پراید و تیبا به جای ساندرو و تندر
مشکلات تولید، عدم توانایی در پاسخگویی به تعهدات و تحویل خودروهای ثبت نامی باعث شده تا نارضایتی خریداران ساندرو و تندر ۹۰ هر روز افزایش بیشتری پیدا کند.
طبق آماری که وزارت صنعت از تولید خودرو در بین خودروسازان بزرگ کشورمان منتشر کرده است، پارس خودرو با ۱۸.۲ درصد رتبه دوم کاهش تولید بین خودروسازان در کشور را پس از ایران خودرو از آن خود کرده است. ولی چرایی اهمیت این موضوع در تعهدات و پیش فروش گسترده محصولات این شرکت است که خودروهایی مانند برلیانس و ساندرو در مدلهای مختلف را شامل میشود. طبق اطلاعات موجود، در ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۷ گروه پارس خودرو با تولید ۸۵ هزار و ۶۰۹ دستگاه انواع خودروهای سواری، ۲. ۱۸ درصد کاهش تولید را نسبت به شش ماه ابتدایی سال اخیر تجربه کرده است.
سرمنشاء زیان؛ تحریم یا مدیریت؟
متاسفانه عدم پیش بینی دقیق مدیران در مسیر پیش فروش محصولات باعث شده تا انبوهی از تعهدات به وجود آید. تعهداتی که به طور خاص به محصولات تندر و ساندرو باز میگردد. البته شکل گیری چنین وضعیتی در بین ۳ خودروساز بزرگ کشورمان در مقطع کنونی چندان دور از ذهن نبود چون مباحث مربوط به تحریم از یک طرف و مشکلات تولید و نوسانات نرخ ارز در داخل نشان از وضعیت سخت خودروسازان در ماههای پایانی سال داشت؛ اتفاقی که به جای پیش بینی و توجه از جانب مدیران خودروسازیهای کشورمان با بی تدبیری به هیچ انگاشته شد. در همین راستا شرکت خودروسازی پارس خودرو بی توجه به شرایط خطوط تولید و ظرفیتهای موجود، مشغول پیش فروش محصولات رنو و دیگر خودروهای چینی خود شد تا در حرکتی اشتباه به نقدینگی دست یابد. غافل از اینکه به تعویق انداختن بحران، بحران را حل نخواهد کرد.
پراید و تیبا به جای ساندرو و تندر
بنابراین گزارش گروه پارس خودرو با تولید ۲۶ هزار و ۸۸۹ دستگاه انواع خودروی تندر طی ۶ ماه نخست سال جاری توانست کاهش ۴۲.۶ درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. این شرکت با تیراژ تولید ساندرو به میزان ۱۳ هزار و ۶۳۹ دستگاه در این محصول هم به توفیقی نرسید و کاهش تولید ۴۱ درصدی را هم در این محصول تجربه کرد. این روال به طور نسبی در مورد تمامی خودروهای این شرکت شکل گرفت و کاهش تولید نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ درصد را برای اکثر محصولات به ثبت رساند. ولی این پایان ماجرا نبود. گروه پارس خودرو با علم به کاهش تیراژ تولید و مشکلات اساسی در تأمین قطعات برای ۶ ماهه دوم سال ۹۷ اقدام به پیش فروش گسترده محصولات خانواده تندر و ساندرو کرد. رویکردی که اکنون باعث شکل گیری نارضایتی عمومی بین متقاضیان این محصولات به دلیلی بد عهدی این خودروساز شده است. مشکلات فعلی پارس خودرو اما به تولید خودروهای ساندرو و تندر محدود نمیشود چون مشکلات اساسی در قرارداد مشارکت با خودروسازان چینی و پارس خودرو هم باعث شده اکنون تولید محصولات چینی این شرکت (۵ محصول از برلیانس) با مشکلات جدی رو به رو شود و نگرانیها از بابت تأمین قطعات و خدمات پس از فروش خودروهای برلیانس حالا به تحویل خودروهای ثبت نامی هم سرایت کند.
بر اساس این گزارش در ماههای گذشته مهمترین دلیل کاهش تولید بین خودروسازان و البته به دنبال آن بد عهدی در تحویل خودروهای ثبت نامی، عواملی نظیر تحریم و شرایط نابسامان اقتصادی بوده است؛ برداشتی که در لوای آن هیچ سهمی از شرایط کنونی بر گردن خودروسازان نیست و مجموع دلایل شکل گیری این شرایط به خاطر عوامل بیرونی است. این در حالی است که بیش از نیمی از مشکلات کنونی ماحصل تصمیمات مدیریتی و ناکارآمدی شرایط تولید در کشورمان است. بدون شک مدیرانی که اقدام به پیش فروش گسترده محصولات خود برای سالهای آینده هم کردهاند باید شرایط بازار را پیش بینی کرده تا با سرمایه و اعتماد مردم بازی نشود.
بنابر اطلاعات رسیده گروه خودروسازی پارس خودرو هم به تبعیت از دو خودروساز بزرگ کشورمان اقدام به پیاده سازی تنها راه حل این روزهای خودروسازان در کشور که همان تعویض خودروی درخواستی با خودروهای موجود در انبار خودروسازان است کردهاند. به عبارتی باید منتظر ماند و دید پارس خودرو پس از فشار مشتریان و ثبت نام کنندگان خودروهای تندر ۹۰، ساندرو و برلیانس کدام یک از محصولات داخلی و آماده تحویل خود را به آنها تحویل خواهد داد. بنابر اخبار رسیده خودروهای تیبا و پراید که بتازگی بار دیگر دستخوش رشد قیمت شدهاند از گزینههای اصلی تعویض به جای خودروهای ساندرو و تندر و تحویل به متقاضیان هستند. از سوی دیگر شواهد حاکی است که متقاضیان و ثبت نام کنندگان این خودروها هم در صورت عدم رضایت برای تحویل پراید و تیبا باید در انتظار برجامی دیگر باشند تا بتوانند خودروهای خود را از خودروسازن دریافت کنند.
تسنیم
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد