معایب رانا

بروزرسانی در: یکشنبه 15 دی 98 ساعت 22:12
معایب رانا

رانا یکی از محصولات نسبتا ارزان قیمت شرکت ایران خودرو است که در ابتدا با هدف تولید نمونه اقتصادی پژو 206 صندوقدار بر روی خط تولید آبی پوشان جاده مخصوص قرار گرفت. در این مقاله از سری مقالات «مشاوره خرید» سایت Z4CAR قصد داریم به معایب رانا بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم علاقه‌مند هستید تا بیش از پیش با این معایب رانا آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

رانا یکی دیگر از سدان‌های ایرانیزه شرکت ایران خودرو است که در کنار خانواده سمند و دنا، محصولات ملی این خودروساز را تشکیل می‌دهند. رانا تاریخچه عجیب و جالبی دارد؛ در ابتدا قرار بود این خودرو با نام پیکان جدید، جایگزین این محصول در خط تولید ایران‌خودرو شود. در ادامه به دلیل تغییر مدیران ارشد این شرکت، طرح رانا به حاشیه رانده شده و مدتی دست نخورده باقی ماند. پس از خروج تیپ‌های مختلف پژو ۲۰۶ صندوقدار از خط تولید ایران خودرو، این شرکت تصمیم گرفت مجددا برنامه تولید رانا را اجرایی کند، اما این‌بار نه به عنوان جایگزین پیکان، بلکه در جایگاه نسخه ارزان‌سازی‌ شده پژو ۲۰۶ صندوقدار!
رانا در دو تیپ EL و LX، از ابتدای دهه نود خورشیدی مهمان جاده‌های ایران بوده و حضور آن همچنان تداوم دارد. تیپ EL رانا به دلیل معایبی همچون امکانات بسیار محدود و فروش اندک، از برنامه‌های تولید ایران خودرو به تدریج کنار گذاشته شد و اکنون تنها رانا LX در این شرکت به تولید می‌رسد. رانا به عنوان یک سدان خانوادگی اقتصادی در کنار تمامی مزایای خود، از معایب متعددی نیز برخوردار است که در این مقاله قصد داریم به «بررسی معایب رانا» ‌پرداخته و به شما بگوییم که چرا نباید رانا بخرید؛ پس در ادامه با Z4CAR همراه باشید.

فضای اندک کابین

فاصله محوری از اصول مهم در ساخت خودروهای سدان به شمار می‌رود. از آن‌جایی‌که پژو ۲۰۶ خودرویی هاچ‌بک است، توقعی نمی‌توان از فضای کابین این ریزنقش فرانسوی داشت. پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز که نقش نمونه سدان ۲۰۶ هاچبک را بازی می‌کند، از همان پلتفرم بهره می‌برد؛ بنابراین مشکل فضای اندک کابین، همچنان باقیست. با وجود آن‌که رانا سومین خودروی توسعه یافته براساس پژو ۲۰۶ است، این مشکل توسط ایران خودرو حل نشده و همچنان فضای کم پا برای سرنشینان، از معضلات اصلی رانا به شمار می‌رود.
این فضای کم، برای سرنشینان عقب خودرو بیشتر به چشم می‌آید. اگر خانواده‌ای دارید که از چهار فرد بزرگسال یا بیشتر تشکیل شده است، رانا به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای سفرهای طولانی مدت شما نخواهد بود. یکی دیگر از معایب رانا، فضای صندوق عقب آن است. پژو ۲۰۶ صندوقدار، فضایی به حجم ۴۵۰ لیتر را در قسمت صندوق عقب ارایه می‌دهد. این حجم در خودرو رانا، به ۴۰۰ لیتر کاهش یافته است؛ بنابراین علاوه بر فضای اندک کابین، صندوق عقب کوچک‌تری نیز خواهید داشت.

کابین دلگیر و خسته کننده

معایب کابین رانا

همان‌طور که بالاتر ذکر کردیم، رانا نسخه ارزان‌سازی شده پژو ۲۰۶ صندوقدار است. ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که در سال‌های اخیر، کابین پژو ۲۰۶ افت کیفی قابل توجهی را تجربه کرده و داشبورد این خودرو، دیگر آن زیبایی قبل را ندارد. حال به رانا می‌رسیم؛ از آنجایی که این خودرو از پژو ۲۰۶ ارزان‌تر است، کابین بازهم ساده‌تر شده و مواد استفاده شده در ساخت کابین آن نیز به مراتب از کیفیت پایین‌تری برخوردار است.
تمام فضای کابین رانا، از پلاستیک خشک و مشکی رنگ تشکیل شده که فضایی خسته کننده را برای مصرف کننده، پدید می‌آورد. این پلاستیک خشک و تیره، کیفیت قابل توجهی نیز ندارد؛ بنابراین اگر در معرض تابش شدید نور خورشید یا حرارت بالا قرار بگیرد، دچار ترک خوردگی یا شکستگی خواهد شد.

بازار دست دوم ضعیف

بازار دست دوم ضعیف رانا

عرضه رانا از همان روز اول، چندان به مذاق مشتریان ایرانی خوش نیامد. مصرف‌کننده ایرانی لازم نمی‌دانست تا تنها برای سه میلیون تومان، نسخه ارزان‌سازی شده پژو ۲۰۶ صندوقدار را خریداری کند. برای اکثر مشتریانی که قصد خرید خودرویی صفر کیلومتر در بازه قیمتی زیر چهل میلیون تومان را داشتند، پژو ۲۰۶ صندوقدار V8،‌ گزینه اصلی به شمار می‌رفت. تنها افرادی که به برند خودرو اهمیت نمی‌دادند یا آپشن‌ها و امکانات در نظر آن‌ها دارای امتیاز خاصی نبود، رانا را انتخاب می‌کردند. علاوه برآن، حتی ظاهر متفاوت رانا که به بیان بسیاری، زیباتر از پژو ۲۰۶ صندوقدار طراحی شده، نتوانست مشتریان زیادی را به سمت این محصول ملی متمایل کند.
تمامی موارد فوق موجب شدند که رانا به ظرفیت‌های فروش پیش‌بینی شده، دست پیدا نکند. به همین دلیل تولید رانا در سال‌های اخیر، با افت چشمگیری روبرو بوده است. اختلاف قیمت رانا و پژو ۲۰۶ صندوقدار، روزگاری سه میلیون تومان بود. این اختلاف قیمت هم‌اکنون به حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان در نمونه‌های صفر کیلومتر رسیده است. ضعف بازار دست دوم رانا، موجب شده تا در حال حاضر نمونه‌ کارکرده این خودرو رقیب قیمتی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ باشد. این مشکل مالکان رانا را هنگام فروش خودرو، دچار ضرر و زیان خواهد کرد و سرمایه آن‌ها دچار افت ارزش خواهد شد. با این وجود، قیمت کمتر رانا نسبت به دیگر محصولات هم‌رده، می‌تواند آن را به گزینه‌ای مناسب برای خریداران در بازار خودروهای دست دوم تبدیل کند.

مشکلات فنی متعدد

مشکلات فنی رانا

اعمال دور نخست تحریم‌ها در سال ۹۰ و ۹۱، نتایج فاجعه باری برای صنعت خودرو کشور به همراه داشت. بخش زیادی از این زیان، به واسطه استفاده از قطعات نامرغوب بوده که تاوان آن را مشتریان ایرانی پرداخت کردند.
در آن سال‌ها تعلیق فعالیت‌های پژو، باعث شد تا ایران‌ خودرو از قالب‌ها و قطعات چینی یا هندی برای تکمیل محصولاتش استفاده کند؛ از همین رو از سال ۹۱ به بعد پژو‌های ایرانیزه‌ای وارد بازار شدند که تفاوت‌های فاحشی با نسخه‌های قبلی دارند. هم‌اکنون اکثر قطعات مورد استفاده در رانا، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و پژو ۲۰۷ با یکدیگر مشترک هستند. به همین دلیل، از نواقص فنی مشابهی نیز برخوردارند. ضعف در سیستم سنسور اکسیژن، مشکلات برقی متعدد و عدم آب‌بندی چراغ‌های جلو، بخشی از ایرادات فنی معمول رانا به شمار می‌روند. برخی نمونه‌های این خودرو مشکلات عمده‌تری نیز داشتند که برطرف کردن آن‌ها، بر عهده مشتریان بوده است.

تعلیق خشک

دلایل نخریدن رانا

ایران خودرو در طراحی پژو ۲۰۶ صندوقدار، سیستم تعلیق این خودرو را مورد بررسی و بازبینی قرار داده است. با این وجود، بازهم کوبش‌های شدید حین حرکت موجب آزار سرنشینان می‌شود. رانا نیز از سیستم مشابه با پژو ۲۰۶ صندوقدار بهره می‌برد. به همین دلیل، تمامی کوبش‌های سیستم تعلیق پژو ۲۰۶ نیز به رانا نیز ارث رسیده‌اند!
سیستم تعلیق خشکی که با گذر از هر دست انداز بخش عمده‌ای از ضربه را به کابین خودرو وارد می‌کند، به هیچ عنوان برای یک سدان خانوادگی مناسب نیست. علاوه بر فضای اندک کابین، این مورد نیز یکی از دلایل روی‌گردانی خانواده‌ها از خرید رانا به شمار می‌رود.

کلام آخر

رانا یک سدان خانوادگی جمع و جور است که در این رنج قیمتی از طراحی مناسب، امکانات قابل قبول و پیشرانه کم استهلاکی برخوردار است. چنین مواردی می‌تواند مزایای بزرگی برای این خودرو محسوب شود، اما در کنار چنین مزایایی پس از خرید رانا با معایبی همچون سیستم تعلیق خشک، بازار دست دوم ضعیف، فضای محدود کابین و صندوق و... مواجه خواهید شد.
به همین دلیل در یک جمع بندی نهایی به نظر می‌رسد که نمی‌توان ارزش خرید قابل قبولی را برای این خودرو در نظر گرفت و پیشنهاد می‌شود پیش از خرید رانا در مورد خودروهای همرده‌ای همچون پژو ۴۰۵ اس ال ایکس، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ یا سمند LX EF7 نیز تحقیق نموده و با دید بازتری نسبت به خرید خودرو اقدام کنید.

شایان ذکر است در مورد نقاط قوت و مزایا رانا به صورت مفصل قبلا صحبت کردیم.

نویسنده: سعید رنجبر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

6 دیدگاه ها برای "معایب رانا"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
اشکان
مهمان

من همه مدل های رانا رو داشتم خیلی نسبت به ماشین های هم رده خودش بهتره.الان دنا گرفتم اصلا راضی نیستم

علی م
مهمان

به دردنخورترین وآشغالترین خودروبنظرمن همین رانامیباشد

مصطفی
مهمان

واقعا چشم بازار و در اوردید

زهرا
مهمان

من از سال ۹۱ رانا داشتم
واقعا فوق العاده بود بخصوص نسبت به سمند و پژو ۴۰۵

احمد80
مهمان

همه این ها بخاطرتعصب بیش از حد به ۲۰۶هستش رانا ماشین خیلی خوبیه…..

سجاد فروغی منش
مهمان

نمیشه ثبت نام کرد‌.هی میگه کد کاربری و این بدبختی ها‌.جه کنیم؟؟؟؟