مراحل قضایی خودروهای موجود در گمرک در حال رسیدگی است
سرپرست دفتر صادرات و واردات وزارت صمت با اشاره به بحث ترخیص ۱۳ هزار خودرو از گمرک گفت: دولت با همکاری قوه قضائیه مقدمات این امر را فراهم کرده است و قطعاً ترخیص این خودروها در بازار خودروهای خارجی تاثیرگذار خواهد بود.
مدیرکل اداره واردات گمرک کشور گفت: مراحل قضایی خودروهای موجود در گمرک در حال رسیدگی است.
علی معقولی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: بخشی از این ۱۳ هزار خودرو که در انتظار ترخیص است مشمول بحثهای قضایی بوده و وضعیت خاص خود را دارد، در آینده نزدیک ترخیص تدریجی خودروهای خارجی موجود در گمرک را شاهد خواهیم بود.
مهدی نیازی سرپرست دفتر صادرات و واردات وزارت صمت در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: بر اساس ثبت سفارش شده در سال پیش و امسال، مشکلاتی برای ترخیص خودروهای وارداتی وجود داشت، بعضی از این خودروها تعهد شده متقاضی بود که دولت بنا داشت برای این خودروها تعیین تکلیف انجام دهد و دولت با همکاری قوه قضائیه مقدمات این امر را فراهم کرده است. قطعاً ترخیص این خودروها در بازار خودروهای خارجی اثرگذار خواهد بود.
مظفر علیخانی نماینده بخش خصوصی و عضو اتاق ایران در استودیو گفت: بحث رسوب کالا در گمرک یک واقعیت انکارناپذیر است که ناشی از سیاستهای ارزی و تجاری کشور و تغییرات مقررات ارزی بانکی کشور است، البته فرایندها و تشریفاتی که در گمرک کشور وجود دارد سهم مهمی در این رسوب دارد.
او ادامه داد: گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور باید مقررات و قوانین را اجرا و از طرف دیگر تسهیل گر فرایندها باشد در غیر این صورت مشکلاتی پیش خواهد آمد که هم اکنون با آنها مواجه هستیم. هم اکنون بحث رسوب کالا موجب شد تا هزینههای انبارداری افزایش یابد، دموراژ و خواب سرمایه افزایش یافته، افزایش همه این هزینهها باعث میشود عدهای از ترخیص کالا منصرف شوند و کالاها در گمرک به انبار متروکه منتقل و توسط سازمان رسیدگی به کالاهای تملیکی رسیدگی گردد. این عمل موجب عدم تعادل و ایجاد اختلال در تنظیم بازار میشود. روی هم رفته از خدماتی که از گمرک دریافت میکنیم رضایت نداریم.
معقولی در سوی دیگر استودیو گفت: در بخش ترخیص کالاهای ضروری و دارویی مشکل خاصی وجود ندارد تا جایی که بدون اسناد لازم، کالاهای پزشکی و دارویی ترخیص میشود و مدارک و اسنادشان با دو ماه تأخیر به ما میرسد. البته در دیگر بخشها مشکلاتی وجود دارد که قدم به قدم در صدد رفع آنها هستیم.
اصغر مظاهری عضو هیأت مدیره انجمن کارگزاران گمرکی تهران در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: وقتی مدارک و اسناد مورد نیاز گمرک در سیستم بارگذاری نشود چگونه میتوان بدون اسناد و یا حداقل اسناد، ثبت سفارش و یا ترخیص انجام داد؟
هم اکنون با ضوابط موجود، بدون اسناد مورد نیاز امکان اظهار کالا به گمرک وجود ندارد.
سرپرست دفتر صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۹ ماهه امسال ۳۳.۴ میلیارد دلار صادرات از کشور انجام گرفته است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال پنج درصد بیشتر است.
سید مهدی نیازی افزود: با وجود همه مشکلات در این مدت نزدیک به ۳۳ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شده است.
وی گفت: ثبت سفارش برای ۳۳۰۰ ردیف تعرفه کالایی در مناطق آزاد مستثنی شده است.
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این برنامه گفت: بعضی از تصمیمات دولت در فروردین امسال باعث نگرانی بخش خصوصی و حجم وسیعی از تقاضا برای واردات شد.
علی اکبر کریمی افزود: افزایش تقاضا موجب رسوب حجم عظیمی از سفارشهای بخش خصوصی در گمرکات کشور شد.
وی گفت: در حال حاضر ۱۴۰ هزار کانتینر در گمرکات کشور رسوب کرده است و تولیدکنندگان خودمان را دچار خودتحریمی کردهایم.
کریمی افزود: هرچند در مقایسه با چند ماه پیش شرایط بهتر شده است ولی مشکلات در گمرکات همچنان وجود دارد.
وی گفت: گمرکات بخشی از کالاها را ترخیص میکنند و بخشی دیگر را گرو نگه میدارند و این برای تولید کنندگان مشکلاتی را ایجاد کرده است.
مدیرکل مرکز واردات گمرک کشور هم در این برنامه گفت: ۹۵ درصد کالاهای اظهاری به گمرک که مشکلی نداشته باشند سه روزه ترخیص میشوند.
علی معقولی افزود: هیچ واحد تولیدی نیست که ۷۰ درصد کالاهای وارداتیاش با وجود نقص مدارک از گمرک ترخیص نشده باشد.
وی گفت: روند ترخیص لاستیک و نهادههای دامی از گمرکات کشور تسریع شده است.
معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران هم در این برنامه گفت: عدم تأمین و ترخیص کالا و ثبت سفارش با تأخیر در کنار بعضی تصمیمات نادرست باعث رسوب کالاها و مواد اولیه بخش خصوصی در گمرکات کشور شده است.
مظفر علیخانی افزود: آزادسازی روند انتقال ارز، تسهیل و ثبت سفارش و تأمین ارز مورد نیاز به حل مشکلات بخش خصوصی و تولید کنندگان کمک میکند.
تسنیم
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد