شکستن انحصار، تنها راه نجات خودروسازی

چهارشنبه 13 بهمن 00 ساعت 14:03
شکستن انحصار، تنها راه نجات خودروسازی

جلال رشیدی کوچی با اشاره به گلایه مقام معظم رهبری از وضعیت نامطلوب صنعت خودروسازی کشور، بیان کرد: علت اصلی ناکارآمدی در صنعت خودروسازی به انحصاری که در این صنعت وجود دارد، باز می گردد. زمانی که انحصار به وجود می آید یقینا به دنبال آن فساد نیز به وجود خواهد آمد. وقتی خودروساز ما مطمئن هست که هر آشغال و کالای بنجلی را که تولید کند مردم مجبور هستند که از آن بخرند، معلوم است که بر روی کیفیت خودروهای خود کار نمی کند.

وی در ادامه اظهار کرد: مادامی که انحصار در صنعت خودروسازی حاکم باشد و خودروساز مطمئن باشد که هر آشغال و کالای بنجلی را تولید کند مردم نیز مجبورند از آن بخرند، تغییری در وضعیت این صنعت حاکم نمی شودسال به سال نیز کیفیت خودرو را پایین‌تر آورده و هر قیمتی که دوست داشته باشد بر روی خودرو تولیدی خود می گذارد. چون در این صنعت انحصار ایجاد شده و مردم راهی جز خرید همین ماشین ندارند. این مسئله بسیار ساده است. از سوی دیگر خودروساز ما توان تولید خودرو به اندازه رفع نیاز داخل ندارد. این امر سبب باعث می‌شود عرضه و تقاضا با هم همخوانی نداشته باشند.

نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر هم خودروساز توان داشته باشد به خاطر برنامه ریزی هایی که برای گران کردن دارند، تولید را به حداکثر خود نمی‌رسانند و این امر سبب  می شود تا مردم برای خرید خودرو به صف شوند. همچنین سود و منفعت خیلی از تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور با منفعت خودروسازان گره خورده است. این امر سبب می شود خیلی تصمیماتی که به نفع مردم است محلی از اعراب نداشته باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: معمولا تصمیمات اتخاذ شده به نفع خودروسازان است نمونه بارز آن نیز حمایت بلند مدتی است که از صنعت ناسالم، معیوب و فشل خودروسازی تا به امروز انجام شده است. نتیجه آن شده که امروز از رهبری تا پایین‌ترین عضو این جامعه از وضعیت خودروسازی کشور گله‌مند است. تنها راه برون رفت از وضعیت نامطلوب خودروسازی شکستن انحصار است. انحصار نیز جز با واردات خودرو نمی شکند. واردات به اندازه نیاز مردم باید انجام شود.

نباید در واردات خودرو هم انحصار ایجاد کرد
وی افزود: البته واردات خودرو نیز نباید انحصاری باشد. مجلس در کمیسیون تلفیق آمده واردات ۶۰ هزار خودرو سبک و سنگین را پیش بینی کرده است. این خودش ایجاد رانت و فساد می کند. وقتی ما عددی تعیین می کنیم خودش جای سوال است. این ۶۰ هزار خودرو از کجا آمده است؟ چه کسی و به چه شکلی قرار است این میزان وارد کند؟ این خودش رانت و فساد است. نظر بنده بر این است هر کسی که می تواند خودرو وارد کند باید این اجازه را داشته باشد و دولت نیز نقش نظارتی داشته باشد.

وی در پایان بیان کرد: شاید خیلی ها امروز می گویند به خاطر دخالت دولت در صنعت خودروسازی است که این روزها وضعیت صنعت خودرو اینگونه است. اما امروز برخی از شرکت های خودروسازی ما نظیر مدیران خودرو یا بهمن کاملا خصوصی هستند و هر جور که دلشان می خواهد قیمت گذاری می کنند. این یعنی نظارتی وجود ندارد. خودرویی که در بازار جهانی قیمت آن ۵۰۰ میلیون تومان است در بازار داخلی یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون بر روی آن قیمت می گذارند. باید انحصار شکسته شود.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar