هنگام جوش آوردن خودرو این نکات را رعایت کنید

بروزرسانی در: دوشنبه 11 شهریور 98 ساعت 10:47
هنگام جوش آوردن خودرو این نکات را رعایت کنید

سفر با خودرو به خصوص، یک سفر تابستانی همراه با خانواده می‌تواند بسیار لذت بخش باشد ولی خرابی خودرو در سفر می‌تواند همه چیز را خراب کند. در این مقالات قصد داریم خرابی‌های خودرو که ممکن است در سفر با آن‌ها برخورد کنید و راه‌های رفع سریع آن تا رسیدن به تعمیرکار را مرور کنیم. در این بخش به سراغ جوش آوردن خودرو می‌رویم.

در زمان سفر با خودرو به خصوص در تابستان، فشار زیادی به پیشرانه خودرو وارد می‌شود. فرقی نمی‌کند در حال سفر با خودرو به کدام بخش کشور هستید چرا که گرمای هوای تابستان و بار روی خودرو موجب می‌شود پیشرانه خودرو تحت فشار کاری بالا باشد. سیستم خنک کننده پیشرانه خودرو وظیفه دارد گرمای چند صد درجه‌ای پیرانه را دفع کرده و پیشرانه را در دمای ایده‌آل نگهدارد و به طور طبیعی هم کار خود را درست انجام می‌دهد ولی گاهی اوقات مشکلی در این بخش موجب جوش آوردن خودرو یا اصطلاحاً داغ کردن خودرو می‌شود. این اتفاق برای پیشرانه خودرو خطرناک است و در صورت ادامه موجب آسیب به واشرسرسیلندر و سرسیلندر و دیگر اجرای پیشرانه خودرو خودرو می‌شود.

اما این مشکل بزرگ راه حل‌های موقتی ساده‌ای دارد که با دانستن آن‌ها می‌توانید از خرابی پیشرانه خودرو جلوگیری کنید. پس اگر آمپر آب خودرو بالا رفت کار‌های زیر را انجام دهید.

توقف کنید

خیلی آرام و خونسرد در اولین نقطه‌ای که می‌توانید توقف کنید. مراقب باشید محل توقتان ایمن باشد چون چند دقیقه‌ای باید همین جا بمانید؛ پس مراقب باشید در محل خطرناک توقف نکرده باشید. ترجیحاً در جایی توقف کنید که خودرو در سایه قرار گیرد.

خودرو را خاموش نکنید

اصلاً و ابداً خودرو را خاموش نکنید. خاموش کردن خودرو می‌توان صدمات خیلی زیادی به پیشرانه بزند. همه اجرای پیشرانه هم اکنون بسیار داغ هستند و با خاموش کردن خودرو مانع از گردش آب داخل آن‌ها و کارکردن فن خودرو می‌شوید پس خودرو را روشن بگذارید تا از آسیب به قطعات خودرو جلوگیری شود.

بخاری را روشن کنید

روشن کردن بخاری در فصل تابستان؟ شاید تعجب کرده باشید ولی روشن کردن بخاری موجب می‌شود جریان آب داغ از سمت پیشرانه به سمت بخاری بیاید و گرمای خود را از دست بدهد. البته این کار نمی‌تواند جایگزین کار کردن رادیاتور و فن رادیاتور شود ولی کمی از گرمای پیشرانه را کاهش می‌دهد.

درب پیشرانه را باز کنید

پیش از هر کاری درب پیشرانه را باز کنید تا هوای تازه در اطراف پیشرانه جریان پیدا کند. این کار می‌تواند کمک موثری در کاهش دمای پیشرانه خودرو داشته باشد.

درب رادیاتور را باز نکنید

به هیچ عنوان وقتی خودرو جوش آورده است درب رادیاتور یا منبع انبساط را باز نکنید. پس از جوش آوردن خودرو، آب داغ در پیشرانه با دمای بالای ۱۰۰ درجه فشرده شده و آماده خروج از هر فضایی است. با باز کردن درب رادیاتور یا منبع انبساط، آب بسیار داغ با فشار زیاد فوران می‌کند و می‌تواند موجب سوختگی شدید شود. پس تا خنک شدن پیشرانه صبر کنید.

روی رادیاتور آب بریزید

تا حد امکان با ریختن آب روی رادیاتور سعی کنید آن را خنک کنید. البته همیشه حواستان باشد مقداری آب برای ریختن داخل مخزن نگهدارید اما اگر به منبع آب در اطرافتان دسترسی دارید هر چقدر که می‌توانید روی رادیاتور آب بریزید تا زودتر خنک شود.

مراقب پیشرانه باشید

به هیچ عنوان روی پیشرانه خودرو آب نریزید چون که این کار موجب خرابی بیشتر پیشرانه می‌شود و به بلوک سیلندر یا سرسیلندر آسیب می‌رساند ضمن آنکه ممکن است آب به ‌شمع‌ها، یا کوئل‌ها، ECU و سایر بخش‌های برقی پیشرانه نفوذ کرده و آن‌ها را کار بیاندازد.

وضعیت فن‌ها را چک کنید

خودرو‌های جدید به فن رادیاتور برقی مجهز هستند و در این حالت باید فن خودرو با دور تند مشغول کار باشد. اگر فن خاموش بود کولر خودرو را روشن کنید و ببینید آیا فن دور تند شروع به کار می‌کند یا خیر. اگر باز هم اتفاقی نیافتاد احتمالاً فن، سیم‌کشی یا فیوز مشکلاتی دارند. البته در آن وضعیت تنها می‌توانید جعبه فیوز را کنترل کنید چون فن چسبیده را رادیاتور و پیشرانه است و ممکن است با دستکاری آن دچار سوختگی شوید. معمولاً فن رادیاتور با چند مصرف کننده برق دیگر در خودرو مشترک است و احتمالاً اگر فیوز سوخته باشد برق چراغ‌های داخلی خودرو هم قطع شده. در هر صورت اگر توانستید فیوز‌ها را کنترل کنید و اگر فیوز فن رادیاتور سوخته است آن را تعویض کنید.

مخزن آب را پر کنید

اگر فن خودرو سالم باشد، پس از چند دقیقه توقف و ریختن آب روی رادیاتور، دمای آب کمی پایین خواهد آمد. اکنون باید با احتیاط کامل درب مخزن آب را باز کنید. باز هم خطر سوختگی با فوران آب وجود دارد ضمن آنکه درب رادیاتور بسیار داغ است. با یک تکه پارچه ضخیم کمی درب را بچرخانید تا بخار آب خارج شود و این کار را چند باز و با احتیاط انجام دهید و در نهایت وقتی درب را باز کردید سریع خود را کنار بکشید. وقتی همه چیز آرام شد در حالی که خودرو روشن است داخل مخزن آب بریزید.

با احتیاط برانید

وقتی همه چیز آرام شد و دمای خودرو به حالت عادی باز گشت می‌توانید به آرامیو بدون فشار به خودرو حرکت را ادامه دهید ولی باید مراقب آمپر آب خودرو باشید چون ممکن است بار دیگر بالا برود. در اولین فرصت به تعمیرکار مراجعه کنید تا شرایط کارکرد بخش‌های گوناگون خودرو را بررسی کند. به علاوه با توجه به آنکه ضد یخ خودرو تخلیه شده است باید آب رادیاتور را تخلیه کرده و ترکیبی از ضد یخ و آب داخل آن بریزید.

خیلی از دلایل خرابی خودرو ناشی از قطعات یدکی تقلبی و بی کیفیت است. با خرید قطعات یدکی اصلی از خانواده خود در برابر خطرات محافظت کنید. برای خرید قطعه اصلی باید به سراغ فروشندگان معتبر قطعات یدکی خودرو بروید و قطعات عرضه شده توسط آن‌ها را تهیه کنید. گروه GISPعرضه کننده قطعات یدکی خودرو، با کیفیت و استاندارد قطعات شرکتی خودرو است که تمام انواع قطعات یدکی خود را از تولید کنندگان مورد تأیید خودروسازان تهیه می‌کند. شما به راحتی می‌توانید قطعات یدکی ایران خودرو و سایپا را در بسته بندی‌های گروه جی آی اس پی  و از شبکه نمایندگی‌های این شرکت تهیه کنید.

عصر خودرو

نحوه تشخیص سوپاپ اصل و تقلبی

قوانین عجیب رانندگی در کشورهای مختلف

دلیل بررسی تایرها در فصل تابستان چیست؟

مشکل صندلی خودرو را چگونه برطرف کنیم؟

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar