معایب شاهین سایپا
پس از حاشیه های زیاد، سرانجام سایپا خودروی شاهین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد. این خودرو برای اولین بار در سال 97 و با نام رهام رونمایی شد ولی در نهایت با هدف توجه به حفاظت از پرنده شاهین و با عنایت به این موضوع که سایپا اعلام کرده بود طراحی این خودرو از شاهین الهام گرفته است، تغییر نام به شاهین صورت گرفت.
بررسی ویدیویی معایب شاهین در یوتیوب Z4Car
شاهین در دو تیپ پایه (s) و فول آپشن (g) معرفی شده است. مدل پایه فاقد سانروف، سامانه تهویه خودکار، سیستم مولتی مدیا و دکمه های روی فرمان است. به علاوه ظاهرا قرار است شاهین اتوماتیک نیز معرفی شود که اطلاعات دقیقی از نوع گیربکس استفاده شده در این مدل ارائه نشده است، هر چند گمانه زنی ها گیربکس CVT را محتمل تر میدانند حال با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار میگذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب شاهین سایپا و اینکه به چه دلایلی شاهین نخریم بپردازیم. به زودی در مقاله ای دیگر به مزایای شاهین میپردازیم و در همین مقاله اطلاع رسانی میکنیم.
۱ - پیشرانه کم بازده
کافی است نگاهی به بازدهی خودروهای توربوی امروزی بیاندازیم تا مشخص شود این پیشرانه از نظر بازدهی در چه وضعیتی قرار دارد. برای مثال هوندا سیویک مدا ۲۰۲۲ با موتور ۱.۵ لیتری توربو میتواند ۱۷۴ اسب بخار قدرت تولید کند، این در حالیست که حداکثر توان موتور شاهین با همین حجم، ۱۱۰ اسب بخار است. شاهین از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ (پیشرانه مورد استفاده در تیبا و ساینا) بهره میبرد که قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل میکند. در واقع استفاده از موتور توربو به دلیل افزایش بازدهی موتور است. معمولا طراحان موتور، با استفاده از توربوشارژر میتوانند خودرویی تولید کنند که با حجم موتور و مصرف سوخت کمتر، توان بیشتری تولید کند. از سوی دیگر استفاده از ۴ سوپاپ در هر سیلندر بازدهی موتور را افزایش میدهد. استفاده همزمان از سیستم توربوشارژر و ۲ سوپاپ در هر سیلندر (که تقریبا منسوخ شده است) به نوعی تناقض در هدف طراحی است که سایپا آن را انجام داده است. در ابتدا قرار بود سایپا از موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس استفاده کند ولی به دلیل تحریمها موفق به این کار نشد. در ادامه سایپا به سراغ موتور EF7 ایرانخودرو رفت اما باز هم به نتیجه نرسید. در نهایت تصمیم اتخاذ شده استفاده از موتور تیبا با اضافه کردن توربوشارژر بود. این در حالیست که همین شرکت در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید خودروی ریو میکرد که ۱۷ سال پیش با همین حجم پیشرانه و با یک موتور ۱۶ سوپاپ ۹۷ اسب بخار تولید میکرد. از سوی دیگر استفاده از توربوشارژر حساسیت موتور به ویژه نسبت به کیفیت سوخت را بالا برده و هزینه های تعمیر و نگهداری آن را افزایش میدهد و همینطور پیشرانه ۸ سوپاپ شاهین که به سیستم پرخوران نیز مجهز شده است سر و صدای زیادی در دور موتورهای بالا در کابین خودرو ایجاد میکند که در مقایسه با رقبا باید گفت شاهین حرف چندانی در این زمینه ندارد، برای نمونه دنای معمولی با یک موتور ۱.۷ لیتری توان بیشتری ایجاد میکند، شتابگیری بهتری در شروع حرکت دارد و همینطور دردسرهای یک موتور توربو را هم با خود یدک نمیکشد. البته در دورهای بالا خودروی شاهین بخاطر در مدار قرار گرفتن توربو شتاب گیری بهتری نسبت به خودرویی مثل دنا یا ۲۰۷ دارد.
بیشتر بخوانید : مشخصات شاهین پلاس اعلام شد + تصاویر
۲ - قابلیت اطمینان
برخی از مالکین شاهین گزارشهایی در مورد خرابیهای زودهنگام و کیفیت متریال در بعضی از قطعات این خودرو را ارائه کرده اند. این در حالیست که زمان زیادی از عرضه شاهین به بازار نمیگذرد و اکثر نمونه ها دارای کارکرد خیلی زیادی نیستند. برای مثال خرابی گیربکس، توربو، بخاری، سیستم تعلیق، سر و صدای کمک فنرها و کیفیت رنگ از جمله این گزارشات بوده است. به نظر میرسد بخش اعظم این مشکلات به کیفیت پایین قطعات و بخشی هم به اشکالات طراحی مربوط باشد. تقریبا همه خریداران خودروهای ایرانی جدید اتفاق نظر دارند که کیفیت خودروهای داخلی حتی در مقایسه با سالهای نه چندان دور افت داشته است اما به نظر میرسد وضعیت شاهین در این رنج قیمتی تاحدودی بدتر هم باشد.
۳- دید عقب
علیرغم ظاهر جلوی خودرو، نمای عقب خودرو چندان زیبا و متناسب نیست، صندوق عقب در ارتفاع نسبتا زیادی قرار گرفته است و همین ارتفاع دید عقب را محدود کرده است، اگرچه این ایراد با وجود سنسور و دوربین عقب تا حدی جبران میشود.
۴ - فقدان سامانه کنترل پایداری
امروزه در تمام دنیا سامانه کنترل پایداری یک ضرورت به حساب میآید. وجود این سامانه به پایداری بهتر خودرو در پیچها کمک میکند و امنیت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می نماید. کم لطفی نسبت به مسائل ایمنی از سوی خودروسازان داخلی نکته جدیدی نیست اما با توجه به پیشرفتهای به وجود آمده در بحث ایمنی خودروهای روز دنیا و ادعای سایپا در رابطه با ایمنی شاهین، جای خالی این سامانه کاملا احساس میشود. به نظر میرسد تارای ایران خودرو با توجه به تجهیز به این سامانه وضعیت بهتری داشته باشد. البته در صورت نصب سیستم کنترل پایداری احتمالا باید انتظار میداشتیم سایپا توجه به زاویه پیچش در پیچ را نیز به همراه توجه به زاویه تصادف در دستور کار رانندگان شاهین قرار میداد!
کلام آخر
شاهین در مجموع ظاهر قابل قبول، امکانات نسبتا خوب و فضای کابین خوبی را با توجه به قیمت ارائه میکند اما از بزرگترین معایب شاهین سایپا موتور کم بازده و منسوخ شده آن است. این در شرایطی است که با وجود توربوشارژر، حساسیت موتور به نگهداری اصولی و کیفیت بنزین بالاتر بوده ولی در عمل مزیتهای توربوشارژر چندان به چشم نمی آید. همچنین قابلیت اطمینان پایین این خودرو میتواند خریداران را به دردسر بیاندازد. اگر به دنبال خودرویی صفر کیلومتر با پیشرانه کم دردسرتر هستید هستید و ایرادات مطرح شده در مقاله جزو موارد اولویت خرید شما می باشد در این رنج قیمتی میتوانید نیم نگاهی به دنای معمولی، ۲۰۷ صندوق دار و یا تارا بیندازید که البته بودجه بیشتری را میطلبد. همچنین میتوان نیم نگاهی به بازار دست دوم و گزینه هایی همچون تندر ۹۰ داشت که خودروهای قابل اطمینان تری محسوب میشوند.
اگر از مالکین شاهین سایپا هستید یا تجربه رانندگی با این خودرو را دارید دیگر با چه عیوب دیگری از این خودرو مواجه شده اید و چه خودروی دیگری در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
دیدگاه بگذارید
617 دیدگاه ها برای "معایب شاهین سایپا"
سلام
سنم از تعبی بودن گذشته دیگه
ولی روی موتور m15 میشه سرسیلندر ۱۶ سوپاپ گذاشت هم دو میل سوپاپش هست و هم تک میل
اینم باید در نظر گرفت که الیاژ موتور های ما کلا ضعیف هست
وگرنه همین xu7 واشر و .. نمیزد
چطور شما سوار شاهین شدی میگی فضا پا کمه عجیبه
تاهنوز تفاوت شاهین با سورن رو فقط سانروف میدونی چرا نظر میدی
سانروف.استارت دکمه ای.ورود خروج بدون کلید.فرمان برقی.چهارچرخ دیسکی.ایمنی بسیار بالاتر نسبت سورن.زیبایی یه سروگردن بالاتر.مانیتور.دوربین عقب.لوکیشن.صندلی های چرمی.سنسور باران.هندلیک بهتر نسبت به سورن .رینگ آلمینیومی. اینا شاهین داره ولی سورن فاقد ایناس بعد میگی یه سانروف اضافه داره
ماشین شاهین اتفاقا خوب در امده و جواب داده
سمند میدونستی فقط ۱ درصد استاندارد هست اونم چراغش هست
دقیقاً ملت فقط دنبال پوز دادن هستند.بنده سال ۹۶یک دستگاه سورنELXبه مبلغ ۳۹ازشرکت ایران خودرو خریدم تابه بحال نزدیک ۱۳۰هزارتاباهاش راه رفتم. ازنظرموتوری وجاداری شتاب وترمز. حرف نداره.متاسفانه ماهرچه جلوترمیرویم واژهٔابیشروکیفیت کمترمیشود. الان شرکت سورن پلاس زده خیر سرش برداشته ترمزدیسکی عقب کاسه ای کرده.ازهمین یکی شروع کن برو جلو.
شاهین تو دور بالا از دنا میبره
سورن شاتون بودنشو یادت رفت بگی بهترین ماشین تو ایران شاهین هست تازه جدیدن هم فیلمی در اومده تو ۲ تا تست شاهین توی دور بالا بره سورن که عددی نیست حلبی هست ایران خودرو خیلی پیشرفته شده ورقه های آهن ماشین مدل اسلامی میزنم نرم باشه
با سلام
دوستان لطفا دقت داشته باشن خرید خودرو و فهمیدن معایبش خیلی به دیگران کمک میکنه، بنده شاهین خریدم و هر روز جلوی نمایندگی مزخرف سایپا بودم هر بار ی تف مالی کردن ماشینو تحویل دادن ماشین رو فروختم گفتن اون مشکل داشته بازم ی شاهین دیگه خریدم اونم مشکل داشت من موندم این پولایی که از مردم میگیرن چه جوری از گلوشون پایین میره خلاصه اونم فروختم ی سمند سورن خریدم مدل ۹۵ واقعا راضی هستم خواهشا دوستان هم بدون تعصب نظر بدن ،نه کارخونه سایپا و نه ایرانخودرو ارث پدرمون نیستن مردم میان اینجا از تجربیات استفاده کنن.
خلایق هرچه لایق. لیاقتت همون سمند ۹۵
درست میگید مدل ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ لگ هایی داشتن ولی تو مدل های ۱۴۰۲ حل شده
درست میگید مدل ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ لگ هوایی داشتن که الان برطرف شده توی مدل ۱۴۰۲ همه مدل ها حل شد
داداش شما که یبار شاهین گرفتی به نتیجه نرسیدی، چرا دوباره باز رفتی سراغ همون؟؟؟!!!
حکایت همون ضربالمثله که آدم از یه سوراخ دوبار نیش میخوره….
دو سه نفر از اطرافیان که مدلای آخر ۴۰۱ و اوایل ۴۰۲ رو تحویل گرفتن، خیلی راضی بودن. مثل اینکه ایرادات این ماشین تا حد زیادی برطرف شده…
البته اینم بگم، ماشین توربو ذاتا چیز بدی نیست و در دنیا خیلی مورد استفاده قرار گرفته. اما شرایط ایران، از جمله بنزین بیکیفیت و روغن های اکثرا تقلبی، تأثیرات منفی زیادی روی این خودروها و جیب صاحبانشون گذاشته…
رانندگی با شاهین عالیه ، اگر اکتان کاسپین هم بریزید عالی تر هم میشه. ضمناً با مصرف اکتان مشکل استارت مربوط به مصرف کننده های بنیزین یورو ۲ هم کمتر میشه
باسلام … واقعیت من که خریدم سوارش نشدم و درجا فروختم ولی بعضی از دوستان میگفتن نمیخرن و از این حرفا … توی همین بازار بد نزدیک دو هفته پیش بود که آگهی کردیم و ظرف سه روز فروش رفت و مصرف کننده خرید … که اگه بدبود اینجوری نمیخریدن … برای ما که خوب بود و امیدوارم خریدار هم راضی باشه
فقط شاهین پلاس
سلام
شاهین پلاس! مگه چند مدل دارد
فقط شاهین پلاس بخرید
من دیروز صفر شاهین مدل ١۴٠٢ خریدم والا امکاناتش عالی هست ولی کیفیت جنس نداره و همش تو نمایندگی هستم مثلا چراغ استوپ روشن میشه و ترموستات رو عوض کرد نمایندگی و هواگیری و … انجام داد ولی هنوز مشکل پا برجاست
به نظر من تو یه ۴۰۵ یا یه ELX مدل ۸۰ داری و اینجا چرت پرت میگی
دیروز خریدید بعد همش تو نمایندکی هستید؟؟؟؟؟
روغن ترمز اضافه کن
چرا فقط بدشو میگی نمیگی از دنا بزرگ تر و جا دار تر هست چرا نمیگی صدای بیرون داخل ماشین نمیاد چرا نمیگی بدنه خیلی محکمی داره نسبت به ماشین های ایران خودرو معلومه که شاهین سوار نشدی
آقا عرفان گل تحویلی برج ۸ سال ۱۴۰۱ هستم فروش اردیبهشت ۱۴۰۲ اگر بخواهی شماره تلگرام بده عکس کارت ماشین برات بفرستم شاهین باباجان حساب دوتا دوتا چهارتاست ماشین سنگین یا موتور ۸ سوپاپ تیبا که بزور توربوشارژ دار شده مطمئن باش تو سربالایی و هوای گرم جوش میاره و تو کارکردهای بالای ۳۰ هزار مشکلاتش معلوم می شه
با سلام. حالا آخرش ما بخریم یا نه؟ یکی میگه خوبه یکی میگه بده
دوست عزیز اگر مثل من جثه درشتی ندارید رانا پلاس در حال حاضر هم از دنا و هم شاهین با توجه به قیمت گزینه بسیار بهتری هست