معایب ساینا اتومات و دنده ای (۴ دلیل برای نخریدن ساینا)
ساینا یک سدان شهری جمع و جور از شرکت سایپا است که بر اساس دستهبندیهای جهانی در سگمنت B جای میگیرد. این خودرو که به نوعی نمونه ارتقاع یافته تیبا صندوقدار محسوب میشود، از سال 1395 در سبد محصولات سایپا قرار گرفته و از آن زمان تا کنون توانسته به بازار نسبتا موفقی دست یابد.
ساینا از جمله سدانهای شرکت سایپا است که در سال ۱۳۹۵ روانه بازار کشورمان شد. ساینا همانند اغلب محصولات جدید شرکت سایپا، روی پلتفرمی موسوم به X200 ساخته شده است و به همین جهت شباهتهای بسیاری میان این خودرو با تیبا یا کوییک به چشم میخورد. سایپا ادعا میکند که ساینا خودرویی کاملا جدید است که با دانش مهندسان این شرکت شکل گرفته است، اما با کمی دقت به راحتی میتوان فهمید که ساینا در واقع نسخه فیس لیفت تیبا بوده که از لحاظ ظاهری و فنی شباهتهای فراوانی با آن دارد.
سایپا ساینا هم اکنون در نمونههای دستی و اتوماتیک به بازار عرضه میشود؛ همچنین در زمان خرید امکان انتخاب یکی از تیپهای EX ،SE-A و (SE-A (LUX برای خریدار وجود دارد که تمامی این تیپها از پیشرانههای یکسانی بهره میبرند اما از لحاظ سطح آپشنها و امکانات با هم تفاوت دارند. در این میان امکان خرید ساینا با گیربکس اتوماتیک خبری خوب برای کسانی محسوب میشود که در این رنج قیمتی تمایل زیادی به خرید خودرویی اتوماتیک دارند تا ترافیکهای شهری برایشان قابل تحملتر شود.
به واسطه شرایط حاکم بر بازار خودرو کشور، ساینا نیز مانند سایر خودروهای وطنی، فروش خوبی را در بازار تجربه کرده است و تکمیل شدن ظرفیت پیش فروش این خودرو در چشم به هم زدنی، نشان از این دارد که محصولاتی مانند ساینا علی رغم تمام ضعفهای خود، به تاخت و تاز در بازار ایران ادامه خواهند داد! در این مقاله از سری مقالات «مشاوره خرید خودرو» سایت Z4CAR، قصد داریم سایپا ساینا را مورد ارزیابی قرار داده و شما را با چهار مورد از مهمترین معایب ساینا اتومات و دنده ای آشنا کنیم. با توجه به این که سایپا ساینا در کنار تمامی نقاط ضعف خود، از مزایا و ویژگیهای مثبتی نیز برخوردار است، Z4CAR قصد دارد به زودی در مقالهای جداگانه به بررسی نقاط قوت ساینا نیز میپردازد.
۱. پیشرانه ضعیف
پیشرانهای که روی ساینا نصب شده دقیقا همان پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر است که پیشتر بر روی تیبا نیز نیز مورد استفاده قرار گرفته بود؛ تنها تفاوت میان پیشرانههای این دو خودرو وجود دارد، استفاده از دریچه گاز برقی در ساینا است. این پیشرانه که با کد M15 شناخته میشود، توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور را دارد. ناتوانی پیشرانه سایپا ساینا در تامین قدرت لازم برای به حرکت درآوردن بدنه ۱۰۸۰ کیلوگرمی این خودرو باعث شده است تا شاهد شتاب ۰ تا ۱۰۰ حدود ۱۳ ثانیهای از این خودرو باشیم. ضعف پیشرانه ۱.۵ لیتری ساینا در زمان حرکت در سربالاییها یا مواقعی که ظرفیت سرنشینان این خودرو تکمیل باشد کاملا ملموس بوده و در واقع ساینا در چنین مواقعی خصوصا در نمونه اتومات هیچ علاقهای به افزایش سرعت و شتاب از خود نشان نمیدهد.
۲. کیفیت پایین مونتاژ و اجزای کابین
کیفیت پایین مونتاژ از جمله مواردی است که در خودروهای ایرانی به امری عادی تبدیل شده است؛ به طوری که اگر خودرو وطنی با کیفیتی روانه بازار شود، بسیار جای تعجب دارد. ساینا نیز مانند سایر محصولات حاضر در این رده قیمتی، از کیفیت مونتاژ پایینی برخوردار است و متریالی که در کابین ساینا به کار رفته در واقع همان پلاستیک خشک و بی کیفیتی است که در سایر خودروهای شرکت سایپا نیز به چشم میخورد. مطمئنا چنین متریال ضعیفی، در بلندمدت کیفیت اولیه خود را از دست داده و حس ناخوشآیندی را به سرنشینان منتقل خواهد کرد؛ همچنین طراحی داخلی چندان تفاوتی با تیبا ندارد و فقط برخی موارد جزئی در داشبورد یا دستیگره دربها در ساینا متمایز هستند. صندلیها نیز به هیچ عنوان ارگونومیک نبوده و در سفرهای طولانی مدت میتواند برای سرنشینان آزار دهنده باشد.
۳. طراحی ناموزون
پس از طراحی ناامید کننده نمای ظاهری تیبا، طراحان سایپا سعی کردهاند چهرهای نسبتا اسپرت و جذابی را برای ساینا خلق کنند تا شاید تا حدودی بتوانند رضایت خریداران را جلب نمایند. علیرغم تمامی تغییراتی که در طراحی ساینا اعمال شده است، همچنان میتوان در یک نگاه اجمالی متوجه ناهماهنگیهای فراوان در طراحی این سدان ارزان قیمت سایپا شد؛ البته اگر بخواهیم از حق نگذریم، تنها نقطه قوتی که در طراحی ناموزون سایپا ساینا به چشم میخورد، نمای جلویی این خودرو بوده که بسیار جذابتر از تیبا به نظر میرسد. رد پای این طراحی ناموزون در فضای داخلی ساینا نیز ادامه دارد؛ به طوری که با ورود به کابین سایپا ساینا با یک طراحی ساده و کسل کنندهای مواجه میشویم که تقریبا تمامی اجزای آن به رنگ خاکستری تیره است.
۴. ایمنی پایین
همانطور که میدانید در کشور ما هیج مرکزی برای تست تصادف و بررسی میزان امنیت خودروهای در حال تولید وجود ندارد و این بهانه خوبیست تا خودروسازان وطنی با خیال راحت محصولات ناامن خود را حداقل ایمنی و تجهیزات امنیتی روانه بازار کنند. سایپا ساینا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همانند تمامی خودروهای تولید داخل، تاکنون هیچ تست تصادفی روی سایپا ساینا انجام نگرفته است. از نظر منطقی امنیت ساینا هیچ تفاوتی با تیبا ندارد و در واقع کاملا مانند تیبا از استحکام بسیار کم بدنه این خودرو و همچنین سابقه بسیار بد سایر تولیدات شرکت سایپا، نمیتوان به امنیت ساینا نیز چندان خوشبین بود.
کلام آخر
ساینا نسبت به تیبا دارای برتریهایی است که از جمله آنها میتوان به امکانات بیشتر و بهرهمندی از گیربکس اتوماتیک اشاره کرد، البته اختلاف قیمت قابل توجهی که میان ساینا دنده دستی و نسخه اتوماتیک آن (به عنوان نسخه فول آپشن) وجود دارد، شاید بتواند شما را از خرید نمونه اتوماتیک این خودرو پشیمان کند!
در رنج قیمتی نمونه دنده دستی ساینا، جز تیبا صندوقدار رقیب صفر کیلومتر دیگری در مقابل این خودرو قرار ندارد، اما در رنج قیمتی نمونه اتوماتیک ساینا (SE-A (LUX سدانهایی همچون سمند LX یا پژو ۴۰۵ قرار دارند که از لحاظ فضای سرنشینان و بار، توان خروجی و استحکام در رده بالاتری از ساینا قرار دارند. البته استهلاک کمتر ساینا و همچنین گیربکس اتوماتیک این خودرو میتواند برای کسانی که چنین مواردی مهمترین اولویتشان در خرید یک سدان کوچک شهری محسوب میشود، مساله بسیار مهمی باشد.
در یک جمع بندی نهایی اگر تمامی نقاط قوت و ضعف ساینا را کنار هم قرار دهیم، میتوانیم بگوییم که ساینا یک سدان کوچک اقتصادی است که اگر قیمت منطقیتری برای آن تعیین میشد، مطمئنا میتوانست جایگزین قابل قبولی برای تیبا یا حتی پراید باشد، اما در حال حاضر نمیتوان ارزش خرید چندانی برای این شاهکار سایپا تعیین نمود. در آخر خواهشمندیم که اگر نظری در مورد موارد مطرح شده در این مقاله دارید یا اگر مالک سایپا ساینا هستید، لطفا ما و دیگر مخاطبان وبسایت Z4CAR را از تجربیات خود آگاه کنید.
دیدگاه بگذارید
52 دیدگاه ها برای "معایب ساینا اتومات و دنده ای (۴ دلیل برای نخریدن ساینا)"
سلام دوستان من یک ساینامدا۹۵دارم ومدتی است فیوز پمپ بنزین آن معیوب شده وقطع ووصل میشود وتعمیر کاران هم نتوانسته اند عیب آنرابرطرف سازند آیاشما دراین زمینه تجربه ای دارید ومبتوانیدبه من کمک کنید خیلی ممنون.
سلام
سلام . امرتون
سلام دوست عزیز با ماشین ایرانی ۱۶۰تا رفتی خیلی دل داری من ۶ساله پراید دارم بالای ۱۰۰نرفتم و نمیرم هرگز چون جونمو دوست دارم من ماشین خارجی هم خیلی کم دیدم که باسرعت خیلی بالا رانندگی کنن اونم با اون همه آپشن ترمز و امنیت خودروشون مواظب خودمون خانوادمون و ماشیهنای اطرافمون باشیم هرچه قدر عجله کنیم زود به آخره خط می رسیم
من توجاده که باساینا می رفتم ماشین دورخودش جندبار چرخید
من تازه ساینا تحویل گرفتم نظر همه محترمه ولی خدایش ماشینش تو دسته .. خیلی هم خوبه شتاب اولیه شم خوبه .. اگه با سرعت مطمنه بری ماشینش عالیه … خلاصه ما گرفتیمش یه دوسالی میخایم سوار شیم مارو نامید نکنید ..
مبارکتون باشه خوش رکاب باشه براتون و تنتون سالم با هر خودروییکه رانندگی کنی باید ایمنی و سرعت مجاز رو رعایت کنیم وگر کار دستمون میده
سواریساینااس خریدم که ابشن خاصی ندارد ولی چهل میلیوننسبت بسها ساینابیشترگرفتهاندخداازشون نگذرید مشت کلاهبردارندوبجای ساینااستراکتوردادهاندصدرحمت به پیمانهای دهه چهل لااقل صدای کمتری داخل اتاق داشتند گوش راننده ازاینها صداهای ناهنجارخسته میشودلطفا راهنمایی کنید
داداش اونقدر که کردی تو پاچه مردم حالا کارما داره ازت انتقام میگیره
مرد حسابی صدای کابین چیه من پشت چراغ قرمز دوبار برام پیش اومده که استارت زدم عاشق همین بی صدای توی کابینش شدم لااقل برای من که اینجوریه هزار ماشالله گوش شیطون کر
منظور در حرکت هست نه توقف
با سلام به همه دوستان هم وطن .من یوسف علی نژاد هرچند از سایپا ناراضی هستم بخاطر کیفیت پایین قطعاتش و در کل این ماشین جان پسرم رو نگرفت پسر با ۱۴۰ کیلومتر سرعت مستقیم با تیر فشار قوی برق برخورد کرد از ماشین چیزی نمونده ولی با باز شدن دواربکش پسرم با مختصر سدمه ای نجات پیدا کرد خدا پسرم رو رو دوباره بهم بخشید ساینا اتاق محکمی نسبت به ماشینهای دیگه داره
چه خبره ۱۴۰ تا میرفته
چطوری گیبکس رو بشناسیم
بنده که اولین هدفم کیفیت کار و رضایت مشتری بوده تا نفع شخصی … که اکنون با یساعت مطالعه زود چشم خسته میشه و … اما وجدان راحتِ …
زندگی خوب یا بد میگذره … ۴۰ رفته … یکم دیگه.ش مونده .. کاش بعضی از فریب خوردگان آگاه بشن
سلام . من گازرزاده از خوزستان هستم یه ساینا اتومات سیستم کیلس داریم . که الان دو سال این ماشین به ۴ ماه نمیکشه که روشن بمونه هر دوماه یک کامپیوتر می سوزاند . برق کار بردیم پیدا نکرده دلیلش چی است . شرکت بردیم باز به همین شکل . تو رو خدا اگه کسی ایرادش رو میدونه از کجاس بگه . ما درستش کنیم کامپیوتر داخل کابین ۴ بار تعویض شده الان سفارش پنجمی رو دادیم . کامپیوتر ایسیو یکبار تعویض کردیم . ۰۹۱۶۱۱۲۹۳۰۰ این هم شماره بنده است