پیش بینی افزایش قیمت خودرو
شورای رقابت امروز در سیصد و چهل و پنجمین جلسه خود به بررسی بازار خودرو و تغییرات بوجود آمده در هزینه تولید خودروسازان میپردازد و به احتمال فراوان، نظر نهایی خود را درباره افزایش قیمت خودروهای داخلی اعلام خواهد کرد.
براساس اطلاعات سایت مرکز ملی رقابت، جلسه امروز شورای رقابت به بررسی بازار خودرو مربوط میشود و این در شرایطی است که جلسه قبلی شورا نیز به همین موضوع اختصاص داشت. از آنجا که رئیس شورای رقابت، رضا شیوا چندی پیش خبر از احتمال افزایش قیمت رسمی خودروهای داخلی داد، پیشبینی میشود در جلسه امروز، تصمیم نهایی در این مورد گرفته شود.
رئیس شورای رقابت تقریبا ۲ هفته پیش در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرد: «احتمال دارد میزان تغییر قیمت نهادههای تولید خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان را از بانک مرکزی گرفته و با در نظر گرفتن درصد تغییرات و همچنین فرمول مربوط به قیمتگذاری، به قیمت خودروهای داخلی اضافه شود.» شیوا این مورد را هم گفته بود که «شورای رقابت در فرمول مورد نظر، تورم بخشی (تورم مربوط به صنعت) را در نظر گرفته و بهرهوری ۲ درصدی را نیز به نفع مصرفکننده از آن کسر خواهد کرد و همچنین با استناد به اوضاع کیفی، تصمیم نهایی را در مورد قیمت خودروهای داخلی خواهد گرفت.» به گفته وی، «اگر کیفیت خودروها رو به بهبود رفته باشد، ۳ درصد به قیمت آنها اضافه می شود و در غیر این صورت، ۳ درصد از قیمت کم خواهد شد.» با توجه به گفتههای وی، احتمال این وجود دارد که شورای رقابت با در نظر گرفتن اتفاقات رخ داده در حوزه ارز و همچنین نرخ مواد اولیه، خودروهای داخلی را مستحق افزایش قیمت دانسته و برای دومین بار طی سال جاری، مجوز بالا رفتن قیمت آنها را صادر نماید. خرداد امسال بود که شورای رقابت با دریافت اسناد مربوطه از خودروسازان و بانک مرکزی، افزایش قیمتی حدودا ۷ درصدی را برای خودروهای داخلی در نظر گرفت، اما خودروسازان معتقد بودند شورا باید رقم بالاتری را تعیین می کرد.
در زمان حال نیز با توجه به اتفاقات رخ داده در حوزه ارزی و قیمت مواد اولیه (بهخصوص حذف تخصیص ارز رسمی به خودروسازان و قطعهسازان)، احتمال آن وجود دارد که شورای رقابت مجوزی جدید برای افزایش قیمت خودروهای داخلی صادر کند. مطابق با بسته ارزی دولت، خودروسازان و قطعهسازان داخلی دیگر نمیتوانند به ارز رسمی (۴ هزار و ۲۰۰ تومانی) دسترسی داشته باشند و باید نیاز خود را از طریق بازار آزاد تامین کنند. البته تا به امروز خودروسازان و قطعهسازان بیشتر نیاز ارزی خود را از طریق دولت تامین کرده و بنابراین خودروهای فعلی عملا با ارز رسمی به تولید رسیدهاند و چون معمولا برای چند ماه ذخیره قطعه دارند، قاعدتا افزایش هزینهها از ناحیه ارز، باید طی ماههای آینده گریبان زنجیره خودروسازی کشور را بگیرد.
در کنار این موضوع اما خودروسازان و قطعه سازان عنوان می کنند قیمت مواد اولیه مانند فولاد و مس و آلومینیوم افزایش یافته و بنابراین هزینه تولید خودرو بالا رفته و شورای رقابت باید این موضوع را به طور جامع و کامل در قیمتگذاری خودرو لحاظ کند. طبعا شورای رقابت اگر در جلسه امروز خود به این نتیجه برسد که هزینه تولید خودروهای داخلی بالا رفته، مجوز جدیدی برای خودروسازان صادر خواهد کرد تا طبق آن بتوانند قیمت محصولات خود را افزایش دهند. این در شرایطی است که در حال حاضر بحث بر سر حذف شورای رقابت از پروسه قیمتگذاری خودرو و آزادسازی (تعیین قیمت بر اساس حاشیه بازار)، داغ شده و شاید حضور مستقیم شورا در در ماجرای قیمت گذاری خودرو لغو شود. به عبارت بهتر، ممکن است در آیندهای نه چندان دور، شورای رقابت از پروسه قیمتگذاری خودرو کنار رفته و به طور غیر مستقیم در بازار خودرو اعمال نظر کند.
در آخر، شورای رقابت به احتمال فراوان امروز تصمیم نهایی خود را در مورد افزایش قیمت خودروهای داخلی خواهد گرفت و باید منتظر ماند و دید این ماجرا چه تاثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت. در حال حاضر فاصلهای معنادار میان قیمت کارخانه و بازار خودروهای داخلی وجود دارد و بسیاری از مصرفکنندگان و مشتریان واقعی توان دسترسی به خودرو موردنظر خود را نداشته و دلالی و واسطهگری در این بازار جولان میدهد.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
5 دیدگاه ها برای "پیش بینی افزایش قیمت خودرو"
وقتی خودروسازی انحصاری باشه میشه این
وزیر صنعت لب هارو غنچه میکنه و حرفی برای زدن نداره ، خودروسازها به بهانه ضبط نداشتن ماشین هارو احتکار میکنن ، بعد میگن فلزات گرون شده و دلار رفته بالا ، در صورتی که این تولیدات با ارز ۳۲۰۰ بوده
ملت غیور پرورم صف میکشن که بخرن ، فک کنم دفعه بعد سایپا ،یه دسته راهنما و یه صندلی و چهارتا چرخ بده مابقی رو آبشن کنه
گردن خیلی از اینارو باید جلوی مردم بزنن که اینقدر دزدی نکنن
خود کرده را تدبیر نیست
واقعاً که به جای کاهش قیمت بازار قیمت کارخانه رو افزایش میدن
سلام
اتفاق تازه ای نیست که میخواهد اتفاق بیوفتد
درواقع شورای رقابت, سازمان حمایت از مصرف کننده و خودروسازهای ما پسر خاله یکدیگر هستند…
ب امید نابودیشون….
هیچی دیگه قیمت نمایندگی پراید میشه پنجاه میلیون و برلیانس صد میلیون و دناپلاس نود و پنج میلیون بعد باید از بازار آزاد بگیریم دویست