نصب فیلتر دوده فایده‌ای ندارد، کیفیت گازوئیل پایین است

بروزرسانی در: چهارشنبه 27 شهریور 98 ساعت 16:52
نصب فیلتر دوده فایده‌ای ندارد، کیفیت گازوئیل پایین است

گروه ایران خودرو دیزل در رابطه با نامه درخواست صدور مجوز برای کامیون‌های DPF توضیحاتی ارائه داد.

گروه ایران خودرو دیزل اخیراً نامه‌ای خطاب به معاون نخست ریاست جمهوری برای حذف فیلتر جذب دوده خودروهای دیزلی موسوم به DPF نوشته بود و جهانگیری در جواب به این نامه از وزیر صمت و رییس سازمان محیط زیست خواسته بود که با توجه به نیاز کشور برای این کامیون‌ها، برای مدتی مجوز صادر شود.

در این باره مدیرعامل گروه ایران خودرو دیزل با اعلام اینکه گروه ایران خودرو دیزل در این نامه خواستار معافیت از این قانون یا صدور مجوز محدود در مورد خودروهای مجهز به فیلتر دوده تولیدی در کشور تا زمان تأمین سوخت با استاندارد و کیفیت مناسب شده است، استفاده از فیلترهای جذب دوده را بدون تأمین سوخت باکیفیت و استاندارد بی‌فایده و الزام بر اجرای آن را تنها موجب هدررفت منابع ارزی کشور دانست.

مهدی یونسیان تصریح کرد به عنوان مثال کامیون واگن هود تولیدی در این شرکت از یک سیستم فیلتر انحصاری موسوم به ATS (After Treatment System) طراحی شده توسط یک شرکت کره‌ای بهره می‌برد که شامل دو بخشDPF  و SCR است. در این بین فیلتر DPF برای جذب دوده و کاتالیست SCR برای جذب گازهای آلاینده خروجی به کار می‌رود. میزان کیفیت و استاندارد سوخت (گازوئیل) مورد نیاز جهت استفاده در سیستم ATS، بایستی استاندارد یورو ۴ و با نرخ PPM سولفور کمتر از ۵۰ باشد. این در حالیست که در گزارشی که یکی از مراجع مورد تائید سازمان استاندارد از میزان آلایندگی و کیفیت گازوئیل توزیع شده در جایگاه‌های سوخت سراسر کشور تهیه کرده، اکثر جایگاه‌ها نتوانسته‌اند از استاندارد و میزان کیفیت لازم بهره‌مند باشند و از نرخ PPM بالای ۱۲۰۰ و حتی ۷۰۰۰ برخوردار بوده‌اند و به نظر می‌رسد پوشش سراسری توزیع سوخت مناسب انجام نشده است. این بدان معناست که حتی با وجود نصب سیستم ATS روی این خودروها بلافاصله با استفاده از سوخت با کیفیت پائین موجود در جایگاه‌های توزیع سوخت، این سیستم عملاً از کار افتاده و عملکرد لازم را نخواهد داشت.

وی افزود: هرچند اقدامات لازم برای داخلی‌سازی این فیلتر در داخل کشور انجام گرفته و در حال انجام است ولی در حال حاضر تأمین هر قطعه ATS برای هر محصول ارزبری بالایی دارد که به قیمت تمام شده خودرو اضافه می‌شود و با از کار افتادن آن به طور اتوماتیک این میزان هزینه ارزی دور ریخته می‌شود! نامه ما به معاون نخست رئیس جمهور در واقع دغدغه ما برای جلوگیری از هدررفت منابع ارزی است که در واقع به گران شدن بیشتر محصول هم منجر شده است. اگر زیرساخت لازم برای استفاده از سوخت استاندارد مورد نیاز براساس استاندارد مدنظر سازمان محیط زیست فراهم باشد مطمئناً ما هیچگاه چنین درخواستی مطرح نمی‌کردیم ولی با وضعیت فعلی و نبود سوخت استاندارد، عملاً استفاده از این سیستم هدر دادن منابع ارزی است که به مشتریان ما به خاطر افزایش قیمت محصول فشار وارد خواهد کرد.

مدیرعامل ایران خودرو دیزل تاکید کرد: بدون شک حمایت از محیط زیست و هوای پاک همواره یکی از اهداف این شرکت بوده و دریافت استانداردهای زیست محیطی روز بیانگر این موضوع است. این شرکت تمامی تلاش خود را در مورد رعایت الزامات زیست محیطی به کار گرفته و خواهد گرفت اما در وضعیتی که زیرساخت‌های لازم در این خصوص فراهم نشده است، الزام به بکارگیری بعضی استانداردهای روز بر خودروهای تولیدی تنها هزینه‌های تولید را بدون اثرگذاری لازم بر بهبود محیط زیست، افزایش داده و بدیهی است بخش اصلی آن بر قیمت‌گذاری محصول و در نهایت مشتریان اثرگذار خواهد شد و باعث نارضایتی آنها می‌شود.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar