بایدها و نبایدهای طرح ساماندهی بازار خودرو از نگاه ملکی
عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با اشاره به احتمالات مطرح شده پیرامون اجرا نشدن ماده یا موادی از طرح ساماندهی صنعت خودرو بعد از تصویب نهایی در شورای نگهبان، گفت: قرار داشتن کشور در شرایط جنگ اقتصادی وضعیتی را به وجود آورده که خیلی نمیتوان قوانین اقتصادی را که نوعاً برای وضعیت عادی نوشته شده یا نوشته میشود، مو به مو اجرا کرد. برای وضعیت بحرانی قطعاً باید تصمیمات متناسب اتخاذ شود.
زد فور کار: ولی ملکی افزود: وظیفه مجلس، قانونگذاری است. مجلس باید قانون بنویسد تا وقتی وضعیت و بستر اجرای آن به وجود آمد، اجرایی شود.
وی با اشاره به تبصره ۳ ماده ۶ طرح ساماندهی صنعت خودرو، گفت: شورای رقابت منحل نشده بود که حالا با تصویب تبصره ۳ ماده ۶ طرح ساماندهی صنعت خودرو که تاکید دارد «گروههای خودروسازی موظفند هنگام فروش قیمت تمام شده خودرو، درصد سود و قیمت قطعی را محاسبه و به شورای عالی رقابت اعلام کنند» دوباره احیا شود.
نماینده مردم مشکینشهر در مجلس ادامه داد: بلکه این شورا بنا بر صلاحدید شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که به تدبیر مقام معظم رهبری، سکاندار کلیه تصمیمگیریهای اقتصادی کشور در جنگ اقتصادی است، از گردونه قیمتگذاری خودرو خارج شد حالا هم با فرض تصویب نهایی طرح یاد شده در شورای نگهبان، مصوبات این قانون تا اطلاع ثانوی ذیل تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا قرار خواهد داشت.
وی یادآور شد: حذف شورای رقابت از نظام قیمتگذاری خودرو و سپردن اختیار به ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده هم به تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تا پایان جنگ اقتصادی ادامه مییابد.
عضو ناظر مجلس در شورای رقابت تصویب ماده ۴ طرح ساماندهی صنعت خودرو در مورد واردات خودروهای سواری تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل و معافیتها از پرداخت حقوق ورودی را هم مشروط به تأمین ارز واردات دانست و افزود: تصویب این ماده و کلیه مواد طرح ساماندهی صنعت خودرو که به شکلی از اشکال به ارز فراوان و تمایل کشورها برای تبادلات اقتصادی با ایران مربوط میشود، تا عادی شدن وضعیت اقتصادی به تأخیر میافتد. نباید فراموش کنیم که کشور از لحظه خروج آمریکا از برجام در جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد پس به صرف تصویب یک قانون در مجلس نمیتوان شرایط جنگ اقتصادی کشور را نادیده گرفت و بیگُدار به آب زد.
ملکی در عین حال یادآوری کرد: البته نباید فراموش کرد که شرایط اقتصادی کشور همیشه این طور نمیماند چه بسا دولت سه ماه بعد تصمیم به واردات خودروهای هیبریدی یا برقی بگیرد، در این صورت قانونی وجود خواهد داشت که در چارچوب آن عمل شود.
نماینده مردم مشکینشهر در مجلس در عین حال از حمایت مجلس از واردات خودرو در صورت تأمین ارز واردات سخن گفت.
وی در واکنش به تصمیم رییس کل گمرک ایران برای ترخیص ۳۳۰۰ خودرو از ۱۳ هزار خودروی ترخیص نشده از گمرک، گفت: درست است که ایشان اخیراً اعلام کرده ۳۳۰۰ دستگاه خودرو از ۱۳ هزار خودروی ترخیص نشده از گمرک که در مناطق ویژه اقتصادی و دیگر اماکن غیر گمرکی کشور دپو شده، در صورتی که از سیستم بانکی تأمین ارز شده باشند از گمرک ترخیص و مابقی خودروها که ارز تأمینی آنها خارج از سیستم بانکی باشد، یا باید در مهلت مقرر قانونی به خارج از کشور مرجوع شوند یا متروکه و ضبط خواهند شد، ولی این را هم بدانید در صورت مصادره این خودروها توسط دولت، این خودروها خورده که نمیشود بلکه توسط دولت به بازار تزریق و قیمت خودروهای وارداتی شکسته میشود.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد