معایب دنا ، ۷ دلیل برای نخریدن خودروی دنا

بروزرسانی در: چهارشنبه 21 فروردین 98 ساعت 08:27
معایب دنا ، 7 دلیل برای نخریدن خودروی دنا

در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به بررسی معایب و دلایل نخریدن دنا، تحفه گران قیمت ایران خودرو برای ایرانی‌ها...!

واژه خودروی ملی چیزی است که از اوایل دهه هشتاد شمسی بسیار بر زبان مسئولین صنعت خودرو و مدیران ایران خودرو آمده است و مردم همواره نظرات مختلفی در مورد آن داشته‌اند. همه چیز از سمند شروع شد، خودرویی که ادعا شده بود اولین خودروی ملی ایران است و بعدها مشخص شد ایرانیان کم‌ترین دخالت را در طراحی بخش‌های مختلف این خودرو داشته‌اند. بعد از پروژه سمند، ایران خودرو به فکر ارائه دومین خودروی ملی خود افتاد که به نوعی، فیس لیفت سمند است.

سال ۱۳۸۸ اولین زمزمه‌های پروژه دنا با کد NX7 شنیده شد و پس از ۲ سال، ایران خودرو، در مراسمی دنا را رونمایی کرد. واکنش‌ها نسبت به این خودرو تقریباً خوب بود و مردمی که از چهره تکراری سمند خسته شده بودند، با دیدن رخ جدید دنا، بسیار هیجان زده شده بودند. در آن مراسم ایران خودرو گفته بود که دنا را از اواخر همان سال ۱۳۹۰ وارد بازار خواهد کرد که البته، این اتفاق پس از تاخیری سه ساله، در ۱۳۹۳ به تحقق پیوست و دنا وارد بازار شد.

دنا که در واقع نسخه تکامل یافته سمند است و روی پلت فرم آن ساخته شده، از همان موتور EF7 سمند که یک پیشرانه ۱.۷ لیتری با ۱۱۵ اسب بخار نیرو و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور است استفاده می‌کند. این موتور به یک گیربکس ۵ دنده دستی مجهز بوده و خروجی‌های موتور به کمک آن به چرخ‌های جلو ارسال می‌گردد. موتور دنا استاندارد آلایندگی یورو ۴ داشته و طبق ادعای ایران خودرو، مصرف سوخت ترکیبی آن برابر با ۷.۷۴ لیتر به ازای هر صد کیلومتر اعلام شده که بیشتر به یک شوخی می‌ماند. یکی از مواردی که حتی اگر کسی سمند و دنا را نشناسد، با توجه به آن می‌تواند متوجه وجود ارتباطی عمیق بین این دو خودرو شود، ابعاد بدنه کاملاً مشابه آن‌هاست که هر دو خودرو، ۱۷۲۰ میلی متر عرض و ۱۴۶۰ میلی متر ارتفاع داشته و فقط دنا با داشتن ۴۵۵۹ میلی متر طول، اندکی از سمند درازتر است.

ما قبلاً در سری مقالات مشاوره خرید مجله اینترنتی زوم فور کار، در مقاله‌ای مفصل، مزایای دنا را بررسی کرده و ۵ دلیل برای شما آورده‌ایم که، چرا از نظر ما دنا ارزش خرید دارد. برای مطلب امروز این سری مقاله‌ها، قصد داریم این بار به بررسی معایب و ایرادهای این خودرو بپردازیم و شما را با دلایلی منطقی برای نخریدن این خودرو آشنا کنیم. موارد مطرح شده در این مطلب، بخشی با تجربه رانندگی نگارنده با این خودرو و بخشی دیگر، از تحقیق بازار و تجارب مالکان این خودرو که ماه‌ها با آن رانندگی کرده‌اند بدست آمده‌اند. اگر موارد مطروحه در این مقاله، جزو خطوط قرمز شما برای خرید یک خودرو است، خرید دنا به هیچ عنوان به شما توصیه نمی‌شود. در ادامه مطلب با زوم فور کار همراه باشید، تا شما را با تمام معایب دنا بیشتر آشنا کنیم.

۱ – قیمت خودرو واقعی نیست

جالب است بدانید در زمان نگارش مطلب بررسی مزایای دنا و دلایل خرید آن، قیمت این خودرو در بازار تهران حدوداً ۴۶ میلیون تومان بود و در فاصله چند هفته‌ای تا نگارش مطلب امروز، قیمت آن به ۴۸ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است! خلاصه بخواهیم بگوییم، پرداخت ۴۸ میلیون تومان برای خرید یک خودروی ملی که از موتوری ضعیف و متعلق به یک خودرو ۳۲ میلیونی بهره می‌برد، بدون شک اشتباه محض است. موضوع وقتی بغرنج‌تر می‌شود که بدانید دنا زمانی قرار بود طبق ادعای ایران خودرو در دو تیپ و با قیمت بین ۱۴ تا ۲۵ میلیون تومان وارد بازار شود! با ۴۸ میلیون تومان در بازار فعلی ایران گزینه‌های بسیار متنوعی پیش روی شما خواهد بود و به عنوان مثال، می‌توانید مدل‌هایی مانند تندر ۹۰، پارس تندر، جیلی GC6، برلیانس H220 و H230 اتومات، دانگ فنگ اچ سی کراس و چند مدل دیگر را هم مد نظر داشته باشید. در برابر این ایراد دنا، به عنوان مثال می توان پارس تندر را مطرح کرد که در حال حاضر هم قیمت با دناست و در مقایسه با این خودرو، از نظر فنی برتری کاملی دارد، از این رو می توان گفت که پارس تندر در مقایسه با دنا، حداقل از نظر فنی ارزش خرید بالاتری دارد و قیمت آن واقعی تر است.

۲ – موتور آن قدیمی و ضعیف است

دنا

یکی از مواردی که شاید فقط در ایران می‌توان مشابه آن را دید، استفاده از موتور یک خودروی ۳۲ میلیونی مانند سمند، روی یک خودروی ۴۸ میلیونی مانند دنا، بدون هیچ گونه تغییر حتی در تیونینگ و افزایش حداقلی خروجی‌های آن است که از نظر نگارنده، به نوعی توهین به مصرف کننده محسوب می‌شود. همان طور که در بخش معرفی خودرو گفتیم، دنا از همان موتور EF7 سمند با ۱۱۵ اسب بخار نیرو و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور بهره می‌برد و با وجود گیربکسی که خیلی با هم هماهنگی ندارند، شتاب صفر تا صدی در حدود ۱۴ ثانیه برای این خودرو به ارمغان آورده‌اند. از برخی معایب بسیار بزرگ این موتور که مالکان زیادی به آن اذعان کرده‌اند، می‌توان به پر سروصدا بودن و همچنین زودجوش بودن آن اشاره کرد. پارس تندر اگر چه خروجی های پایین تری نسبت به دنا دارد، ولی با توجه به وزن کم تر خودرو و اتاق کوچک تر، این موتور کاملا مناسب خودرو بوده و شتاب آن بهتر از دناست.

۳ – کیفیت کابین پایین است

طراحی داخلی دنا

در مقاله ۵ دلیل برای خرید دنا اشاره کردیم که کابین این خودرو، طراحی ظاهری بسیار خوبی داشته و از این نظر، در میان خودروهای ایرانی بهترین عملکرد را دارد. ولی نکته‌ای که در مورد کابین این خودرو بسیار در ذوق می زند، کیفیت بسیار پایین ساخت و مواد اولیه استفاده شده آن است. ای کاش طراحان ایران خودرو زمانی که ترکیب طراحی کابین دنا را از کابین سوناتا YF کپی می‌کردند، حداقل کیفیت ساخت و مواد اولیه آن را هم از این خودروی کره‌ای کپی می‌کردند. یکی از مواردی که مالکان این خودرو بسیار از آن گله دارند به صدا افتادن اتاق پس از کارکرد بالای ۱۵ هزار کیلومتر این خودرو است. اگر ایران خودرو کمی روی کیفیت ساخت کابین دنا کار می‌کرد، بدون شک کابین آن هیچ رقیبی در بازار و میان مدل‌های هم قیمت خود نداشت.

۴ – کیفیت مونتاژ خودرو شانسی است

دنا

شما اگر بهترین خودروی دنیا را هم روی کاغذ طراحی کنید، ولی روی مونتاژ و ساخت آن دقت کافی نداشته باشید، نتیجه یک مدل افتضاح خواهد بود. متاسفانه مشکلی که بسیاری از خودروهای مونتاژ داخل، به خصوص خودروهای ایرانی دارند، کیفیت مونتاژ شانسی است که برای مالکان بسیار دردسر ساز می‌تواند باشد. در مدل‌هایی خارجی که در ایران، احتمالاً با نظارت خود کمپانی اصلی تولید می‌شوند اوضاع بسیار بهتر است، ولی چیزی که کاملاً مشخص می‌باشد، در خطوط تولید کمپانی‌های داخلی مانند ایران خودرو، نظارت کیفی خوبی وجود ندارد. بنابراین اگر دنا می‌خرید، باید دست به دعا باشید که خودروی شما کیفیت مونتاژ و ساخت خوبی داشته باشد. البته نکته ای که باید در نظر داشت این که، این مشکل تقریبا در اکثر خودروهای ایرانی دیده می شود، ولی باز هم به عنوان رقیب دنا، می توان پارس تندر را مطرح کرد که وضعیت بسیار بهتری از نظر کیفیت ساخت و مونتاژ دارد. گزارش ارزشیابی کیفی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد هم گواهی بر این ادعای ماست و در گزارش فروردین امسال آن، در رده خودروهای ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومانی، پارس تندر توانسته ۴ ستاره کیفی کسب کند و در عین حال، دنا فقط ۲ ستاره به دست آورده است.

۵ - سیستم تعلیق می‌توانست بهتر باشد

در تعریف سیستم تعلیق خودرو آمده است: "سیستم تعلیق یا فنربندی (به انگلیسی: Suspension) قسمتی از خودرو است که باعث می‌شود نوسانات حاصل از حرکت خودرو برروی سطوح ناهموار به جِرم معلق که شامل اتاق، شاسی، متعلقات و سرنشینان است وارد نشود. سیستم تعلیق از جِرم فنربندی‌شده، فنر، کمک‌فنر و جِرم فنربندی‌نشده تشکیل شده است." خواندن همین تعریف کافی است تا شما با اهمیت بسیار بالای آن در یک خودرو و نقش بسیار مهمی که دارد آشنا شوید. همان طور که قبلاً گفتیم، دنا در واقع نسخه فیس لیفت سمند به حساب می‌آید و روی پلت فرم آن ساخته شده است. یکی از مشکلاتی که تقریباً همه مالکان سمند از آن می‌نالند، کوبیدن اکسل عقب خودرو در دست اندازهاست که عیناً همین مشکل به دنا هم منتقل شده است. این اتفاق را بیشتر می‌توان یک فاجعه دانست که نشان از بی خیالی خودروساز به مشکلی است که سالیان سال خودروی آن‌ها دارد و هیچ اقدامی برای رفع آن انجام نداده‌اند.

۶ – صندلی‌های خودرو اصلاً راحت نیست

ایران خودرو داخل کابین دنا از صندلی‌هایی کم عرض استفاده کرده و روکش مخملی روی آن‌ها نصب کرده است. این روکش‌ها هرچقدر هم نرم باشند، صندلی‌های آن فوق العاده سفت و خشک بوده و اگر مثلاً با دنا مسافرت بخواهید بروید، این موضوع بسیار شما را آزار خواهد داد. نکته جالب اینجاست که ایران خودرو با آگاهی از چنین مشکل ساده‌ای، که به راحتی می‌توان راه چاره‌ای برای آن اندیشید، هیچ اقدامی برای رفع آن نمی‌کند. بسیاری از مالکان این خودرو اذعان کرده‌اند که حتی صندلی‌های پراید در مقایسه با صندلی‌های دنا بسیار راحت هستند.

۷ – سیستم مولتی مدیا کیفیت خوبی ندارد

یکی از مواردی که داخل کابین این خودرو بسیار خودنمایی می‌کند، صفحه نمایش بزرگی است که روی کنسول مرکزی آن نصب شده است. اما همان طور که بسیاری از خریداران این خودرو اذعان کرده‌اند، سیستم مولتی مدیای چینی این خودرو به هیچ وجه کیفیت خوبی نداشته و راننده را راضی نمی‌کند. برخی رانندگان گزارش کرده‌اند که سیستم رهیاب ماهواره‌ای این خودرو کار نمی‌کند و در تماس با نمایندگی‌های ایران خودرو، کمپانی هیچ مسئولیتی به عهده نگرفته و از شما درخواست می‌کنند تا به شرکت سازنده این سیستم رهیاب برای حل مشکل مراجعه کنید.

سخن پایانی

دنا را می‌توان حداکثر تلاش ایران خودرو برای ساخت خودرویی به روز معرفی کرد. اگر چه، با همه این اوصاف و شرایط صنعت خودروی کشورمان، از نظر ما این تلاش به هیچ وجه کافی نیست. در شرایطی که کشور ما یکی از قدیمی‌ترین صنایع خودرو را در آسیا دارد و بسیاری از کشورهای آسیایی صاحب صنایع خودروسازی قدرتمند بعد از ما کار خود را شروع کرده‌اند، مقایسه صنعت خودرو ایران و آن کشورها ما را بیشتر با عمق فاجعه آشنا می‌کند.

حداقل چیزی که در مورد دنا می‌توانستیم انتظار داشته باشیم این بود که ایران خودرو، در بدترین حالت، ایرادهایی که طی سال‌ها تولید پلت فرم سمند متوجه شده بود را روی این خودرو رفع کند. ولی ظاهراً از نظر ایران خودرو، در ساخت یک مدل روی یک پلت فرم قدیمی، فقط باید ظاهر آن تغییر کند و این کمپانی، کاری به ارتقای فنی و رفع ایرادهای آن ندارد.

ما در دو مطلب، مزایا و معایب دنا را به طور کامل برای شما بررسی کردیم و ۵ دلیل برای خرید دنا و ۷ دلیل برای نخریدن آن به شما گفتیم. تصمیم گیری نهایی در مورد خریدن یا نخریدن این خودرو به عهده شما خواهد بود، ولی اگر عاقلانه می‌خواهید تصمیم بگیرید، همان طور که اشاره هم کردیم، اگر هفت دلیل مطرح شده در این مقاله جزو خطوط قرمز شما برای خرید خودرو است، به هیچ وجه حتی فکر خرید دنا هم نباید به ذهن شما خطور کند. نکته بسیار مهمی که باید باز هم روی آن تاکید کنیم، موارد مطرح شده در این مطلب بخشی از تجربه رانندگی نگارنده با این خودرو و برخی دیگر، از گزارش‌های مالکان این خودرو به دست آمده‌اند. نظر شما در مورد دنا چیست؟ چقدر با معایب مطرح شده در این مطلب موافقید و آن‌ها را تجربه کرده‌اید؟ لطفاً نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان زوم فور کار مطرح کنید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

70 دیدگاه ها برای "معایب دنا ، ۷ دلیل برای نخریدن خودروی دنا"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
محمد رضا
مهمان

دوستان علی رغم موتور خوب به خاطر ضعف طراحی اتاق که اصول آئرودینامیک رعایت نشده مصرف بالای سوخت در جاده خارج شهر دارد کاپوت ماشین مانع دید راننده است فضای راننده و سرنشین کم است محل فرمان ماشین نامناسب است و ….

مح
مهمان

ماشین فقط باموتور TU5 تومحصولات ایران خودرو چون امتحان خودشو پس داده.

احسان
مهمان

شاهین نسخه جی خیلی بهتر از دنا و تارا هست

اهورا عمرائی
مهمان

اتفاقا دناپلاس بهتر از شاهین وتارا است

ب
مهمان

هییییییچ ماشینی با آرم سایپا بدرد نمیخوره حتی اکه سانتافه باشه

.
مهمان

کاملا

سهراب
مهمان

با ۴۰۰ تومن برین بنز e240 سوار شین بی مغزا

مهدی
مهمان

حیفه، ما می خواهیم دنا پلاستیک تربو بخریم چون ما عادت داریم به ایران خودرو پول مفت بدهیم.

محمد حسین فلاحی
مهمان

مگه اینجا المانه؟ خرج نگهداریش خداتومنه الان اصلا صرفه نداره قطعاتشم نیست عزیزم یه نمایندگی معتبر فقط تهرانه اونم از دبی امارات میاره

عرشیا
مهمان

بنز و بی امه خیلی دیرتر از دنا خراب میشن دوست عزیز با ۴۰۰ من بی ام و خریدم میشه نسلا قدیمو خرید بی ام و یا بنز با ۴۰۰ ۵۰۰ که خیلی بهتر از ایرانیان اولین ماشینم هیوندا کوپه بوده الانم بی ام و سری پنجشو دارم تا اخرعمرممم هیچ وقت سمت ایرانی و چینی نمیرم ارزش خرید نداره

احسان
مهمان

شما دلالین احتمالا وگرنه ماشینه ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ کل دنیا دیگه پلاک نمیخوره الا ایران لگنه عزیزم یطوری بنز بنز و بی ام و میکنید انگار خبر ندارین از هزینه دستمزد کارگر و عدم موجود قطعات یدکیش دایی من خودم بچه ازادم اینجا زیره فورد کسی سوار نیست چه برسه بنز و بی ام و اشغال

حسین
مهمان

دنا از جلو و عقب واقعا زیباست ولی وقتی از بغل بهش نگاه می‌کنی کامپوت جلو خیلی کشیده و زشته ادمو یاد خودروهای دهه ۵۰ میندازه. یک فضای خالی جلوی دنا داره که میشه طول ماشین رو کوتاه و زیبا کرد واقعا برای طراحش متأسفم که ندیده

محمد حسین فلاحی
مهمان

وقتی تصادف کردی میفهمی کاغذه من باهاش به یه پرشیا زدم مال من کلا جلو ریخت اون هیچی درجا رفتم کمری خریدم

سامان
مهمان

خداوکیلی من همه نوع از ماشینای ایرانخودرو وسایپا رو داشتم. تنها ماشینی که پسندم شده فقط ۲۰۶تیپ۵

مملی
مهمان

احسنت ، گل گفتی
۲۰۶ تیپ ۵ سروره تموم ماشینای ایرانیه

ممد
مهمان

کامپوت

اهورا عمرائی
مهمان

کامپوت چیه خنگ ماداریم درباره‌ی مزایا ومعایب دنا صحبت می کنیم اون وقت تو فکر کامپوتی شبت بخیر هموطن

امیرحسین
مهمان

خداییش با هیچکدوم کار ندارم ولی موتور ای اف سون پیشرفته ترین موتور روی ماشین های ایرانیه نمیدونم اگه به ای اف میگید قدیمی به ایکس یو ۷ چی میگید

ا. ملک زاده
مهمان
سلام . یه موضوع را اول یادآوری کنم که ما ایرانی هستیم و معایب این خودرو را بخاطر وطنی بودنش تحمل می کنیم. ولی اگر واقع بیناته نگاه کنیم دنابا آپشن هاو امکانات موجودش در رده قیمتی خودش از همه ماشینهای ایرانی بالاتره. من از سال ۹۶ دنا معمولی دارم خوشبختانه معایب بالا رابجز ۳ مورد دردنا مشاهده نکردم اتفاقا مولتی مدیای موجود کاملا جوابگوی نیازهای لازم هست . در عرض ۳ سال راهیاب خودرو هیچ ایرادی پیدا نکرده. صندلی ها با مزبت برقی بودن در ۴ حالت خیلی راحت بوده وحتی پس از ۶ ساعت رانندگی خستگی به راننده… بیشتر
جعفر
مهمان

ای اف سون بهتر نداریم

متین
مهمان
اقا شما خودت رو الیکست تعصب داری چرا ای اف سونو خراب میکنی من خوب میدونم دردت چیه ایرانخودرو ماشینی تولید کنه که حتی المان بپسنده شما ایرادای ازش میگیری چرا همه حرفات که گفتی هیچ کدوم واسه ما اتفاق نیوفتاده ؟ دنا پلاس توربو داریم شتابش خیلی عالیه یعنی واسه اونای که ماشین شناسن میگم که اقا یه زمانی زانتیا و الیکس سر زبونمون بود انگار موشک بود با بنزو بی ام و مقایسه میکردیم ولی دنا توربو هردوشونو میزنه این از قدرت موتورش دنا فقط واسه ما یه ایراد داشت اونم این بود که صدای باد در سرعت… بیشتر
sanand hamon dena
مهمان

داداش موتور طراحی قبل از ۲۰۰۰فرانسه هست راندنان حرارت و سروصدای تولید شده بالای ۱۹ dbهست ک بیانکر عدم هماهنگی میلنگ با بلوکه سیلندر هست ۲۷ایراد دایملر آلمان از فقط موتورش گرفته بماند ایرودینامیک بدنه و سیستم تعلیقش مونتاژش هم بشدت غیر حرفه ای و غیر استاندارد هست . ما ایرانیا تعصب خوبی روی محصولات آشغالای ایرانخودرو داریم نه ایمنی دارع نه کیفیت ساخت بالا نه امنیت نه راحتی چندان قابل قبول

حسین
مهمان
من یه دنا مدل ۹۷ دارم و تا الان ۲۷ هزارتا باهاش راه رفتم,قبل این هم پراید و پژو ۴۰۵,پژو ۲۰۶ داشتم,این ماشین به نسبت تجربیات قبلیم تو ماشین,سیستم تعلیق خوبی داره و ماشین نرم هست,صندلیهاش هم بسیار راحته,هندلینگ خوبی داره و آپشنهای زیادی داره به نسبت ماشین ایرانی و شتاب خویلی خوبی هم داره. فقط بخاطر طراحی داشبورد جای پای کمک راننده کمی کوچیک هست و نکته دوم اینکه موتورهای ef7 به نسبت tu3 و tu5 که من داشتم کمی صدای بیشتری داره تو سرعت های بالای ۱۲۰ کیلومتر! در کل من راضی هستم ازش با علم به اینکه… بیشتر