازی و خودروسازی است. از طرفی به خاطر تحریم‌ها یکی از کشورهایی که قطعات گوناگون برای خودروها را از آن تأمین می‌کنیم چین یعنی نقطه اصلی انتشار ویروس کرونا است. حال با این شرایط به نظر می‌رسد که تأمین قطعات از این کشورها دچار مشکل شده است. برای بررسی بیشتر این موضوع گفت‌وگویی با مهدی مطلب‌زاده، عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن انجام داده‌ایم که در ادامه گزارش مشروح آن را می‌خوانید.

مطلب‌زاده در این رابطه اظهار کرد: کرونا تأثیر فوری بر وضعیت قطعه‌سازی و خودروسازی ایران نمی‌گذارد چون که یک سری قطعات مورد نیاز برای خودروها پیش از این وارد شده است. اما اگر این مسئله ادامه پیدا کند تأثیر بسیار زیادی بر روند خودروسازی خواهد داشت تا زمانی که منبع جایگزین برای تأمین قطعات خودروها انتخاب شود. در این زمان نیز شاهد تأثیر منفی کرونا بر صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی خواهیم بود. در مورد موجودی نمی‌توان اطلاعات دقیقی داد چون که میزان آن برای شرکت‌های گوناگون قطعه‌سازی متفاوت است.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مشکلی که داریم این است که در واقعیت پول قطعه‌ساز نزد خودروساز گیر کرده است. خودروسازان به قطعه‌سازان بدهکار هستند و با توجه به بلوکه شدن سرمایه در گردش خودروساز طبیعتاً امکان تأمین مواد اولیه و قطعات خارجی به موقع و به تعداد کافی انجام نشده و مجبور هستند این کار را در بخش‌های کوچک انجام دهند. زمانی که چنین معضل جهانی به وجود می‌آید در انبار خودروسازان قطعات کمتری برای تکمیل محصولات باقی خواهد ماند. لازم به ذکر است که هم اکنون خرید قطعات از چینی‌ها هم انجام نمی‌شود تا زمانی که شرایط به حالت عادی بازگردد.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن افزود: قطعاتی که از چین خریداری می‌شود لزوماً ساخت چین نیستند. ما به خاطر تحریم‌ها عملاً از منبع دیگری نمی‌توانیم قطعات را تأمین کنیم و این قطعات ممکن است ساخت کشورهای دیگری هم باشد. علاوه بر این به خاطر ورود ایران به لیست سیاه FATF سر این قضیه هم ممکن است حتی در تأمین قطعات از کشور چین هم به مشکل بخوریم. صنعت خودرو جزو تحریم‌های اولیه است و در واقعیت امریکایی بهتر فهمیدند که به کجا ضربه بزنند. سیاستمداران داخلی ما هنوز اهمیت این صنعت را به خوبی درک نکرده‌اند.

مطلب‌زاده در پایان اشاره‌ به نوعی کرونای داخلی کرد و گفت: طبق مصوبه هیات دولت قرار بر این شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان به طور وام به خودروسازی داده شود تا بخشی از مطالبات قطعه‌سازان پرداخت شود. این مصوبه به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار رفت در نهایت رقم آن به ۷۳۰۰ میلیارد تومان رسید. از این مبلغ قرار شد که ۵ هزار میلیارد تومان به صورت نقد و ۲۳۰۰ میلیارد تومان هم از محل فروش اوراق تأمین شود. تا به امروز متاسفانه دولت و بانک مرکزی از انجام این کار قصور کرده و آن را انجام نداده است. این نکته را باید گفت که در حال نزدیک شدن به پایان سال هستیم و قطعه‌سازان باید حقوق، عیدی و سنوات کارگران که زحمت‌کشان این صنعت هستند را پرداخت کنند. اگر این پول از طرف خودروساز به قطعه‌ساز نرسد ظلم بسیار بزرگی در حق این قشر زحمت‌کش خواهد شد. امیدواریم این مشکلات نیز برطرف شوند چون به نوعی می‌توان آنها را یک کرونای داخلی دانست!

گسترش نیوز

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar