چند راهکار برای کاهش مصرف سوخت خودرو

سه شنبه 20 فروردین 98 ساعت 12:45
چند راهکار برای کاهش مصرف سوخت خودرو

با داشتن هر نوع خودرویی، راهکارهایی برای کاهش مصرف سوخت خودروی شما وجود دارد.

شما چه خودروی مدل جدید داشته باشید، چه پشت فرمان مدلی کلاسیک نشسته باشید، باید بدانید که هنوز هم راهکارهایی برای کاهش مصرف سوخت خودروی‌تان وجود دارد. فدراسیون مصرف‌کنندگان آمریکا یا CFA، در تحقیقی به این نتیجه رسیده است که در صورت انجام ۱۰ کار ساده، رانندگان می‌توانند مصرف‌شان را تا ۱۳ درصد کاهش دهند.

درپوش باک را چک کنید

نزدیک به ۱۷ درصد خودروهایی که در جاده‌ها رفت و آمد می‌کنند یا بدون درپوش باک هستند یا درپوشی شکسته و معیوب دارند که در هر دو حالت، هم میزان پیمایش، کمتر و هم موجب بخارشدن بنزین و به تبع آن، آلودگی زیست محیطی، می‌شود. چک کردن درپوش باک، یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های صرفه جویی است چون خرابی آن اغلب با روشن شدن چراغ چک خودرو همراه می‌شود.

خودرو را روشن نگه ندارید

اگر منتظرید یا پشت چراغ قرمز هستید یا به هر علت دیگری، خودرو را در حالت روشن، متوقف کرده‌اید، به این نکته هم توجه کنید که شما در حال سوزاندن بنزینی هستید که هیچ اثری در جابجایی‌تان ندارد! به همین خاطر است که اکثر خودروهای روز دنیا به طور استاندارد به سیستم استاپ‌استارت مجهزند. پس اگر بیشتر از ۳۰ ثانیه توقف دارید، خودروی‌تان را خاموش کنید.

از بهترین روغن موتور استفاده کنید

چه در تابستان چه در زمستان، مراقب این نکته باشید که شاید سازنده خودرو شما، روغن پیشرانه‌های متفاوتی را توصیه کرده باشد. علاوه‌براین، بدون مطمئن شدن از میزان ویسکوزیته مناسب، دست به تغییر نوع روغن نزنید. به‌عنوان مثال اگر از روغن موتورهای ۵w-30 استفاده می‌کنید، با تغییر به روغن ۱۰w-30، مصرف سوخت‌تان ۱ تا ۲ درصد بیشتر می‌شود.

صندوق را مرتب کنید

هرچقدر وزن خودرو کمتر باشد، موتور هم قدرت کمتری برای تکان دادن جثه خودرو، صرف می‌کند. پس مراقب وزن خودرو باشید. البته از شما انتظار نداریم که از صندلی‌های مسابقه‌ای استفاده کنید، رینگ‌های اسپرت ببندید یا بدنه خودرو را باید قطعات فیبرکربنی جایگزین کنید! فقط می‌خواهیم هر از چندگاهی، نیم‌نگاهی به محتویات صندوق عقب هم داشته باشید؛ جایی که اغلب چیزهای بی‌استفاده زیادی در آن وجود دارد. تحقیق CFA می‌گوید هر ۴۵ کیلوگرم افزایش وزن خودرو، مصرف سوخت را ۱ الی ۲ درصد بیشتر می‌کند.

فشار تایرها را اندازه بگیرید

همانطور که کفش‌های نامناسب، پاهایتان را خسته می‌کند، تایرهای نامناسب هم نفس خودرو را می‌گیرد. وقتی می‌گوییم تایر مناسب، خیلی‌ها تصور می‌کنند که تنها باید مراقب چیزهایی مثل اندازه، نوع آج و همچنین میزان ساییدگی سطح تایر باشد. توجه به همه این موارد ضروری است، ولی تا به حال فشار باد تایر را هم چک کرده‌اید؟

تحقیق CFA نشان می‌دهد که ۲۵ درصد خودروها، تایرهایی با فشار استاندارد ندارند که این موضوع هم موجب افزایش مصرف سوخت و هم موجب پیری زودرس تایرها می‌شود!

فشارسنج‌های تایر بر اساس PSI (پوند بر اینچ مربع) درجه‌بندی می‌شوند. تایری که کمتر از ۷.۵ پوند، فشار داشته باشد، مصرف سوخت را تا ۲.۸ درصد افزایش می‌دهد. فشار استاندارد تایر، در دفترچه راهنمای خودرو نوشته شده و فقط باید مراقب این نکته باشید که هر ۱۰ درجه تغییر در دما، می‌تواند یک PSI در فشار باد تایر، تغییر ایجاد کند.

معاینه فنی را فراموش نکنید

اگر خودرو شما نیاز به تنظیم موتور دارد، اما به آن بی‌توجهی کنید یا اگر خودرو شما از پس آزمون‌های آلایندگی برنمی‌آید، باید بدانید که احتمالاً خودروی‌تان ۴ درصد پیمایش کمتری نسبت به دیگر خودروهای سالم دارد.

با سرعت مناسب برانید

هیچ راننده‌ای دوست ندارد که برای کاهش مصرف سوخت، با کمترین سرعت ممکن در اتوبان‌ها رانندگی کند. بله! این کار اشتباهی است، اما از سوی دیگر، سرعت زیاد هم در افزایش اشتهای موتور بی‌تأثیر نیست. در ازای هر ۸ واحد افزایش در سرعت خودرو (برحسب کیلومتر برساعت)، مصرف سوخت تا ۷ درصد افزایش می‌یابد.

فرمان را تنظیم کنید

هر روز خودروی شما از دست‌اندازهای زیادی عبور می‌کند؛ یا درون چاله‌هایی می‌افتد که تشخیص به موقع آن‌ها در هنگام رانندگی، امکان‌پذیر نیست. پس بدیهی است که هر از چندگاهی سری به تعمیرگاه بزنید و ایرادات احتمالی در جلوبندی خودرو را چک کنید.

همچنین اگر فرمان خودرو در هنگام رانندگی، به طرفین متمایل می‌شود یا در هنگام صاف بودن چرخ‌ها، فرمان صاف نمی‌ایستد، مطمئن باشید که مشکلی جدی در سیستم فرمان خودرو وجود دارد و اگر آن را برطرف نکنید، می‌تواند میزان پیمایش را تا ۱۰ درصد کمتر کند.

از تغییر سرعت ناگهانی پرهیز کنید

هرکسی دوست دارد صفر تا ۱۰۰ را در کمترین زمان ممکن طی کنید یا در سریع‌ترین زمان به مقصدش برسد و بیشترین لذت را از رانندگی ببرد، اما واقعیت زندگی شهری، چیز دیگری است که باید آن را پذیرفت. خیابان‌ها جای رانندگی تهاجمی نیست و هر تغییر ناگهانی سرعت، مصرف سوخت‌تان را بیشتر می‌کند. حتی زمانی که ترمز ناگهانی می‌گیرید هم همه آن سوختی، که صرف افزایش سرعت‌تان شده، اکنون هدر رفته است.

پای چپ‌تان را از روی ترمز بردارید

مگر می‌شود راننده‌ای، با پای راستش مشغول گازدادن باشد و پای چپش را روی ترمز گذاشته باشد؟ بله، می‌شود! چون که چنین چیزی در تحقیقات CFA آمده است.

ظاهراً بعضی از راننده‌ها چنین عادت بد و البته عجیبی دارند و از پدال ترمز به‌عنوان تکیه‌گاهی برای استراحت‌دادن به پای چپ‌شان استفاده می‌کنند. چنین کاری نه تنها موجب آسیب جدی به سیستم ترمز می‌شود، بلکه احتمال بروز تصادف را هم بیشتر می‌کند. طبق آمار CFA، نگه‌داشتن ترمزها در حین رانندگی، تا ۳۵ درصد به مصرف سوخت‌تان اضافه می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar