۷ قطعه خودرویی که بیشتر از همه بازیافت می‌شوند

دوشنبه 12 فروردین 98 ساعت 17:32
7 قطعه خودرویی که بیشتر از همه بازیافت می‌شوند

یکی از کارهای اصلی که برای سرویس و نگهداری مناسب از خودرو همیشه انجام می‌شود، تعویض برخی قطعات آن است. قطعاتی که در تصادفات آسیب می‌بینند هم باید تعویض شوند و زمانی که آسیب بسیار زیاد باشد، خودرو به تعمیرات کلی نیاز خواهد داشت. به جای دور ریختن قطعات خودروی خود، یا فروش آن به اوراقچی‌ها، می‌توانید بررسی کنید که آیا قطعه مذکور قابل بازیافت هست یا نه.

بازیافت قطعات خودرو میزان تولید زباله را کاهش داده و در نتیجه سبب کاهش انباشت زباله در محیط زیست می‌شود. در حالی که به طور کلی خودروها سبب افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و شلوغ شده‌اند، برخی از قطعات خودروها را می‌توان در خودروهایی دیگر استفاده کرد. در این مطلب می‌خواهیم شما را با نحوه استفاده حداکثری از قطعات خودرو و همچنین شش قطعه‌ای که بیشتر بازیافت می‌شوند آشنا کنیم. با زد فور کار همراه شوید.

۱ - روغن و فیلتر روغن

دفع نامناسب روغن موتور می‌تواند سبب آلودگی خاک و منابع آبی شود و این در حالی است که روغن موتور سوخته را می‌توان دوباره استفاده کرد. روغن موتور در طول زمان و مدت استفاده فقط کثیف می‌شود و هیچ وقت کارایی خود را از دست نمی‌دهد. برای همین است که به هنگام تعویض روغن موتور خودروی خود می‌بینید که روغن دور ریخته نمی‌شود. این روغن‌های کثیف جمع آوری و بعداً بازیافت می‌گردند. روغن موتور کثیف را می‌توان بازیافت کرد و دوباره به جای روغن موتور نو استفاده کرد.

علاوه بر این، فیلتر روغن موتور را نیز می‌توان بازیافت کرد. داخل هر فیلتر تقریباً نیم کیلوگرم فولاد وجود دارد. اگر فیلتر روغن مستعمل خود را به مراکز بازیافت ببرید، فیلترها را کاملاً از روغن موتور تخلیه کرده و از آن برای تولید فولاد استفاده می‌کنند. حتماً فیلتر روغن را برای بردن به مراکز بازیافت داخل یک کیسه پلاستیک در بسته قرار بدهید.

۲ - شیشه خودرو

در ایالات متحده آمریکا، به راحتی می‌توانید تصاویری از شیشه‌های خودرویی انباشته شده روی هم را در گورستان‌های خودرویی ببینید، علت عدم بازیافت آن‌ها این است که شیشه‌ها بین دو لایه محافظ پلاستیکی قرار گرفته‌اند. البته، با پیشرفت تکنولوژی این روزها جدا کردن شیشه قابل بازیافت بسیار راحت‌تر شده و شرکت‌های زیادی این روزها در این زمینه فعالیت می‌کنند. حتی برخی شرکت‌ها اخیراً شروع به کار کرده‌اند که هدف آن‌ها کاهش تولید زباله با استفاده از تکنولوژی‌های روز در زمینه بازیافت شیشه‌های خودرو می‌باشد.

وقتی بحث بازیافت شیشه‌های خودرو مطرح می‌شود، کارهای زیادی با آن می‌توان انجام داد. این روزها شرکت‌های بازیافت از شیشه خودرو مواردی مانند عایق فایبرگلاس، بلوک‌های سیمانی، بطری شیشه‌ای، کاشی، کانتر و حتی زیورآلات تولید می‌کنند. از پلاستیک استفاده شده دور شیشه‌ها حتی می‌توان برای تولید چسب و دیگر موارد استفاده کرد.

۳ - تایرها

تایرهای خودرو غیرقابل تجزیه هستند، از این رو اگر بازیافت نشوند، انبار کردن آن‌ها به فضای بسیار زیادی نیاز خواهد داشت. سوزاندن تایرها هوا را با مواد سمی آلوده کرده و روان آب‌های قابل اشتعال تولید می‌کند. تایرهای مستعمل را می‌توان روی برخی خودروها دوباره استفاده کرد یا با بازسازی آن‌ها به عنوان تایرهای نو، بار دیگر آن‌ها را وارد بازار کرد. تایرها یکی از مواردی هستند که اوراقچی‌ها پول خوبی برای خرید آن‌ها پرداخت می‌کنند.

تایرهایی که دوباره قابل استفاده نیستند را هم می‌توان بازیافت کرد و به شکل سوخت، کفپوش زمین‌های بازی کودکان و آسفالت پلاستیک دار اتوبان دوباره استفاده نمود. شما می‌توانید با بردن تایرهای کهنه و مستعمل خود به مراکز بازیافت به حفظ محیط زیست کمک کنید.

۴ - قطعات موتور و سیستم کنترل آلایندگی

موتور خودرو و بسیاری از قطعات آن دوام و ماندگاری بالایی دارند و می‌توان بعد از باز کردن آن‌ها از روی خودرو، استفاده‌های دیگری از آن‌ها کرد. موتور یک خودرو را می‌توان جدا کرد، تمیز کرد، ایرادهای آن را برطرف نمود و دوباره روی یک خودروی دیگر به عنوان موتور نو استفاده کرد. بسیاری از مکانیک‌ها حتی موتورهای آسیب دیده یا دور انداخته شده را با تکنولوژی‌های پیشرفته و قطعات جدید بازسازی کرده و آن‌ها را بهینه‌تر می‌کنند. این موتورهای بازسازی شده معمولاً مصرف سوخت کم‌تری داشته و هزینه کم‌تری روی دست مالک خودرو در مقایسه با زمانی که یک موتور نو بخواهد بخرد می‌گذارند.

گرچه برخی قطعات مختص مدل‌هایی خاص هستند، ولی مواردی مانند شمع، گیربکس، رادیاتور و مبدل کاتالیزوری قطعات بسیار با ارزشی هستند که می‌توان آن‌ها را روی خودروهای مختلفی استفاده کرد.

۵ - آهن قراضه

آهن یکی از آسان‌ترین مواد اولیه برای بازیافت است. یک خودروی فرسوده معمولاً قطعات مختلف فلزی مانند رینگ‌های آلومینیومی، درها و دستگیره درها، آینه بغل‌ها، قاب چراغ‌های جلو، گلگیرها و رینگ‌های فولاد روی خود دارد. تمام بخش‌های فلزی روی خودروی شما را می‌توان ذوب کرد و به شکلی دیگر آن را استفاده کرد. اوراقچی‌ها معمولاً پول خوبی برای خرید آهن قراضه پرداخت می‌کنند. در بازیافت یک خودرو، بعد از باز کردن تمام بخش‌های ارزشمند، باقیمانده خودرو توسط دستگاه‌هایی خاص له شده و به شکل مکعب‌های فلزی فشرده درمی آیند.

۶ - قطعات پلاستیکی

گرچه ممکن است خیلی‌ها این موضوع را ندانند، ولی در خودروها مقادیر زیادی پلاستیک معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد. از داشبورد گرفته تا باک بنزین، همه معمولاً از پلاستیک قابل بازیافت تولید می‌شوند. چراغ‌ها، سپرها و دیگر قطعات داخل کابین معمولاً از دیگر بخش‌های خودرو جدا شده و به صورت جداگانه بازیافت می‌شوند. البته این قطعات اگر در وضعیت خوبی باشند می‌تواند آن‌ها را به اوراقچی‌ها به قیمت نسبتاً خوبی فروخت.

۷ - باتری‌ها و دیگر قطعات الکترونیکی

باتری خودروها و دیگر قطعات الکترونیکی معمولاً سرب و دیگر مواد شیمیایی داخل خود دارد و اگر آن‌ها را به شکل نادرست در طبیعت رهاسازی کنید، آسیب‌های زیادی می‌تواند به محیط زیست وارد نماید. در بسیاری از ایالات آمریکا مکانیک‌ها طبق قانون باید باتری‌ها قدیمی را به شرکت‌های سازنده یا مراکز بازیافت برای دورریز صحیح ارسال کنند. همچنین در چند ایالت آمریکا دولت محلی برنامه‌های تشویقی برای مالکان خودروهایی که باتری‌های کهنه خود را تحویل می‌دهند در نظر گرفته‌اند.

بسیاری از باتری‌ها را می‌تواند به راحتی بازیافت کرد. جالب است بدانید خیلی باتری‌هایی که دور ریخته می‌شوند قابل استفاده دوباره هستند. برای بازیافت، باتری را داخل یک آسیاب چکشی قرار داده و آن را به تکه‌های ریز تبدیل می‌کنند. این تکه‌ها سپس وارد یک محفظه شده و مواد سنگین مانند سرب از قطعات پلاستیکی جدا می‌شوند. پلاستیک‌ها سپس ذوب شده و به شکل پالت‌ها به شرکت‌های تولید کننده باتری برای ساخت قاب باتری‌های جدید فروخته می‌شوند. سرب نیز ذوب شده و نهایتاً به شکل صفحات باتری و دیگر قطعات مورد استفاده در آن در می‌آیند. اسید باتری قدیمی به سدیم سولفات برای استفاده در مواد شوینده، شیشه و صنایع نساجی تبدیل می‌شوند.

منبع ترجمه: yourmechanic

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar