معایب تیبا ۲ هاچبک (۵ دلیل برای نخریدن)
تیبا 2 یک هاچبک کوچک شهری از شرکت سایپا است که از سال 1389 در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته است. تیبا 2 در کنار ویژگیهای مثبتی همچون مصرف سوخت اقتصادی، استهلاک پایین، قیمت پایین قطعات یدکی و... از معایب فراوانی برخوردار است که در ادامه قصد داریم برخی از آنها را برایتان شرح دهیم
تیبا ۲ یکی از خودروهای هاچبک شرکت سایپا است که اولین بار در سال ۱۳۸۷ توسط این شرکت به بازار معرفی شد. در سال ۱۳۸۹ اولین سری از سایپا تیبا تنها به صورت صندوقدار به بازار عرضه شد. کمی بعد شرکت سایپا تصمیم گرفت با حذف صندوق عقب تیبا، تیبا ۲ را به بازار معرفی کند. در ساخت تیبا ۲ سنت دیرینه خودروسازان داخلی به خوبی دیده میشود و این یعنی با نگاه به این خودرو، شاهد تفاوتهای چشمگیری نسبت به مدل قبلی نخواهیم بود؛ در واقع بزرگترین وجه تمایز تیبا هاچبک با نمونه صندوقدار را باید همان حذف صندوق عقب دانست!
با وجود تمامی نقصهای تیبا ۲، این خودرو همچنان به عنوان یکی از معدود گزینههای مورد علاقه برای افرادی است که قصد دارند از میان خودروهای روز موجود در بازار کشور هاچبکی ارزان قیمت را خریداری نمایند. قیمت نسبتا کم این خودرو را باید مهمترین و بزرگترین ویژگی رقابتی تیبا ۲ در مقایسه با سایر هاچبکهای موجود در بازار دانست؛ زیرا این خودرو در حوزه هایی همچون توان فنی، فضای سرنشینان، طراحی و... در مقایسه با اغلب خودروهای روز بازار حرف چندانی برای گفتن ندارد.
در حال حاضر تیبا ۲ در دو تیپ SX و EX به بازار عرضه میشود که تیپ EX به عنوان نمونه فول آپشن به امکاناتی همچون شیشه بالا برقی عقب، رینگهای آلومینیومی و آینههای برقی جانبی مجهز شده است و تیپ SX نیز فاقد چنین آپشنهایی است. در این مقاله از سری مقالات «مشاوره خرید» سایت Z4CAR، قصد داریم از میان تمامی نقاط ضعف تیبا ۲ شما را با پنج مورد از مهمترین معایب تیبا ۲ هاچبک آشنا کنیم. ناگفته نماند که تیبا ۲ به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین هاچبکهای موجود در بازار داخلی، در کنار تمامی معایب خود، از مزایایی نیز برخوردار است که پیشتر در مقاله مزایا تیبا ۲ هاچبک به آن اشاره نمودهایم.
۱. طراحی کسل کننده در نمای جلو
یکی از بزرگترین ضعفهای تیبا ۲ که اغلب افراد نمیتوانند با آن کنار بیایند، طراحی ظاهری این خودرو است. نمای روبرو این خودرو هیچ تفاوتی با تیبای سدان ندارد و دقیقا از همان طراحی کسل کننده و نا موزون در ساخت تیبا هاچبک نیز استفاده شده است.
نمای ظاهری سایپا تیبا، حتی در سالهای ابتدایی ورود این خودرو به بازار نیز جذاب و زیبا به نظر نمیرسید و با سلیقه خریداران ایرانی فاصله زیادی داشت. در نمای جانبی نیز به جز باریک تر شدن زه بغل، همه چیز به همان شکلی است که در تیبا معمولی وجود داشت. چرخهای کوچک تیبا ۲ در این نما بیشتر به چشم میآیند و تاثیر بسزایی در کاهش زیبایی ظاهری خودرو دارند. طراحی نمای عقب تیبا ۲ را باید نقطه قوت این خودرو دانست و به جرات میتوان گفت بخش پشتی تیبا هاچبک تنها قسمتی از این خودرو است که میتواند لبخند رضایت را بر روی لبان خریدار بنشاند.
۲. پیشرانه کم توان
تیبا ۲ در بخش فنی به یک موتور۱.۵ لیتری ۴ سیلندر مجهز شده است که توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتنمتر گشتاور را دارد. این پیشرانه در واقع نمونه ارتقا یافته موتور پراید (M13) محسوب میشود و حاصل همکاری شرکت سایپا با شرکت FEV آلمان است. شاید موتور تیبا ۲ نسبت به موتور سایپا پراید از حجم و توان خروجی بالاتری برخوردار باشد، اما عملکرد آن به صورتی است که به هیچ وجه نمیتوان تیبا ۲ را خودرویی چالاک و پرشتاب دانست. مطمئنا پیشرانه ضعیف این خودرو در رفت و آمدهای شهری مشکلات چندانی را برایتان ایجاد نخواهد کرد، اما زمانی که بخواهید در جادههای پرفراز و نشیب رانندگی کنید تیبا ۲ نمیتواند قدرت کافی را در اختیارتان قرار دهد.
۳. متریال بی کیفیت کابین
فضای بی روح و بیکیفیت کابین تیبا ۲ یکی دیگر از معایب این خودرواست که باید به آن اشاره کنیم. فضای داخلی تیبا ۲ درمقایسه با پراید حرفهای بیشتری برای گفتن دارد، اما در مجموع بافت خشک و بی کیفیت پلاستیکی که در فضای داخلی این خودرو استفاده شده است، علاوه بر اینکه حس روبرو شدن با یک خودرو بی کیفیت را به سرنشین منتقل می کند، استعداد زیادی در تولید سر و صداهای اضافی دارد!
صندلیهای خشک تیبا ۲ هاچبک یکی دیگر از موارد منفی است که در فضای داخلی این خودرو به چشم میخورد، صندلیهای استفاده شده در تیبا ۲ همچون نمونه به کار رفته در تیبا صندوقدار، از راحتی قابل قبولی برخوردار نیستند و در نشستنهای طولانی آزار دهنده خواهند بود.
۴. سطح پایین امکانات
تیبا ۲ در مدل پایه شیشه بالابر برقی را تنها در اختیار راننده و سرنشین جلویی قرار میدهد و بالابر برقی شیشههای عقب تنها در نمونه EX این خودرو وجود دارند؛ همچنین برای برخورداری از آینههای تنظیم شونده برقی نیز باید مدل سفارشی تیبا ۲ را خریداری کنید و مدل پایه از آینههای معمولی بهره میبرد. در مجموع میتوان گفت تیبا ۲ بهخصوص در مدل پایه، امکانات و آپشنهای رفاهی بسیار کمی را در اختیار خریدار قرار میدهد و برخی از آپشنهایی که در سایر خودروهای داخلی جز استانداردها و حداقلها محسوب می شوند، تنها در مدل سفارشی تیبا وجود دارند.
۵. ایمنی کم
تیبا ۲ نیز همچون سایر خودروهای تولید شده در داخل کشور، تاکنون در هیچ یک از موسسات ایمنی شاخص مورد بررسی قرار نگرفته است بنابراین راهی وجود ندارد که بتوان با اطمینان از میزان امنیت و استحکام این خودرو صحبت به میان آورد. از بحث ستارههای ایمنی این خودرو که بگذریم، باید گفت که تیبا ۲ در بخش ایمنی تنها به تجهیزاتی همچون دو کیسه هوا (یکی برای راننده و یکی برای سرنشین) مجهز شده است. چرخ های باریک و کوچک تیبا ۲ نیز باعث کاهش فرمان پذیری آن در پیچها و سرعت های بالا میشوند؛ همچنین کیفیت نامطلوب سیستم ترمز این خودرو نیز میتواند امنیت ناچیز تیبا ۲ را تحت تاثیر خود قرار دهد.
کلام آخر
در یک جمع بندی نهایی باید گفت که تیبا ۲ به عنوان یک هاچبک شهری از مصرف سوخت مناسب، استهلاک کم و خدمات پس از فروش قابل قبولی برخوردار است، اما نباید فراموش کرد که این خودرو نیز همچون سایر خودروهای ارزان قیمت بازار داخلی نقصهای فراوانی دارد که ممکن است خریداران زیادی را در این رنج قیمتی ترغیب به خرید نمونههای دست دوم سایر خودروهای موجود در این رنج قیمتی نماید؛ البته با توجه به تنوع بسیار کم خودروهای هاچبک موجود در بازار کشور در این رنج قیمتی جز نمونههای کارکرده خودروهایی همچون برلیانس H220 یا پژو ۲۰۶ تیپ دو گزینه قابل توجهی برای خرید نخواهید داشت. در پایان اگر نظری در مورد موارد مطرح شده در این مقاله دارید یا اگر مالک تیبا ۲ هستید، لطفا ما و دیگر مخاطبان وبسایت Z4CAR را از تجربیات خود آگاه کنید.
نویسنده: سعید رنجبر ، عکاس : علیرضا فاتحی
دیدگاه بگذارید
189 دیدگاه ها برای "معایب تیبا ۲ هاچبک (۵ دلیل برای نخریدن)"
خیلی درباره ی وجنات تیبا نوشتن اینجا،
سوالم اینه که تیبا ٢ هم درحد تیبا همینقدر خوبه یا ضعیفه؟
با توجه به قیافه ی تیبا ٢ من میخوام تیبا ٢ بخرم
از لحاظ بدنه تزslx خیلی بهتره بخر
اره زیرا هم از لحاظ موتوری و هم گیربکسی با تیبا یک تفاوت ندارد
دوساله دارمش واقعا ماشین خوبیه. مثلا ۲۰۶ چ حسن و برتری ب تیبا داره؟! یه کم واقع بین باشین، بله اگه اینجوری ک شما میگی پس بوگاتی ویرون گژینه بهتریه. … یه کم واقع بین باشین والا…
شاید اونم تیپ ۲ حسنی نداشته باشه اولن کم مصرف تر و ظاهرش و طراحیش میخره کارخونه سایپارو دیگه نگم.
پوووووووف
سس ماس کنیم
مشتی کارخونه سایپا نیسان ابی هم داره قیمت کارخونش ۲۰۰ تومنه قیمتش از تیپ ۵ هم بالاتره
کاری به بقیه محصولاتش ندارم
سلام دوستان . بخاری تیبا شبیه پژو هست با موتور باید گرم بشه تا بخاری هم گرم؟
پژوهای داخل ایران اینقدر قدیمی هستن ک الان تو موزه پژو نگهداری میشن، ماشین های با موتور xu7 ک خوراکشون واشر سرسیلندر هست، موتور EF7 بد نیست اما ب خرج بیفته داستانه و تو سرعتهای بالا هم ک صدای موتور اذیت میکنه، اما تیبا ۲ هر چی که نداشته باشه بدون داشتن استرس سوختن واشر سرسیلندر کولر میگیری تو مسافتهای زیاد چیزیش نمیشه اما امان از پژو جماعت….
تیبا ماشین پرشتاب و ستونها پهن و محکم داره، در عمل تیبا ثابت کرده محکم تر از پراید و پژو ۳۰ سال پیش است، تیبا ترمز ریو و سیستم نرم ریو داره، با قیمت اقتصادی تیبا ارزش خرید بیشتری از پراید و پژو و سمند قدیمی داره.
همهی ماشین ها یکسری معایب دارن ولی تیبا مزایای بیشتر از معایبش هست شکی نیست، تیبا به پرشتاب و نرم و کم مصرف بودن میشناسن
فقط یه سری ادم احمق میگن تیبا خوب نیست، آدم عاقل تو این اوضاع قیمت ها تیبا ارزش خرید بالایی داره حدود ۴۲ میلیون از سمند و پژو ارزان تر هست شک نکنید
کسی که سوار تیبا نشده و روی پراید و پژو(۴۰۵پارس) ۳۲ سال پیش تعصب داره در مورد تیبا بد میگه، شما یه بار سوار تیبا بشین و قیمتش و پرشتاب بودنش رو در نظر بگیرید و همچنین سیستم تعلیق نرم تیبا، تیبا نسبت به قیمتش دربرابر پراید و پژو خیلی ارزش خرید داره و ماشین خوبیه.
هر چی باشه این ماشین ایرانی از روز اول ولی پراید اصلیتش برمیگرده به مزدا ژاپن و کیای کره و پژو ۴۰۵ اصلیتش مال فرانسه هستش این خودش افتخاره برای پراید و ۴۰۵
تیبا قبل از گرونی ۶-۷ تومن با پژو و سمند تفاوت داشت ولی الان حدود ۴۰ میلیون ارزان تر از سمند و پژو ۳۲ سال پیش هست، تیبا به نرمی و پرشتابی معروفه و ارزش خرید داره