بررسی و مقایسه پیشرانه خودروهای داخلی
بازار خودروی ایران از تنوع نسبتا کمی برخوردار است. موتور بسیاری از خودروها مشترک اند و انتخاب بین آنها محدود است. در ایران لیست کوتاهی از موتور های فرانسوی تا ایرانی بر روی خودرو ها نصب شده است که هریک مزایا و معایب خود را دارند. امروز در مقاله "بررسی موتور خودرو های ایرانی"به بررسی تخصصی رایج ترین موتور های خودرو های داخلی می پردازیم. تا پایان این مقاله با Z4CAR همراه باشید.
یک: موتور EF7
موتورEF7 از سال ۱۳۸۸ و برای اولین بار روی سمند ال ایکس نصب شد. این موتوری است با ۱۷۰۰ سی سی حجم ، ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور دارد. این موتور از سامانه CVVT یا تنظیم متغییر سوپاپ ها برای راندمان بهتر هم بهره برده و شانزده سوپاپ هست. از لحاظ تکنولوژی موتور EF7 به نسبت رقبا بیشرو است و از لایسنس شرکت های آلمانی برخورد می باشد منتها همین تکنولوژی بالا موجب می شود که موتور خودرو شدیدا به روغن حساس بوده و تعمیرات سختی داشته باشد و همچنین قطعات آن نسبتا گران تر از بقیه موتور ها هستند. موتور EF7 در بازار به شاتون زدن معروف است که دلیل آن هم استفاده از روغن های نامرغوب است. موتور EF7 به طور کلی کم مصرف، پر قدرت و نسبتا کم صدا است که البته حساسیت بالایی نیز دارد مراقبت بیشتری می طلبد.
دو: موتورXU7
موتورXU7 قدیمی ترین موتوری است که در خودرو های ایرانی استفاده می شود. این موتور ۱۸۰۰ سی سی حجم دارد، ۸ سوپاپ دارد، ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. این موتور بر روی پژو ۴۰۵، پژو پارس و سمند نصب شد است. موتورXU7 یک موتور با تکنولوژی قدیمی پر سر و صدا و پر مصرف هست که البته به دلیل وجود فراگیر آن در بازار ایران از لحاظ تعمیر مشکلی ندارد و قطعات آن نسبتا قیمت مناسبی دارند. موتورXU7 به واشر سر سیلندر سوزاندن معروف است که به دلیل ایراد ذاتی در بوش پوسته سر سیلندر هست که سبب می شود واشر سر سیلندر این خودرو ها اندکی حساس شود. به جز این مورد، موتورXU7 موتوری است که تعمیرات ساده ای داردُ قطعاتش به وفور یافت می شوند و گران نیستند اما موتور قدیمی و پر مصرفی است.
سه: موتور TU5
موتور TU5 به طور حتم محبوب ترین موتور بین تولیدات داخلی است. این موتور از سال ۱۳۸۲ با پژو ۲۰۶ تیپ پنج وارد بازار شد. بعد ها پژو ۲۰۶ اس دی، سمند های صادراتی، سورن های صادراتی، دنگ فنگ اچ سی کراس ، ۲۰۷ ،رانا و جدیدادر محصول جدید ایران خودرو یعنی تارا از موتور TU5 استفاده می کنند که نشان می دهد موتور TU5، موتور قابل اطمینانی است. این موتور ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور تولید می کند و ۱۶ سوپاپ هست. موتور TU5 از لحاظ تعمیرات نسبت به EF7 تعمیر آسان تر، قطعات ارزان تر، استهلاک کمتر و البته با توجه به توانایی تیونینگ و تقویت بسیار بالایی که دارد معمولا در بین جوانان طرفداران زیادی دارد.
چهار: موتور TU3
برادر کوچکتر موتور TU5 موتور TU3 هست که بر روی ۲۰۶ تیپ یک و دو و سه و ۲۰۶ ها اس دی ( به ندرت) دیده می شود. این موتور ۱۴۰۰ سی سی و ۷۵ اسب بخار است که از لحاظ عدد و رقم و توان بسیار پایین است و برای یک خودرو شهری مثل ۲۰۶ تیپ دو به نظر کافی می آید. این موتور از لحاظ توانایی فنی خیلی ضعیف است منتها به دلیل مصرف سوخت پایین می توان به عنوان یک موتور برای خودرویی شهری از آن نام برد. موتور TU3 مشکل واشر سر سیلندر دارد و به دلیل توان پایین موتور ممکن است تی یو ۳ کوچک از پس فشار بر نیاید و استهلاک بالایی داشته باشد.
پنج: موتور M15
موتورM15 یکی از دستاور های جدید شرکت سایپا است. شرکت سایپا برای خودرو های پروژه X200 یعنی تیبا، ساینا و کوئیک نیاز به یک موتور جدید داشت و m15 دستپخت این تفکر جدیدی بود. موتورM15، یک موتور ۱۵۰۰ سی سی بوده که می توان بین ۸۰ تا ۸۷ اسب بخار قدرت تولید کند. این موتور ۸سوپاپ هست و از لحاظ تکنولوژی خیلی جدید و بروز نیست اما از لحاظ راندمان روی خودرو های پروژه X200 توان و عملکرد خوب، مصرف سوخت پایین و استهلاک آن کم را اراِئه می دهد. می توان گفت موتورM15 یکی از موتور های مناسب برای خودرو های رده های پایین بازار محسوب می شود و می توان روی آن حساب باز کرد.
شش: موتور XU10
موتور XU10 از نوادگان موتور پژو هست که البته حجم بیش تری دارد که در نتیجه قدرت بیش تری به ما ارائه می دهد. موتور XU10 16سوپاپ، ۲۰۰۰ سی سی حجم و ۱۳۷ اسب بخار قدرت دارد. این موتور بر روی زانتیا بسیار معروف شد و از لحاظ عدد و رقم و توان موتور قدرتمندی هست و میتوان آن را از قدرتمند ترین موتور های داخلی دانست.این موتور ۲ لیتری شتاب بسیار خوبی به بدنه ۱۳۰۰ کیلویی زانتیا منتقل می کند و راننده خود را راضی نگه میدارد. از معایب این موتور اینکه استهلاک آن کمی بالاست و مصرف سوخت آن در سال۲۰۲۰ نسبتا بالا محسوب می شود و شاید این روز ها گزینه اقتصادی محسوب نشود.
هفت: موتور K4M
موتور K4M را می توان بی دردسر ترین موتور بین خودرو های ایرانی دانست. این موتور که در مگان ۱۶۰۰، رنو ساندرو و L90 استفاده می شود، موتور ۱۶۰۰ سی سی است که ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. موتور K4M موتوری بسیار کم استهلاکی بوده و احتمالا اگر خودرویی داشته باشید که این موتور بر روی آن نصب است خیلی کم به تعمیرگاه مراجعه می کنید اما مشکل این جاست که قطعات این موتور بسیار گران بوده و بعضا تا سه الی چهار برابر قیمت قطعات دیگر خودرو ها است. از طرفی گشتاور این خودرو مقداری کم است و در سر بالایی ها ممکن است اندکی نا امیدتان کند. اما از لحاظ کم صدا بودن، مصرف سوخت مناسب و از همه استهلاک جز بهترین هاست..
نتیجه گیری:
نتیجه گیری برای بهترین موتور های ایران کمی سخت است که به سلیقه و نوع استفاده شما از خودرو برمیگردد. اگر خودروی کم مصرفی و کم صدایی می خواهید که استهلاک کمی داشته باشد و از طرفی هروقت اراده کنید لوازم افترمارکت بسیاری برای تقویت آن وجود داشته باشد، TU5 موتور مناسب شماست.
اگر طالب مصرف سوخت مناسب هستید، و از طرفی حال و حوصله تعمیرگاه هم ندارید، بی برو برگرد K4M را برگزینید که بهتر از آن برای شما نیست.
اگر در رده های پایینی بازار دنبال خودرویی هستید و احتمالا بین ۲۰۶ تیپ ۲ و تیبا و ساینا مانده اید بهتر است موتور M15 را با توان و گشتاور بیشتر انتخاب کنید.
نویسنده: دانیال جهاندار
دیدگاه بگذارید
14 دیدگاه ها برای "بررسی و مقایسه پیشرانه خودروهای داخلی"
با سلام
در عجبم که در این متن یا مقاله موتورxu7 در رده دوم قرار داده شده . به نظر من که از آخر اوله !
خبری از موتور M13 نیست؟
ترتیب درستش
۱ _ TU5
۲_ M15
۳_ EF7
۴_ KM4
۵- M13
۶- XU10
۷- XU7
خیلی ممنون ولی باید موتور EF7 TC هم که داخلی است بررسی میکردید
برا همه موتور ها یه سری عیب گذاشتید و یه سری مزیت رو برداشتید!