شرکت لیفان که در سال ۱۹۹۲ پایهگذاری شده است، در سال ۲۰۰۶ و در نمایشگاه خودرو پکن از اولین محصول سواری خود با نام لیفان ۵۲۰ رونمایی کرد. مونتاژ این خودرو در ایران در سال ۱۳۸۷ توسط شرکت کرمان موتور آغاز گردید و در سال ۱۳۹۰ به دلیل استقبال ضعیف مشتریان این مونتاژ خاتمه یافت، اما مجددا و در بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ مدلی تحت عنوان لیفان ۵۲۰i روی خط مونتاژ کرمانیها قرار گرفت که نسبت به نمونه اولیه تغییرات اندکی را تجربه کرده بود. البته ۵۲۰I هم نتوانست نظر مشتریان ایرانی را به سوی خود جلب کند و از بازار موفقی برخوردار نبود. ایرادات مونتاژی، ناشناخته بودن برند لیفان و حضور برخی رقبای قدرتمند همچون تندر ۹۰باعث شدند تا لیفان ۵۲۰ نتواند در بازار ایران جایگاهی داشته باشد.
لیفان ۵۲۰ معمولی اولین محصول تولیدی شرکت لیفان چین است که در اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی طراحی شده، بنابراین نباید به هیچ عنوان انتظار داشته باشیم که طراحی آن باب میل مشتریان امروزی باشد. همچنین این خودرو از شاسیهای سیتروئن ZX بهره میبرد. لیفان ۵۲۰i در واقع نمونه فیس لیفت ۵۲۰ معمولی است که در آن مواردی همچون طراحی چراغهای جلو و عقب و جلو پنجره تغییر کرده است و این تغییرات توانسته تاحدودی چهره این سدان چینی را بهتر کند. مطابق انتظار، در داخل کابین نیز میتوان استفاده از پلاستیک خشک و بی کیفیت را مشاهده کرد که برای خودرویی چینی در آن سالها چندان عجیب نیست.
لیفان ۵۲۰i با پیشرانهای ۴ سیلندر پا به بازار ایران گذاشت که حجم دقیق آن ۱۵۸۷ است و میتواند ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. نیرو پیشرانه را یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل میکند. این خودرو برای رساندن سرعت خود از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به حدود ۱۳ ثانیه زمان نیاز دارد و مصرف ترکیبی آن نیز ۶ لیتر در هر صد کیلومتر است.
در لیفان ۵۲۰i نمیتوان آپشنها و امکانات رفاهی خاصی را مشاهده کرد، که البته با توجه به اینکه این خودرو اولین محصول تولیدی لیفان است و سال ۸۷ وارد بازار کشور شده است میتوان از آپشنهای آن چشم پوشی کرد. سنسور دنده عقب، فرمان تلسکوپی قابل تنظیم، گرمکن شیشههای عقب و صندلی عقب تاشو از جمله آپشنهای لیفان ۵۲۰i هستند.
کرمان موتور که سابقهای طولانی در همکاری با چینیها دارد، در اولین همکاری خود با لیفان محصول ۵۲۰ را روانه بازار ایران کرد که یک تجربه کاملا شکست خورده محسوب میشود. البته لیفان بعد از این همکاری ناموفق بازار ایران را رها نکرد و هم اکنون این شرکت درصد قابل توجهی از بازار خودروهای چینی مونتاژی در کشور را در اختیار دارد. از جمله معدود مزیتهای لیفان ۵۲۰i میتوان به مصرف سوخت بهینه این خودرو اشاره کرد و معایبی همچون کیفیت پایین مونتاژ، دسترسی سخت به قطعات یدکی، کیفیت پایین متریال کابین نیز برای این سدان کوچک چینی قابل ذکر است.
امنيت لیفان ۵۲۰i
براساس اطلاعات موجود، لیفان 520i توانسته 3 ستاره از 5 ستاره ایمنی موسسه C-NCAP چین را نصیب خود کند. دریافت 3 ستاره ایمنی از موسسهای که اکثر خودروهای تست شده در آینده موفق به دریافت 5 ستاره ایمنی میشوند باعث میشود با دیده شک و تردید به ایمنی این خودرو نگاه کنیم. کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و ترمز ABS + EBD تنها آپشنهای ایمنی لیفان 520i هستند.
ارزش خريد لیفان ۵۲۰i
لیفان 520i در زمانی وارد بازار ایران شد که محصولی همچون تندر 90 در حال قبضه کردن بازار خودرو ایران بود، بنابراین در چنین شرایطی نمیتوان برای یک چینی تازه وارد شانس چندانی قائل شد. با توجه به اینکه مونتاژ لیفان 520i سالهاست که به دلیل استقبال ضعیف مشتریان متوقف شده است و این خودرو از ایرادات فراوانی نیز برخوردار است باید ارزش خرید پایین را برای آن در نظر بگیریم. مدلهای کم کارکرد پراید 131 ، پراید 132 و پراید 111 از جمله خودروهایی هستند که در این رده قیمتی پیش روی شما قرار دارد. این خودروها از مزیتهایی همچون دسترسی ساده به قطعات یدکی و بازار خرید و فروش پرورنق برخوردارند و از لحاظ کیفیت و سطح آپشن هم تقریبا در رده لیفان 520i قرار دارند؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که باتوجه به موارد گفته شده قید خرید لیفان 520i را بزنید و به سراغ اعضای خانواده پراید بروید.
10
03.5
رقبای لیفان ۵۲۰i
از اصلی ترین و نزدیک ترین رقبای لیفان 520i در بازار ایران میتوان از تیبا صندوقدار و ریو مونتاژ سایپا نام برد. اگر خواهان خودرویی بی دردسر، کم استهلاک، با بازار خرید و فروش خوب و همچنین لوازم یدکی در دسترس و ارزان قیمت هستید پیشنهاد میکنیم تیبا صندوقدار را انتخاب کنید و در صورتی که کیفیت ساخت جزء الویتهای شماست میتوانید با کمی پرداخت هزینه بیشتر کیا ریو را در اولویت خرید خود قرار دهید.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد