تکلیف ۶۴۰۰ خودروی مانده در گمرک چه خواهد شد؟

سه شنبه 1 مرداد 98 ساعت 10:35
تکلیف 6400 خودروی مانده در گمرک چه خواهد شد؟

در حالی که نزدیک به ۱۳ هزار خودروی وارداتی در گمرکات، بنادر و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دپو شده بود، به گفته معاون گمرک ایران نزدیک به ۶۶۰۰ خودرو ترخیص شده است، ولی مابقی به دلایلی از جمله پایان مهلت ترخیص یا پرونده‌های قضایی مجوز خروج نداشته‌اند.

از حدود دو سال قبل نزدیک به ۱۳ هزار خودروی وارداتی به دلایل گوناگون در بنادر، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و اماکن گمرکی دپو شده و ترخیص آنها با حواشی خاصی همراه بود. در این میان تخلف در ثبت سفارش غیرقانونی نزدیک به ۶۴۰۰ دستگاه و در ادامه ممنوع شدن ثبت سفارش به خاطر سیاست‌های ارزی و تغییراتی که در جریان تأمین ارز روی داد، ترخیص این خودروها را با مشکلاتی رو به رو کرد، ولی به هر حال از نیمه دوم سال اخیر و با مصوبات هیات وزیران، ترخیص خودروهای دپو شده شروع شد.

این در حالی است که بررسی آخرین شرایط خروج این خودروها در گفت‌وگو با مهرداد ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با توضیحاتی همراه بود.

آن طور که ارونقی، توضیح داده است طبق مصوبه هیات وزیران از ۱۶ دی ماه سال اخیر تا اردیبهشت ماه امسال، مهلت چهار ماهه‌ای برای ترخیص خودروهای دپو شده تعیین شد. صاحبان خودروها در این فاصله فرصت داشتند تا طبق شیوه‌نامه‌ای که از طرف وزارت صمت بر اساس مصوبه هیات وزیران  ابلاغ کرده بود، تشریفات لازم را انجام داده و خودروی خود را ترخیص کنند.

مهلت تمام شد خودروها ماندند

وی با اشاره به اینکه هیات وزیران در سال جاری مهلت تعیین شده را دو ماه دیگر تمدید کرد و تا ۱۶ تیرماه این فرصت برای صاحبان خودرو وجود داشت، گفت: آخرین آمار ترخیص خودرو تا پایان مهلت تعیین شده نشان می‌دهد که در این فاصله ۶۶۵۳ دستگاه ترخیص شده، ۳۴۰ دستگاه علی‌رغم اینکه اظهار شده به مرحله دریافت پروانه نرسیده‌ است و صاحبان  ۱۰۴۸ دستگاه با وجود دریافت پروانه گمرکی موفق به ترخیص نشده‌اند.

معاون فنی و امور گمرکی گمرگ ایران، در خصوص علت عدم خروج ۱۰۴۰ دستگاهی که پروانه آنها صادر شده است، یادآور شد: به هر صورت  گمرک تسهیلاتی را در نظر گرفته بود و این احتمال را می‌داد که با انقضای تاریخ تعیین شده، دیگر مصوبه تمدید نشود؛ سیستم را به نوعی تعریف کرد که صاحبان خودرو بتوانند پس از پرداخت حقوق ورودی پروانه دریافت کنند و در ادامه برای صرف حداقل زمان، به درب خروج گمرک هدایت شده تا با ارائه دیگر مجوزهای قانونی از جمله استاندارد، خودروی آنها ترخیص شود که بنا به دلایل گوناگون این شمار خودرو ترخیص نشدند، از این رو اگر هیات وزیران مهلت را تمدید کند، با دریافت مجوز و یا رفع مشکلات مربوطه ترخیص خواهند شد.

وی در خصوص اینکه شمار خودروهایی که ترخیص شده و یا پروانه دریافت کرده‌اند، به حدود ۸۰۰۰ دستگاه رسیده و با ۱۳ هزار دستگاه اعلام شده فاصله دارند، این گونه توضیح داد که مابقی به دلایلی از جمله عدم اظهار به گمرک یا داشتن پرونده‌های قضایی تحت رسیدگی قرار دارند.

وضعیت ثبت سفارش خودروهای دپو شده

ارونقی در رابطه با ثبت سفارش و نوع ارز خودروهای دپو شده هم گفت که خودروهایی که تا پیش از ۱۶ مرداد سال اخیر دارای قبض انبار هستند، با ارز آزاد و بدون انتقال ارز بوده یا می‌توانند با ارز بانکی باشند ولی خودروهایی که در فاصله ۱۶ مرداد تا ۱۶ دی ماه سال اخیر دارای قبض انبار هستند، الزاماً دارای ثبت سفارش بانکی بوده‌اند.

ولی در حالی که گفته می‌شد پیشنهاداتی برای ترخیص خودروهای بدون ثبت سفارش بانکی هم به رئیس جمهور ارائه شده و احتمال موافقت با آن وجود دارد، معاون گمرک در خصوص اینکه این موضوع به کجا رسید، گفت که فعلاً هیچ گونه ابلاغیه‌ای به گمرک در این رابطه اعلام نشده است.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar