بررسی انواع دنا در بازار

شنبه 2 مهر 01 ساعت 10:27
بررسی انواع دنا در بازار
در این مقاله به معرفی انواع خودرو دنا پرداختیم. همچنین انواع تیپ ماشین دنا و امکانات هر یک را ارائه کرده ایم. همچنین به بررسی دنای معمولی و دنا پلاس، تنوع مدل‌های دنا با امکانات و تجهیزات و تفاوت دنای معمولی و دنا پلاس نیز پرداخته ایم.

انواع تیپ ماشین دنا در دسته خودروهایی قرار می گیرد که اگرچه قیمت آنها متوسط رو به بالاست اما امکانات قابل قبولی در اختیار راننده و سرنشینان قرار می دهند و مشخصات فنی خوبی نیز دارند. علاوه بر آن، انواع تیپ ماشین دنا دارای طراحی زیبا و البته شبیه به هم هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

 دنا دارای نقاط ضعف و قوت زیادی است اما در کنار همه ی اینها در عرصه رقابت ها کمی از خودروهایی با همین رنج قیمت ندارد و مشخصات فنی آن چه بسا از بسیاری مورد قبول تر است. این محصول شرکت ایرانخودرو ابتدا قرار بود جای سمند و سمند سورن را بگیرد اما بعد از تولید و استقبال مردم به شکل مستقل از سال ۹۳ در خط تولید قرار گرفت.

بررسی انواع مدل های دنا که در طراحی و ساخت آن هیچ مهندس و قطعه خارجی استفاده نشده است سبب می شود تا از سردرگمی نجات پیدا کنید. در ادامه این مطلب به بررسی جامع انواع تیپ های دنا که شامل ویژگی های فنی و ظاهری به همراه شباهت ها و تفاوت های آنهاست می پردازیم. همراه ما باشید.

دنا معمولی | اولین تیپ دنا در شرکت ایران‌خودرو

دنا معمولی

اولین عضو خانواده دنا همزمان با پژو ۴۰۵، سمند و ۲۰۶ صندوقدار به بازار آمد. در سال ۹۳ که بازار از این خودروها پر بود و تنوع آنچنانی در بازار پیدا نمی شد، دنا با ظاهری دلنواز، فضای داخلی جادار و مناسب خانواده و همینطور مشخصات فنی خوب پا به عرصه رقابت بین خودروهای داخلی و خارجی گذاشت. البته در ابتدای کار با وجود تبلیغات پیش از رونمایی دنا آنچنان که باید مورد استقبال قرار نگرفت اما رفته رفته بیشتر مورد توجه قرار گرفت. فرایند طراحی دنا به شکل انحصاری در ایرانخودرو انجام شده است و ناگفته نماند دنا از روی پلتفرم ۴۰۵ ساخته شده و برخلاف ظاهر جوان پسند، از خودروهای پرفروش بازار ما محسوب نمی شود.

از مشخصات فنی خودرو دنا معمولی می توان به موتور EF7 نمونه ای مدرن تر از موتورهای دیگر ایرانخودرو نظیر XU7 یا  HSJXUM با حجم ۱.۶ لیتر اشاره کرد که دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. این موتور ۴ سیلندر نیرویی معادل ۱۱۵ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور تولید می کند. حداکثر سرعت ماشین دنا با سقف حدود ۱۹۰ کیلومتر، شتاب اولیه ۱۳٫۵ ثانیه است که با توجه به قیمت آن برای این خودرو کم است. مقدار مصرف سوخت انواع دنا معمولی نیز ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که در بعضی مدل ها اندکی کم و زیاد می شود. گیربکس دنا معمولی نیز ۵ سرعته دستی با نیرو محرکه دیفرانسیل جلو است.

در میان انواع خودرو دنا اما دنا معمولی ، دارای امکانات چندان خوشایندی نیست و برعکس دیگر انواع خودرو دنا از نظر ایمنی نیز چنگی به دل نمی زند. با این وجود دنا معمولی ۲ عدد کیسه هوا، سیستم ضدسرقت، سنسور دنده عقب، چراغ مه‌شکن ، نمایشگر ۷ اینچی و سیستم تهویه دارد. از معایب این خودرو سیستم تعلیق ضعیف و عایق بندی نامناسب است که مورد توجه صاحبان دنا معمولی است.

 

دنا پلاس ساده | دومین تیپ دنا در شرکت ایران‌خودرو

دنا پلاس

دومین خودروی تولید شده توسط ایران خودرو از خانواده بزرگ دنا، دنا پلاس ساده است. در سال ۱۳۹۵ مدل پلاس معرفی شد که البته در ظاهر ماشین تغییری ایجاد نشده بود، اما جزئیات کوچکی مثل چراغ‌های جلو و عقب دچار تفاوت‌های کمی شده بودند؛ از تفاوت های ظاهری دنا پلاس با دنا معمولی می توان به جلوپنجره بزرگ‌تر با حالت اسپرت و همینطور خطوط منحنی در گوشه های خودرو اشاره کرد که قیافه دنا را نسبت به نسخه قبلی اندکی دلنشین تر کرده است. از موارد یکسان میان دنا ساده با دنا پلاس فضای داخلی آنها است که رنگ اتاقک و فرمان هیچ تغییری نکرده است.

از مشخصات فنی دنا پلاس این است که مانند دنا معمولی همان موتور EF7  و گیربکس دستی ۵ دنده دارد و تفاوت خاصی با دنا ایجاد نشده است. البته یک تفاوت اساسی که باعث خرسندی خریداران و کارشناسان شده، بهبود کیفیت عایق‌بندی دنا پلاس است که از نسخه دنا معمولی متمایزش کرده است. سیستم تعلیق این خودرو نیز از مستقل به اکسل تغییر کرده است که بر کیفیت رانندگی اثر مثبت می گذارد.

از امکانات عالی دنا پلاس ساده وجود سیستم ترمز ABS و EBD است. این خودرو دارای سیستم قطع خودکار بنزین نیز هست که که از آتش‌سوزی در موقع تصادف جلوگیری می‌کند. علاوه بر ۲ کیسه هوای دنا معمولی اینجا دو کیسه هوای جانبی، سیستم کنترل بخار بنزین، سیستم تغییر ۸ حالته صندلی‌های جلو، آینه‌هایی با امکان تنظیم به همراه راهنما، چراغ روشنایی داخل کابین قسمت پایین و هشداردهنده و دوربین برای موانع عقب وجود دارد. البته کروز کنترل و سانروف ابتدا در این مل قرار داده شد و بعدها توسط گروه سازنده از روی امکانات کارخانه‌ای این نسخه برداشته شد و نصب آن‌ها به سفارش و هزینه ای که مشتری خواهد کرد بستگی دارد.

 

دنا پلاس توربو دنده ای | سومین تیپ دنا در شرکت ایران‌ خودرو

دنا پلاس توربو دنده ای

یکی دیگر از موارد لیست انواع دنا ایران خودرو که معرفی کردیم، دنا پلاس توربو دنده‌ای است. این مدل دنا در سال ۱۳۹۷ به بازار رسید و در مقایسه با انواع خودرو دنا باید گفت که در نسخه‌ توربو از نظر ظاهری یعنی شکل شاسی و نمای بیرون هیچ تفاوتی ایجاد نشده است و در داخل هم  می توان تنها به تفاوت کوچکی مانند روکش چرم قرمز فرمان اشاره کرد. البته در دنا پلاس توربو رینگ‌ها تغییر سایز داده اند و  طرحی جدید و آلومینیومی پیدا کرده اند.

از مشخصات فنی دنا پلاس توربو همانطور که از اسم آن پیداست توربو شدن آن است. اگرچه در دنا ما تفاوتی زیادی در راندمان خودرو مشاهده نکردیم و همان موتور EF7  در  مدل توربو مورد استفاده قرار گرفته و گروه خودروساز ایرانی فقط به این موتور تکنولوژی توربوشارژ را اضافه کرده‌ است. البته با اینکه جعبه‌دنده تغییر نکرده است، اما بهبود شرایط کارکرد موتور باعث شده شتاب اولیه ماشین حدود ۳ ثانیه بهتر شود و به عدد ۱۰ برسد. حداکثر سرعت این خودرو نسبت به انواع مدل های دنا که تاکنون نام بردیم افزایش داشته و به ۲۰۰ کیلومتر تغییر کرده است. مصرف سوخت موتور دنا توربو اما نسبت به انواع مدل های دنا افزایش داشته و این ایراداتی است که می توان به این خودرو وارد کرد.

از امکانات رفاهی دنا پلاس توربو هم می توان علاوه بر ویژگی های دنا پلاس ساده به بازگشت سانروف به ویژگی های ثابت خودرو اشاره کرد. دیگر ویژگی های مثبت دنا پلاس که در انواع مدل های دنا تا کنون اعمال نشده بود سیستم تهویه در عقب اتاقک است که مجهز به دریچه شده. تعداد بلندگوها نیز به ۶ عدد تغییر کرده است. سیستم رهیاب و کروزکنترل دیگر امکاناتی هستند که در این نسخه ثابت هستند. صندلی‌های جلو را نیز می‌توان مانند مدل های قبلی در ۸ حالت تنظیم کرد. از معایبی که تمام منتقدان به آن معترف هستند، کیفیت پایین ساخت و مواد به‌کاررفته در داشبورد و اتاقک خودرو است که باعث می شود امتیاز این خودرو به شدت افت کند.

 

دنا پلاس اتوماتیک توربو | چهارمین تیپ دنا در شرکت ایران‌خودرو

دنا پلاس اتوماتیک توربو

آخرین نسخه دنا که در بین انواع تیپ دنا پلاس به معرفی آن می‌پردازیم، دنا پلاس توربو اتوماتیک است که ورود آن به بازار در سال ۱۳۹۹ انجام شد. این نسخه به به روز ترین و کامل‌ترین نسخه انواع تیپ ماشین دنا است که البته در کنار نسخه توربو دنده‌ای معرفی شده است و تفاوت ظاهری با آن ندارد. این خودرو خلاف انواع تیپ ماشین دنا تنها خودرویی است که فرمان هیدرولیکی به جای برقی دارد.

پلاس توربو اتوماتیک خلاف انواع ماشین دنا که دارای گیربکس دستی هستند، گیربکس نوع اتوماتیک ۶ سرعته دارد که با تنظیم موتور از ۲ حالت رانندگی یعنی حالت اسپرت و برف آن نیز می توان استفاده برد. از معایب این خودرو با وجود جعبه‌دنده ۶ سرعته اضافه شدن وزن خودرو است که حداکثر سرعت ماشین و شتاب اولیه را تا ۰٫۵ ثانیه کاهش داده است. مصرف سوخت دنا پلاس توربو اتوماتیک نیز از دیگر عیب های این خودرو است که از ۸ لیتر بنزین در ۱۰۰ کیلومتر بیشتر شده است.

از امکانات این خودرو در مقایسه انواع دنا چند مورد مثل نمایشگر دمای محیط و مانیتور بزرگ‌ با GPS است. علاوه بر این، شیشه‌های جانبی دارای گرمکن شده اند و می توان میزان روشنایی داخل اتاقک را تغییر داد و برای مکان‌های تاریک میزان ورودی نور به داخل را تنظیم کرد.

سوالات پر تکرار

 

کدام مدل دنا سانروف دارد؟

دو مدل دنا پلاس ساده در نسخه های ابتدایی دارای سانروف بود تا اینکه برای کاهش هزینه ها خودروسازی ایرانخودرو تصمیم گرفت وجود سانروف را منوط به پرداخت هزینه بیشتر از جانب خریدار کند. نسخه ی دنا پلاس توربو اما در نسخه ی دنده ای و اتوماتیک از کارخانه دارای سانروف هستند و نیاز به سفارش سازی پیش از خرید نیست.

دنا معمولی چند مدل دارد؟

دنا معمولی دارای تیپ ۱ و ۲ است. دنا معمولی تیپ ۱ دارای کد ۷۰۱۰۱ است و تریم (رنگ داشبورد و رو دری ها) کلاس مشکی و تک رنگ است. تیپ ۲ یا کلاس دوم کد دنا ۷۰۱۰۲ دارد و تریم داخلی آن دو رنگ است. در واقع امکانات و مشخصات فنی این دو تیپ تفاوتی ندارد و تنها رنگ داشبورد متفاوت است.

پرشین خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar