احتمال افزایش پلاک مخدوشی‌ها با اجرای طرح کاهش

شنبه 3 آذر 97 ساعت 10:38
احتمال افزایش پلاک مخدوشی‌ها با اجرای طرح کاهش

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور از احتمال افزایش پلاک مخدوشی با اجرای سراسری فاز دوم طرح کاهش از امروز در تهران خبر داد.

پوریا محمدیان یزدی با اشاره به ملاحظات اجتماعی پلیس که موجب تأخیر در اجرای طرح کاهش شد، گفت: تمام دغدغه‌های پلیس و ملاحظات اجتماعی مطرح شد و شهرداری هم اعلام کرد که زیرساخت‌ها را تجهیز کرده است. در نهایت تصمیم برآن شد که طرح کاهش بیش از این به تعویق نیفتد و در اسرع وقت اجرایی شود. پلیس هم به طور گسترده اعلام کرد که این طرح را از امروز، سوم آذر جاری در سطح شهر تهران اجرایی می‌کند.

وی با ذکر اینکه طرح کاهش در مصوبه دوم تیر سال ۹۵ هیات وزیران تحت عنوان برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلان شهرها مصوب و ابلاغ شد، اظهارکرد: این طرح باید در تهران و کلان شهرها عملیاتی می‌شد و با توجه به اینکه طرح جدیدی بود، باید دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های خودشان را تنظیم می‌کردند. در واقع شهرداری‌ها باید دوربین‌های مورد نیاز را خریداری و سپس شهر را به این ابزارها تجهیز می‌کردند و ارتباط مورد نیاز سرورها با پلیس برقرار می‌شد. بعد از انجام این اقدامات این طرح در اواخر سال ۹۵ عملیاتی شد.

به گفته وی فاز دوم طرح کاهش چیز نو و جدیدی نیست و در واقع همان قانون کنترل معاینه فنی است که حالا مکانیزه شده است. به عبارت دیگر پیش از این پلیس به طور دستی برگه‌های معاینه فنی را بررسی می‌کرد؛ ولی شهرداری به وسیله تجهیزات به کمک پلیس آمد و دوربین‌هایی را نصب کرد که پلاک را ثبت می‌کند و با بررسی در سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) و اتصال به سرورهای پلیس، خودرویی که معاینه فنی ندارد، جریمه می‌شود.

دبیر شورای عالی ترافیک در عین حال در خصوص دلیل تأخیر در اجرای این طرح با وجود آمادگی کافی از ابتدای آبان ماه گفت: بخشی از این موضوع مساله فرهنگی است، به عبارت دیگر ازدحام و شلوغی مراکز معاینه فنی معلول فرهنگ دقیقه نودی مردم است، در حالی که بارها اعلام شده بود شهروندان برای کسب معاینه فنی خودروهای خود اقدام کنند؛ ولی بعضی افراد معاینه فنی را به روزهای پایانی پیش از آبان موکول کردند و همین عمل موجب شد تا پلیس با رصد میدانی از این مراکز معاینه فنی و شلوغی‌ها به این نتیجه برسد که ممکن است این مساله نارضایتی‌هایی برای مردم ایجاد کند و این ملاحظات اجتماعی به درخواست پلیس، موجب تأخیر در اجرای طرح کاهش شد.

محمدیان اضافه کرد: شهروندان قانون مدار یا به عبارت دیگر نزدیک به ۵. ۱ میلیون خودرو، معاینه فنی خود را طی سال کسب کردند و شمار باقی‌مانده کسانی هستند که یا به طور کل معاینه فنی نگرفته‌اند یا اعتبار یکساله معاینه فنی آنها به پایان رسیده یا به خاطر نقص جدی در خودرو تاکنون مراجعه نکرده‌اند. به عبارت دیگر اگر افراد به طور عادی مراجعه کنند و معاینه فنی انجام دهند نباید شاهد ازدحام باشیم. وی با اشاره به اینکه نمی‌توان گفت ازدحام در مراکز معاینه فنی وجود ندارد، اذعان کرد: اینکه بگوییم هم اکنون ازدحام و شلوغی دراین مراکز وجود ندارد، صحیح نیست و ایستادن در صف معاینه فنی به مدت طولانی نظیر داروی تلخی است که فرد باید برای سلامتی خودش آن را مصرف کند. هم اکنون هم گزارشی بیشتر از انتظار نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه از صف معاینه فنی داده نشده است.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگری که حائز اهمیت بوده و نگرانی‌هایی به دنبال دارد احتمال افزایش پلاک مخدوشی‌ها است. یعنی چون اعمال قانون پلاک محور است احتمال این موضوع بالا می‌رود و حتی با وجود اینکه این موضوع جرم است و فرد خاطی به مراجع قضایی معرفی می‌شود، ولی بعضی افراد با تغییردادن شماره پلاک از ۲ به ۳، محصور کردن آن با پیشرانه یا استفاده از رنگ‌های مخصوص و...این اقدام را انجام می‌دهند. به عبارت دیگر هرچقدر اعمال قانون به واسطه دستگاه‌های مکانیزه بالاتر رود، احتمال تخلف هم بالا خواهد رفت و این نگرانی هم وجود دارد. وی همچنین از احتمال حذف برچسب معاینه فنی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: وزارت کشور با همکاری دستگاه‌های مربوطه در پی حذف برچسب معاینه فنی از سال آینده است. در حقیقت با حذف برچسب معاینه فنی در کشور رصد معاینه فنی فقط با دوربین و از روی پلاک انجام خواهد شد.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar