کیا سونت

بروزرسانی در: یکشنبه 9 بهمن 01 ساعت 20:47
کیا سونت

بررسی کیا سونت

سونِت، جمع و جور ترین کراس اوور کمپانی کیاموتورز است که در سال 2020 مخصوص بازار هند طراحی شده و خط تولید آن نیز در کشور هندوستان است و حالا کوشا خودرو نماینده جدید کیاموتورز در ایران، واردات این خودرو را آغاز کرده است. کیا سونِت یک کراس‌اوور ساب‌کامپکت ارزان قیمت اقتصادی (جز ایران) است که بازار هدفش کشورهای در حال توسعه می‌باشد. سونِت از سلتوس کوچکتر و اقتصادی‌تر است و به همین دلیل قیمت کمتری نیز نسبت به سلتوس دارد. کیا سونِت با چهار پیشرانه مختلف 1 لیتری توربو 3 سیلندر، 1.2 لیتری 4 سیلندر و 1.5 لیتری 4 سیلندر بنزینی و دیزلی در کشورهای در حال توسعه از جمله هند و خاورمیانه عرضه شده است که کوشا خودرو نسخه 1.5 لیتری تنفس طبیعی را با گیربکس CVT به کشور وارد کرده است و به زودی نیز قرار است در بورس کالا عرضه شود.

نقد کارشناسی کیا سونت

جالب است بدانید طراحی اصلی این خودرو را کریم حبیب ،طراح لبنانی‌الاصل انجام داده است که طراحی خودروهای زیبایی نظیر مرسدس بنز F800 کانسپت، دو نسل از ب‌ام‌و سری 7، ب‌ام‌و X6، ب‌ام‌و X3 و… را در کارنامه کاری خود دارد و از این جهت طراحی کیا سونت چه در نمای بیرونی و چه در نمای داخلی چیزی فراتر از یک خودروی اقتصادی به چشم می‌آید و شما را بسیار راضی خواهد کرد.

با توجه به کاتالوگ کیا سونِت در سایت کوشا خودرو متاسفانه این کراس‌اوور کوچک صرفا با 2 ایربگ عرضه شده است و خبری از 6 ایربگ نیست و همچنین در لیست آپشنها خبری از استارتر و سانروف هم نیست که البته احتمال دارد تیپهای دیگری نیز توسط کوشا خودرو به بازار ایران عرضه شود اما در حال حاضر از جمله امکانات رفاهی و امنیتی تیپی که به ایران وارد شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

کروز کنترل اتوماتیک، فرمان تلسکوپی قابل تنظیم، شیشه بالابرهای برقی، تنظیم ارتفاع صندلی راننده، تهویه مطبوع دستی، پورت USB ،  سیستم صوتی و تصویری، کنترل صوتی بر روی فرمان ، پورت شارژر از نوع USB، دوربین دنده عقب، بلوتوث ، صفحه نمایش سیستم صوتی 8 اینچی، Android Auto & Car Play ، قفل و مهارکننده صندلی کودک (ISO FIX) ،سیستم ورود بدون کلید، ایموبلایزر ، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) ،برنامه پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم مانیتورینگ فشار باد تایر (TPMS) ،سنسور هشدار دنده عقب

کیا سونت از یک پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر MPi تنفس طبیعی بهره میبرد که قادر به تولید 114 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را از طریق یک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میکند و قادر است که جثه 1200 کیلوگرمی آن را در حدود 13 ثانیه از صفر به 100 کیلومتر بر ساعت برساند که با این توان پیشرانه و گیربکس CVT بعید به نظر میرسد و قطعا عددی ناخوشایند تر را در عمل ثبت خواهد کرد! حجم باک این خودرو نیز 45 لیتر است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 5.7 لیتر می‌باشد که فوق‌العاده به نظر میرسد. کیا سونت در بخش عملکردهای فنی یک خودروی کاملا معمولی است و بیشتر یک خودروی شهری است تا جاده‌ای؛ چرا که در سبقت گیری ها و سینه کش جاده چالاکی مناسبی ندارد. اگر کوشا خودرو بتواند نسخه 1 لیتری توربو با 120 اسب بخار قدرت و 172 نیوتن متر گشتاور را با گیربکس 7 سرعته دوکلاچه به کشور وارد کند قطعا گزینه‌ای جذاب تر و چالاکتر از نسخه فعلی 1.5 لیتری تنفس طبیعی خواهد بود.

طول،عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب 4120 میلیمتر، 1790 میلیمتر و 1625 میلیمتر است که برای تصور بهتر از ابعاد این خودرو، پژو 2008 را تصور کنید که البته سونِت حدود 4 سانتی‌متر از 2008 قدربلندتر است!

فاصله محوری سونِت نیز حدود 2.5 متر است که تقریبا با پژو 2008 یکسان است و فقط حدود 3 سانتی‌متر کمتر است و از این حیث فضای کابین تقریبا یکسانی با پژو 2008 ارائه میکند. شاید عدد فاصله محوری سونت زیاد به نظر نرسد اما یک فضای کابین نسبتا جادار را نسبت به این فاصله محوری کم ارائه می‌دهد و در صورتی که قدی کمتر از 180 داشته باشید در ردیف عقب فضای پا و سر خوبی خواهید داشت و راحت خواهید بود. ظرفیت صندوق سونت نسبت به ابعاد خودرو مناسب ارزیابی میشود و حدود 392 لیتر گنجایش دارد.

کیا سونت از نقاط قوتی نظیر برند قابل اطمینان نسبت به چینی‌های همرده، طراحی ظاهری و داخلی خوب و مصرف سوخت اقتصادی بهره میبرد و از نقاط ضعف آن میتوان به عرضه در نسخه پایه، شتابگیری ضعیف و احتمالا قیمت غیر منطقی آن در ایران اشاره کرد!

امنيت کیا سونت

کیا سونت در نسخه‌ای که دارای 6 ایربگ بوده است موفق به کسب 3 ستاره ایمنی گلوبال انکپ شده است و نسخه‌های موجود در ایران که از 2 ایربگ بهره میبرند قطعا در این تست ضعیف‌تر ظاهر خواهند شد!

ارزش خريد کیا سونت

قیمت کیا سونِت در بازار هند از حدود 9200 دلار در نسخه پایه دنده دستی با پیشرانه 1.2 لیتری تنفس طبیعی شروع میشود و در نسخه های فول 1 لیتری توربو با گیربکس 7 دنده 2 کلاچه قیمتی حدودا 17 هزار دلاری دارد و پیش‌بینی میشود نسخه‌های موجود در ایران با توجه به نوع پیشرانه، گیربکس و امکانات ذکر شده قیمتی در حدود 14 هزار دلار داشته باشند که با ارز 30 هزار تومانی قیمتی در حدود 420 میلیون تومانی پیدا میکند که اگر سود شرکت وارد کننده، عوارض و مالیات و تعرفه گمرکی و ... را نیز لحاظ کنیم قیمت کارخانه‌ای این خودرو چیزی در حدود 800 الی 900 میلیون تومان خواهد بود و باید دید با چه قیمتی در بورس کالا توسط مردم ایران کشف قیمت خواهد شد تا در رابطه با ارزش خرید این خودرو نسبت به رقبای آن بهتر نظر دهیم.

10
0 5

رقبای کیا سونت

با توجه به اینکه قیمت سونت در ایران هنوز مشخص نیست نمیتوان رقبای مشخصی برای آن در نظر گرفت اما اگر کیا سونت با قیمتی ارزان تر از خودروهایی نظیر جک S5 و هایما S5 پلاس به دست مصرف کننده نهایی برسد فروش خوبی را تجربه خواهد کرد. در مجموع به احتمال خیلی زیاد کیاسونِت ارزان ترین کراس اوور وارداتی غیر چینی بازار ایران خواهد بود و برای کسانی که ظاهر، استهلاک پایین و برند و پرستیژ اجتماعی نسبت به مواردی نظیر پیشرانه توانمندتر و یا آپشنهای بیشتر خودروهای چینی در اولویت است به سراغ کیا سونِت خواهند رفت.


مشخصات فنی کیا سونت

نام لاتین خودرو kia sonet
کلاس بدنه کراس اوور
کشور سازنده کره جنوبی
شرکت عرضه کننده کوشا خودرو
حجم موتور 1497 سی سی
نوع موتور Mpi یورو 4
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس CVT
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 114 اسب بخار در 6300 دور بر دقيقه
گشتاور 147 نيوتن متر در 4500 دور بر دقيقه
نوع سوخت بنزین
سیستم تعلیق جلو مک فرسون
سیستم تعلیق عقب محور پیچشی
نوع فرمان برقی
طول 4120 میلیمتر
عرض 1790 میلیمتر
ارتفاع 1625 میلیمتر
فاصله محوری 2500 میلیمتر
حجم صندوق 392 ليتر
حجم باک 45 لیتر
سیستم تهویه مطبوع دستی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا پورت USB سیستم صوتی و تصویری، پورت شارژر از نوع USB، دوربین دنده عقب، بلوتوث، صفحه نمایش سیستم صوتی 8 اینچی، Android Auto & Car Play
غربیلک فرمان فرمان تلسکوپی قابل تنظیم، کنترل صوتی بر روی فرمان
سیستم صندلی های جلو تنظیم ارتفاع صندلی راننده
سیستم صندلی های عقب قفل و مهارکننده صندلی کودک (ISO FIX)
سیستم روشنایی جلو مه شکن LED
سیستم روشنایی عقب مه شکن LED
سنسورهای پیش فعال سنسور هشدار دنده عقب، سیستم مانیتورینگ فشار باد تایر (TPMS)
سیستمهای کمکی راننده کروز کنترل اتوماتیک
سیستم آینه ها آینه های جانبی برقی جمع شونده همرنگ بدنه
سیستم شیشه ها شیشه بالابرهای برقی
سایر موارد چرخ زاپاس فرغونی ، رینگ چرخ 16 اینچی آلومینیومی
کیسه های هوا 2 ایربگ راننده و سرنشین جلو
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم ورود بدون کلید ، ایموبلایزر
ترمزهای جلو: دیسکی
ترمزهای عقب دیسکی
سیستم فرمان و هدایت پذیری برقی
سیستم های ترمز و پایداری سیستم ترمز ضد قفل (ABS) ، برنامه پایداری الکترونیکی (ESP)

گالری تصاویر و عکسهای کیا سونت

اخرین اگهی های کیا سونت

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

1 دیدگاه برای "کیا سونت"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
saman
مهمان

ماشین با ابعاد پژو ۲۰۶ با پیشرانه ضعیف تر از پژو ۲۰۶، لابد قیمت هم ۲ میلیارد تومان ناقابل