شارژ خودروهای برقی با دستگاه بیسیم ساخت محققان ایران
پژوهشگران دانشگاه صنعتی جندیشاپور، پس از انجام تحقیقات و نگارش مقالات معتبر موفق به طراحی و ساخت دستگاه انتقال بیسیم جریان الکتریکی با راندمان بالای ۹۰ درصد برای شارژ خودروهای الکتریکی شد.
دکتر نمدمالان، عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتی جندیشاپور مجری طرح در این مورد گفت: دستگاه انتقال بیسیم جریان الکتریکی قدرت قابل ملاحظهای را میتواند انتقال دهد که برای سیستم خودروهای الکتریکی بسیار مفید است، پیشازاین برای شارژ خودروهای الکتریکی باید سیستم خودرو را با سیم به پریز برق متصل میکردیم که این عمل به خاطر توان بالا باعث فرسودگی کانکتورها میشد؛ علاوه بر آن استفاده از سیم نیازمند حوصله است، ولی اگر شارژ خودرو به طور بیسیم باشد، خودرو در حالت پارک از قسمت شاسی به این سیستم، متصل و خودرو بدون دخالت راننده شارژ میشود.
وی ادامه داد: از دیگر مزیتهای این دستگاه، شارژ بهصورت پویا و در حال حرکت است که در مدت کم موجب کاهش حجم باتری و هزینه ساخت خودروی الکتریکی خواهد شد.
دکتر نمدمالان ضمن ذکر این موضوع که پژوهش انجام گرفته توسط وی، در زمینه شارژ بیسیم باتری خودروی برقی است، تصریح کرد: شارژ بیسیم کاربرد زیادی در صنایع گوناگون ازجمله پزشکی و صنایع فضایی دارد، بهطور مثال دستگاه آندوسکوپی یا کولونوسکوپی در پزشکی که جهت معاینه وارد بدن میشود، نیاز به شارژ یا تعویض باتری که امری زمانبر است، دارد؛ ولی با دستگاه شارژ بیسیم این مشکل برطرف خواهد شد.
وی در مورد استقبال از این طرح گفت: به دنبال یک قرارداد پنجساله با پژوهشگاه نیرو هستیم، ولی متأسفانه به خاطر نبودن شمار قابلتوجهی از خودروهای برقی در ایران هم اکنون شرکتی در داخل کشور از این طرح استقبال نکرده است.
دکتر نمدمالان یادآوری کرد: در مورد طرح شارژ بیسیم خودروهای الکتریکی توسط دستگاه انتقال بیسیم جریان الکتریکی، پروژه و تفاهمنامههای مشترکی با دانشگاه اوکلند که صاحب نخستین فناوری شارژ بیسیم در دنیا و در رتبه ۸۰ در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا است، در حال بررسی و به امضا رسیدن است.
ایسنا
نخستین خودروی برقی ایرانی راهی بازار میشود
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد