عدم پیش بینی درست وضعیت جوی در حوادث مرگبار جاده ای
پیشبینیهای سازمان هواشناسی درباره وضعیت جوی اهمیت بسیار زیادی و کلیدی در امنیت ترددهای جادهای دارد و این اطلاعات در قالب وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور در اختیار راهداری، پلیس و توده مردم قرار میگیرد.
بر این اساس، عدم پیشبینی صحیح وضعیت جوی، میتواند منجر به بروز حوادث و سوانح مرگبار ترافیکی در سطح جادههای کشور شود و خسارات قابل توجه جانی و مالی را در پی داشته باشد.
مسبب بسیاری از حوادث جادهای مخصوصاً در فصول سرد سال، عدم دقت و صحت پیشبینی هواشناسی است به طور مثال در حادثه تصادف زنجیرهای در بهبهان ـ اهواز نیز با بروز مهگرفتگی، شاهد تصادف زنجیرهای دهها دستگاه خودرو، مرگ پنج نفر و مصدومیت ۴۱ نفر بودیم.
بنابر برخی اخبار در سالیان اخیر، برخی از پایگاههای سنجش وضعیت جوی جادهای سازمان هواشناسی کشور از حالت فعال خارج شده و پیشبینیهای دقیقی از وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور ارائه نشده و این اتفاق، منجر به بروز برخی از حوادث شده است.
در همین رابطه با "سردار سید کمال هادیانفر؛ رئیس پلیس راهور" گفتوگو کردیم.
سردار هادیانفر درباره عدم تشخیص بروز مهگرفتگی در تصادف زنجیرهای بهبهان ـ اهواز و در پاسخ به این سؤال که آیا برای سازمان هواشناسی نیز سهم تقصیری در تصادفات جادهای لحاظ میشود، گفت: در تصادف زنجیرهای بهبهان بنابر گزارشات و آنچه در آن خطه به وقوع میپیوندد، مِههای ناگهانی روی میدهد و مههای پایدار شاهد نیستیم.
رئیس پلیس راهور افزود: به طور مثال در بیشتر محورهای شمالی کشور مانند گردنه "گدوک" مهگرفتگی داریم اما به لطف خدا شاهد چنین حوادثی نیستیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر گزارشات مستمر سازمان هواشناسی را با نقشه، تفسیر و در نقاط مختلف داریم و دوستان به مرکز ما (راهور) و حتی استانها اطلاعرسانی میکنند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه مهگرفتگی در حادثه بهبهان به صورت ناگهانی روی داد، گفت: خود رانندگان در این حادثه غافلگیر شدند، راننده نخست که در این حادثه گرفتار شد، نتوانست حرکت کند و منجر به توقف و تصادفات بعدی شد؛ رانندگان بعدی نیز غالباً به دلیل عدم توجه به جلو، عدم رعایت فاصله طولی و استفاده از سرعت مطمئنه، دچار تصادف شده و در کروکی آنها، موارد مذکور لحاظ شد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد