چه کنیم خودروی ما نیاز به تعمیر نداشته باشد؟
خودرو شما یکی از با ارزشترین داراییهای شماست که تقریباً هر روز از آن استفاده میکنید. ولی اگر با انجام کارهایی فراتر از پر کردن باک بنزین و کارواش رفتن مشکل داشته باشید باید پول زیادی را در تعمیرگاه خرج کنید.
هیچگاه نمیتوان صد درصد ازسلامت خودروخود مطمئن بود. با این حال اگر ترفندهای ساده و کم هزینهای که در ادامه میآیند را اجرا کنید احتمال اینکه خودرو شما با مشکلات کمتری رو به رو شود بیشتر خواهد بود.
برای رسیدگی به خودرویتان برنامه ریزی داشته باشید
همیشه این را در نظر داشته باشید که برنامهی نگهداری از خودروهای گوناگون متفاوت خواهد بود. برند خودرو، مدل، سال تولید و مسافت پیموده شده روی برنامهی نگهداری خودرو شما مؤثر است. ولی معمولاً رسیدگی به مشکلات کوچک از به وجود آمدن مشکلات بزرگ و پرخرج جلوگیری میکند. داشتن برنامه برای نگهداری از خودرو شخصی، از انجام کارها و تعمیرات بیهوده هم جلوگیری میکند.
یک تعمیرکار قابل اعتماد پیدا کنید
بهتر است پیش از آن که به یک مکانیک خوب نیاز پیدا کنید آن را پیدا کرده باشید. با تعمیرات جزئی تعمیرگاه را امتحان کنید و ببینید میتوانید برای تعمیرات جدیتر به آن جا اعتماد کنید یا نه.
پرس و جو از کسانی که به سلامت خودرو خود اهمیت میدهند راه مناسبی برای پیدا کردن یک تعمیرگاه قابل اعتماد برای خودرو شماست. علاوه بر اینها، تعمیرگاههایی که همیشه شلوغ هستند معمولاً تعمیرگاههای بهتری تلقی میشوند.
مایعات خودروی خود را چک کنید
حتی اگر در خصوص تعمیر خودرو هیچ اطلاعاتی نداشته باشید به راحتی میتوانید میزان مایعات خودرو خود را بررسی کنید چون که بیشتر این موارد به سادگی قابل دسترسی هستند. اینها اصلیترین مایعاتی هستند که نیاز به بررسی دارند:
روغن موتور
روغن گیربکس
گاز کولر
روغن ترمز
روغن کلاچ
آبشیشه شو
روغن هیدرولیک
آب باتری
روغن دفرانسیل
هر بار که روغن عوض میکنید باید این موارد را هم بررسی کنید. توجه داشته باشید که برخی از این مایعات بیش از یک نوع دارند؛ مطمئن شوید خودرو شما با کدام نوع سازگاری دارد و از آن استفاده کنید. وقتی به تعویض روغنی میروید، تعمیرکار رایگان یا با هزینهای کم مایعات خودرو را بررسی خواهد کرد ولی بهتر است خودتان این کار را یاد بگیرید تا وقتی در خانه یا در سفر هستید بتوانید از بروز مشکلات جلوگیری کنید.
باد لاستیکها را تنظیم کنید
در اکثر تعمیرگاهها و بعضی پمپ بنزینها میتوانید لاستیکهای خودرو خود را باد بزنید. فشار باد لاستیکها را وقتی سرد میشوند بررسی کنید. فراموش نکنید لاستیک زاپاس را هم بررسی کنید.
کم باد بودن لاستیک در بهترین حالت موجب میشود زودتر از موعد مجبور شوید لاستیک خود را عوض کنید. کم باد بودن لاستیک در بدترین حالت هم میتواند به تصادفی منجر شود که ممکن است خسارات جانی و مالی زیادی به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر، تنظیم بودن باد لاستیکها در مصرف سوخت خودرو هم تأثیر زیادی دارد.
میتوانید هنگام باد زدن لاستیکها به الگوی فرسودگی روی لاستیک توجه کنید و مشکلات دیگر خودرو مثل میزان نبودن فرمان، بالانس نبودن چرخها و فرسودگی ضربه گیرها را تشخیص دهید. وقتی اندازهی عاجهای لاستیک از یک ششم کمتر شد زمانش رسیده که لاستیکها را تعویض کنید.
نتیجه
موارد ذکر شده راهنمای کامل نگهداری از خودرو نیست ولی اگر همین موارد ساده را رعایت کنید میتوانید تا حد زیادی مخارج تعمیر خودرو خود بکاهید و از تعمیرات غیر ضروری جلوگیری کنید. کسی چه میداند، شاید با انجام این کارها برای بررسی دقیقتر خودرو خود نیز اعتماد به نفس بیشتری پیدا کردید.
تسنیم
دلایل از کار افتادن بلندگوهای خودرو چیست؟
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد