معایب شاهین سایپا
پس از حاشیه های زیاد، سرانجام سایپا خودروی شاهین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد. این خودرو برای اولین بار در سال 97 و با نام رهام رونمایی شد ولی در نهایت با هدف توجه به حفاظت از پرنده شاهین و با عنایت به این موضوع که سایپا اعلام کرده بود طراحی این خودرو از شاهین الهام گرفته است، تغییر نام به شاهین صورت گرفت.
بررسی ویدیویی معایب شاهین در یوتیوب Z4Car
شاهین در دو تیپ پایه (s) و فول آپشن (g) معرفی شده است. مدل پایه فاقد سانروف، سامانه تهویه خودکار، سیستم مولتی مدیا و دکمه های روی فرمان است. به علاوه ظاهرا قرار است شاهین اتوماتیک نیز معرفی شود که اطلاعات دقیقی از نوع گیربکس استفاده شده در این مدل ارائه نشده است، هر چند گمانه زنی ها گیربکس CVT را محتمل تر میدانند حال با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار میگذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب شاهین سایپا و اینکه به چه دلایلی شاهین نخریم بپردازیم. به زودی در مقاله ای دیگر به مزایای شاهین میپردازیم و در همین مقاله اطلاع رسانی میکنیم.
۱ - پیشرانه کم بازده
کافی است نگاهی به بازدهی خودروهای توربوی امروزی بیاندازیم تا مشخص شود این پیشرانه از نظر بازدهی در چه وضعیتی قرار دارد. برای مثال هوندا سیویک مدا ۲۰۲۲ با موتور ۱.۵ لیتری توربو میتواند ۱۷۴ اسب بخار قدرت تولید کند، این در حالیست که حداکثر توان موتور شاهین با همین حجم، ۱۱۰ اسب بخار است. شاهین از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ (پیشرانه مورد استفاده در تیبا و ساینا) بهره میبرد که قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل میکند. در واقع استفاده از موتور توربو به دلیل افزایش بازدهی موتور است. معمولا طراحان موتور، با استفاده از توربوشارژر میتوانند خودرویی تولید کنند که با حجم موتور و مصرف سوخت کمتر، توان بیشتری تولید کند. از سوی دیگر استفاده از ۴ سوپاپ در هر سیلندر بازدهی موتور را افزایش میدهد. استفاده همزمان از سیستم توربوشارژر و ۲ سوپاپ در هر سیلندر (که تقریبا منسوخ شده است) به نوعی تناقض در هدف طراحی است که سایپا آن را انجام داده است. در ابتدا قرار بود سایپا از موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس استفاده کند ولی به دلیل تحریمها موفق به این کار نشد. در ادامه سایپا به سراغ موتور EF7 ایرانخودرو رفت اما باز هم به نتیجه نرسید. در نهایت تصمیم اتخاذ شده استفاده از موتور تیبا با اضافه کردن توربوشارژر بود. این در حالیست که همین شرکت در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید خودروی ریو میکرد که ۱۷ سال پیش با همین حجم پیشرانه و با یک موتور ۱۶ سوپاپ ۹۷ اسب بخار تولید میکرد. از سوی دیگر استفاده از توربوشارژر حساسیت موتور به ویژه نسبت به کیفیت سوخت را بالا برده و هزینه های تعمیر و نگهداری آن را افزایش میدهد و همینطور پیشرانه ۸ سوپاپ شاهین که به سیستم پرخوران نیز مجهز شده است سر و صدای زیادی در دور موتورهای بالا در کابین خودرو ایجاد میکند که در مقایسه با رقبا باید گفت شاهین حرف چندانی در این زمینه ندارد، برای نمونه دنای معمولی با یک موتور ۱.۷ لیتری توان بیشتری ایجاد میکند، شتابگیری بهتری در شروع حرکت دارد و همینطور دردسرهای یک موتور توربو را هم با خود یدک نمیکشد. البته در دورهای بالا خودروی شاهین بخاطر در مدار قرار گرفتن توربو شتاب گیری بهتری نسبت به خودرویی مثل دنا یا ۲۰۷ دارد.
بیشتر بخوانید : مشخصات شاهین پلاس اعلام شد + تصاویر
۲ - قابلیت اطمینان
برخی از مالکین شاهین گزارشهایی در مورد خرابیهای زودهنگام و کیفیت متریال در بعضی از قطعات این خودرو را ارائه کرده اند. این در حالیست که زمان زیادی از عرضه شاهین به بازار نمیگذرد و اکثر نمونه ها دارای کارکرد خیلی زیادی نیستند. برای مثال خرابی گیربکس، توربو، بخاری، سیستم تعلیق، سر و صدای کمک فنرها و کیفیت رنگ از جمله این گزارشات بوده است. به نظر میرسد بخش اعظم این مشکلات به کیفیت پایین قطعات و بخشی هم به اشکالات طراحی مربوط باشد. تقریبا همه خریداران خودروهای ایرانی جدید اتفاق نظر دارند که کیفیت خودروهای داخلی حتی در مقایسه با سالهای نه چندان دور افت داشته است اما به نظر میرسد وضعیت شاهین در این رنج قیمتی تاحدودی بدتر هم باشد.
۳- دید عقب
علیرغم ظاهر جلوی خودرو، نمای عقب خودرو چندان زیبا و متناسب نیست، صندوق عقب در ارتفاع نسبتا زیادی قرار گرفته است و همین ارتفاع دید عقب را محدود کرده است، اگرچه این ایراد با وجود سنسور و دوربین عقب تا حدی جبران میشود.
۴ - فقدان سامانه کنترل پایداری
امروزه در تمام دنیا سامانه کنترل پایداری یک ضرورت به حساب میآید. وجود این سامانه به پایداری بهتر خودرو در پیچها کمک میکند و امنیت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می نماید. کم لطفی نسبت به مسائل ایمنی از سوی خودروسازان داخلی نکته جدیدی نیست اما با توجه به پیشرفتهای به وجود آمده در بحث ایمنی خودروهای روز دنیا و ادعای سایپا در رابطه با ایمنی شاهین، جای خالی این سامانه کاملا احساس میشود. به نظر میرسد تارای ایران خودرو با توجه به تجهیز به این سامانه وضعیت بهتری داشته باشد. البته در صورت نصب سیستم کنترل پایداری احتمالا باید انتظار میداشتیم سایپا توجه به زاویه پیچش در پیچ را نیز به همراه توجه به زاویه تصادف در دستور کار رانندگان شاهین قرار میداد!
کلام آخر
شاهین در مجموع ظاهر قابل قبول، امکانات نسبتا خوب و فضای کابین خوبی را با توجه به قیمت ارائه میکند اما از بزرگترین معایب شاهین سایپا موتور کم بازده و منسوخ شده آن است. این در شرایطی است که با وجود توربوشارژر، حساسیت موتور به نگهداری اصولی و کیفیت بنزین بالاتر بوده ولی در عمل مزیتهای توربوشارژر چندان به چشم نمی آید. همچنین قابلیت اطمینان پایین این خودرو میتواند خریداران را به دردسر بیاندازد. اگر به دنبال خودرویی صفر کیلومتر با پیشرانه کم دردسرتر هستید هستید و ایرادات مطرح شده در مقاله جزو موارد اولویت خرید شما می باشد در این رنج قیمتی میتوانید نیم نگاهی به دنای معمولی، ۲۰۷ صندوق دار و یا تارا بیندازید که البته بودجه بیشتری را میطلبد. همچنین میتوان نیم نگاهی به بازار دست دوم و گزینه هایی همچون تندر ۹۰ داشت که خودروهای قابل اطمینان تری محسوب میشوند.
اگر از مالکین شاهین سایپا هستید یا تجربه رانندگی با این خودرو را دارید دیگر با چه عیوب دیگری از این خودرو مواجه شده اید و چه خودروی دیگری در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
دیدگاه بگذارید
617 دیدگاه ها برای "معایب شاهین سایپا"
سرطان من میخواستم بخرم ولی وقتی یکی از همسایهمان داره و حی باطری خالی میکردی منصرف شدم و این همسایمان هم فروخت ۴۰۵ دوگانه خرید . و بنده خدا میگفت سرطان میشه در آینده ولی خوب خدای قشنگ بود ولی حیف موتور اشغالش البته همین موتور روی ساینا و تیبا هست و عالی ولی این توربو را سایپا از کجاش در آورد.
قطعا حقیقت را نمیگی. اگه الان یک شاهین داشتی در باره آن نظر دیگری داشتید. متاسفانه این ایراد در برخی از ما هست که ماشین خود را بهترین ماشین جهان میدانیم و ماشین دیگر را پر از ایراد. شاهین سوار میداند که این چه خودروی عالی هست.
سلام اینهایی که معایب نیست و این ماشین خوبه الحمدلله
ماشین خوبی هست
ماشین خانواده هست درسته از نظر موتور کم و کاستی هایی داره ولی از ظهر قشنگ داخل و بیرون اون نمیشه گذشت
امکانات خوبی هم داره که نیاز به گفتم نیست
ماشین های ایرانی همه یکجور هستند توی یک ماشین یک سری ایرادات هست داخل یکی دیگه ایرادات دیگر.
من راضی هستم از خریدم چون زن و بچم این ماشین رو دوست دارند
شاهین کلاغ ۸ سوپاپ توربو جانشین پژو آردی شده
اصلا و ابدا سمت خرید شاهین نرید که علاوه بر ایراداتی که یکسری شون قابل حل هم نیست داره بازار دست دوم هم به هیچ وجه نداره،من مدل ۱۴۰۱ دارم از قبل عید میخوام بفروشم راضی شدم کلی هم زیر قیمت بازار بدم اما چون بازار خوبی نداره هر کی زنگ میزنه یه قیمت پرت میده،خلاصه اصلا گول ظاهر نه چندان زیباش و نخورید و سمتش نرین،تارا و دنا انتخاب به مراتب بهتری هست
سلام امیدوارم این مطلب آموزنده باشد یکسری از دوستان چون تازه شاهین خریداری کردند دوست ندارند کسی به خودروشون ایراد بگیرندوالله قسم مدت یکسال است دارمش فقط بدرد داخل شهر وجاده کفی میخورد اصلا تو جاده های کوهستانی اعتبار ندارد وکم میاورد امیدوارم فقط خودرو من اینگونه باشد با یک بار رفتن به بوستان جمشیدیه چیزینمانده بود آتش بگیرد دود از تمام اطراف ماشین بالا رفت که باعث مسخره بقیه شده بودم هرکس میرسید میگفت آتش نشانی خبر کنم بقیه اش خوتان قضاوت کنید
با سلام خدمت دوستان عزیز
من یه شاهین ۱۴۰۰ با۲۰هزار کیلومتر کارکرد دارم که ازش راضی هستم یکی دوتا ایراد داشت مثل خرابی کولر و سنسور اکسیژن پایین که به راحتی برطرف شده و در کل ماشین خوبیه موتورشم پر قدرت و عالیه تو سر بالاییها اصلن کم نمیاره و شتابشم بالاست قبل این ماشین هم پارس سال داشتم ولی خداییش این بهتره (اینایی هم که نظر منفی میدن خیلی هاشون اصلن سوار نشدن)
با احترام به تمام مالکین شاهین . من قصد خریدش را داشتم اما پس از تحقیق زیاد فهمیدم سرطانه.
اگه ۵۰۰تومن داری بخروبرون بعدنظربده.خیلیهاپرایدشونومیفروشن۳۰۰وصدوخوردهای میزارن روش میخوان یه ماشین درحدبنزبخرن بعدهی به شاهین ایرادمیگیرن.به پول ماهاهمینومیکنه داداش بخرصداتم درنیاد.خیلی هم عالیه.من سمندوپژودناپلاس روندم .تا۲۰۰هزارتاخوبن بعداون فقط بایدهر۶ماه سرسیلندعوض کنی.لااقل شاهین هی واشرنمیزنه.شاستیش ترک نمیخوره
دایی ناموسا دمت گرم کلا از خرید شاهین پشیمونم کردی
برادر عزیز ممنونم از اطلاعات دقیقتون بنده قصد خرید داشتم و با گفته های شمادنظرم کنسل شد
من ۶سال ای اف سون سوار شدم تک سوز.اهل سرعت و شتاب هم هستم.هیچوقت مشکلی براش پیش نیومد.شما بگو ببینیم شاتون زدن یعنی چی وچرا بوجود میاد