نقد و بررسی برلیانس C3 کراس

بروزرسانی در: جمعه 28 تیر 98 ساعت 13:09
نقد و بررسی برلیانس C3 کراس

با توجه به محبوبیت روزافزون کراس‌اوورهای کوچکی همچون دانگ فنگ H30 در بازار ایران، تمامی شرکت‌های داخلی سعی دارند برای رقابت در این کلاس محصولی وارد بازار نمایند. شرکت سایپا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اکنون توانسته است با مونتاژ برلیانس C3 کراس قدم در دنیای کراس‌اوورهای کوچک بگذارد

برلیانس‌اتو یکی از شرکت‌های قدرتمند چینی است که تاریخ شروع فعالیت‌های آن به سال ۱۹۹۲ باز می‌گردد. این شرکت علاوه بر تولید محصولات شرکت خود، در زمینه مونتاژ محصولات شرکت‌های بنامی همچون پورشه، ب‌ ام‌ و، میتسوبیشی، تویوتا و...  نیز فعالیت دارد.

این خودروساز یکی از شرکای تجاری شرکت سایپا نیز به‌حساب می‌آید که اولین محصول این همکاری در اواخر سال ۱۳۹۳ و با نام برلیانس V5 به خیابان‌های کشور وارد شد. پس از محبوبیت کوتاه‌مدت این خودرو، شرکت سایپا در سال ۱۳۹۴ تصمیم به عرضه سری جدیدی از محصولات کمپانی برلیانس گرفت که در دو تیپ هاچبک و سدان و در دو سری با نام‌های H300 و H200 به بازار عرضه می‌شدند. پس از فروش موفق محصولات سری H300 و H200، شرکت سایپا تصمیم گرفت تا با تولید خودرویی در کلاس کراس‌اوورهای کوچک شهری با محصولاتی همچون ساندرو استپ‌وی و دانگ فنگ اچ سی کراس به رقابت بپردازد. از این‌رو سایپا با همکاری شرکت برلیانس اقدام به طراحی و تولید C3 کراس نمود که ما در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل برلیانس C3 کراس پرداخته و تجربیات خود را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم؛ در ادامه با تیم بررسی تخصصی Z4CAR همراه باشید.

طراحی ظاهری


C3 CROSS

برلیانس C3، یک کراس‌اوور کوچک شهری است که اساس طراحی و تولید آن بر پایه برلیانس H320 شکل‌گرفته است؛ به همین دلیل بسیاری از کارشناسان این خودرو را در دسته هاچبک‌های کراس قرار می‌دهند. شباهت میان C3 کراس با H320 به حدی زیاد است که با اولین نگاهی به این خودرو به‌راحتی می‌توانید به شباهت‌های میان این پدر و پسر پی ببرید. در نمای جلویی C3، از یک سپر حجیم به همراه مه شکن‌هایی بزرگ استفاده‌شده که جذابیت خاصی را به این خودرو بخشیده است. البته طرح جدید جلوپنجره مشبک این خودرو در زیبایی نمای جلویی آن، نقش مهمی دارد که در ترکیب با خطوط کشیده شده بر روی کاپوت ظاهر عضلانی را برای این خودرو به وجود آورده است.
افزایش ۵ سانتی‌متری ارتفاع و همچنین استفاده از رینگ‌های اسپرت ۱۶ اینچی، زیبایی نمای جانبی این خودرو را نسبت به H320 دوچندان کرده است. یکی دیگر از تفاوت‌هایی که در نمای جانبی C3 به چشم می‌خورد وجود فلاپ‌های سیاه‌رنگ بر روی حاشیه گلگیرها و وجود باربند بر روی سقف (Roof Rack) است که باعث شده این خودرو در زمینه تجهیزات ظاهری خودروهای کراس، کمبودی نسبت به سایر رقبا نداشته باشد.
شرکت برلیانس سعی داشته تا با نصب قطعاتی همچون دفیوز و اسپویلر در بخش پشتی C3 کراس، ظاهری متفاوت برای این خودرو خلق نماید؛ اما به جرات می‌توان گفت که کمترین میزان تغییرات در این بخش صورت گرفته است که باعث شده بخش پشتی C3، بیش از سایر قسمت‌ها به مدل H320 شباهت داشته باشد. یکی از نکات جالبی که در ظاهر این خودرو وجود دارد، تفاوت رنگ سقف با بدنه بوده که درواقع خریداران می‌توانند یکی از سه رنگ مشکی، سفید یا نقره‌ای را برای سقف خودرو خود انتخاب کنند. ترکیب رنگ منحصربه‌فردی که در ظاهر C3 به چشم می‌خورد، باعث زیبایی هرچه بیشتر این خودرو شده است.
در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت شاید نمای ظاهری برلیانس C3 کراس شباهت زیادی به مدل H320 داشته باشد و حتی کمی تکراری به نظر برسد، اما نمی‌توان تغییراتی ایجادشده در نمای ظاهری آن را هم نادیده گرفت زیرا این تغییرات هر چند جزئی و کوچک به نظر می‌آیند ولی باعث شده است که این خودرو بسیار زیباتر و مدرن‌تر از محصول پایه خود به نظر برسد.

طراحی داخلی و امکانات رفاهی


C3 کراس

طراح کلی فضای داخلی C3 کراس، مکان قرارگیری کلیدها و حتی مواد استفاده‌شده در کابین هیچ تفاوتی با مدل H320 ندارد و درواقع هیچ خلاقیتی در آن به چشم نمی‌خورد. همان‌طور که گفته شد اغلب مواد به‌کاررفته در فضای کابین این خودرو از پلاستیک خشک ساخته‌شده‌اند که مطمئناً پس از مدت کوتاهی می‌تواند صداهای آزاردهنده‌ای را برای سرنشینان به ارمغان بیاورد!
در بخش مرکزی داشبورد یک مانیتور ۷ اینچی لمسی قرار دارد که به سیستم رهیاب ماهواره‌ای (GPS) مجهز شده است، اما متأسفانه هیچ اثری از دوربین دید عقب به چشم نمی‌خورد که با توجه به دید محدودی که در بخش عقب خودرو وجود دارد هنگام پارک دوبل، جای خالی این سیستم بشدت حس خواهد شد. صندلی‌های C3 کراس قابلیت تنظیم در ۸ جهت را دارند و یکی از راحت‌ترین صندلی‌ها در این رنج قیمتی محسوب می‌شود؛ اما متأسفانه از رویه چرمی برخوردار نبوده و از روکش پارچه‌ای بهره می‌برند. در پنل پشت فرمان شاهد طراحی کلاسیک (سیلندری) نشانگر دور موتور و سرعت‌سنج هستیم که به‌راحتی می‌توان نور آن‌ها را کم‌وزیاد کرد؛ همچنین در بخش مرکزی این پنل، مانیتور کوچکی قرار داده‌شده که مصرف سوخت لحظه‌ای و اطلاعات مربوط به پیمایش را در اختیار راننده قرار می‌دهد.
در ردیف جلو C3 کراس فضای مناسبی برای راننده و سرنشین جلو در نظر گرفته شده است و در سفرهای دور و نزدیک راحتی قابل قبولی را برای سرنشینان به همراه خواهد داشت، اما به دلیل طراحی شیب‌دار بخش انتهایی سقف برلیانس C3، فضای سر سرنشینان عقب کمی محدود شده که باعث می‌شود این بخش برای افراد بلندقد چندان مناسب نباشد.
برلیانس C3 کراس همچون سایر برادران خود از امکانات رفاهی متعددی بهره می‌برد که از میان آن‌ها می‌توان به فرمان برقی تقویت‌ شده، ورود و استارت بدون کلید، سانروف برقی، سیستم تهویه مطبوع با تنظیمات الکترونیکی، آینه‌های جانبی برقی، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو و... اشاره‌کنیم. ناگفته نماند سیستم کروز کنترل، برای برلیانس C3 کراس جز امکانات سفارشی محسوب می‌گردد و نسخه‌های پایه از این قابلیت بهره نمی‌برند.

مشخصات فنی


برلیانس C3 کراس

برلیانس C3 در دو نسخه ۱۴۹۸ سی‌سی (BM15L) و ۱۶۵۴ سی‌سی (BM16LB) به بازار عرضه می‌گردد که ازلحاظ امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی هیچ تفاوتی باهم ندارند ولی ازلحاظ مشخصات فنی کاملاً باهم متفاوت هستند که در ادامه به توضیح بیشتر آن خواهیم پرداخت.
پیشرانه BM15L، درواقع همان پیشرانه ۴ سیلندر و ۱۰۳ اسب بخاری نصب‌شده بر روی برلیانس H320 بوده که بدون هیچ تغییری بر روی C3 کراس نیز قرارگرفته است؛ اما پیشرانه BM16LB نسل جدید پیشرانه‌های این شرکت محسوب می‌گردد که علاوه بر C3 کراس، سری جدید H320 و H330 نیز به آن مجهز شده‌اند. این پیشرانه جدید از توان خروجی ۱۱۴ اسب‌بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۵۴ نیوتن‌متر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه برخوردار است که این نیرو از طریق گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک ساخت شرکت هیوندای (پاور تک) به چرخ‌های جلو منتقل می‌گردد. برلیانس C3 کراس برخلاف سایر برلیانس‌های مونتاژ شده در ایران، فاقد نسخه دنده دستی است و فقط با گیربکس اتوماتیک به بازار عرضه می‌گردد. طبق ادعای شرکت سازنده، گیربکس و پیشرانه جدید نسبت به گذشته از کیفیت و عملکرد بهتری برخوردار بوده و می‌تواند قدرت و شتاب بیشتری را در اختیار راننده قرار دهد. البته نباید فراموش کنیم که افزایش ارتفاع سیستم تعلیق و همین‌طور وزن ۱۲۴۰ کیلوگرمی C3، مانع بسیار بزرگی در جهت افزایش شتاب این خودرواست؛ بنابراین حتی در زمان رانندگی با نمونه‌های ۱.۶ لیتری این خودرو نباید انتظار شتاب و چالاکی خیره‌کننده‌ای داشته باشید.
بر طبق اعلام رسمی شرکت پارس‌خودرو مصرف سوخت ترکیبی این هاچبک کراس ۷.۶ لیتر است، اما ما در عمل شاهد بودیم این خودرو به‌طور میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرفی در حدود ۹.۵ لیتر دارد که چندان هم مناسب به نظر نمی‌رسد؛ البته هنگام رانندگی در بزرگراه‌ها مصرف سوخت C3 کراس تا حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت.

سیستم تعلیق


برلیانس سی3 کراس

یکی از مشخصه‌های اصلی یک کراس‌اوور ارتفاع بیشتر این نوع خودروها نسبت به خودروهای سدان‌ است که این مشخصه باعث می‌شود کراس‌اوورها بتوانند رانندگی در جاده‌های ناهموار را برای شما لذت‌بخش و هیجان‌انگیز نمایند، اما ارتفاع کف این خودرو از سطح زمین، تنها دو سانتی‌متر نسبت به H320 افزایش‌یافته است بنابراین انتظار یک کراس‌اوور واقعی را از این هاچبک کراس نداشته و درواقع نباید به کلمه CROSS که در انتهای نام این خودرو اضافه‌ شده است توجه نمایید!
در بخش جلویی برلیانس C3 از سیستم تعلیق مستقل مک فرسون استفاده‌شده و برای بخش عقب این خودرو نیز سیستم نیمه‌مستقل میل پیچشی در نظر گرفته‌شده است. عملکرد سیستم تعلیق به‌کاررفته در برلیانس C3 کراس بسیار نرم و دقیق بوده که در ترکیب با فرمان برقی آن، هندلینگ بسیار خوبی را در این بازه قیمتی برای این خودرو به وجود آورده است. به طور کلی می‌توان گفت که از آنجایی که سیستم تعلیق به کار رفته در C3 کاملا مشابه نمونه استفاده شده در H320 است؛ در زمان عبور از خیابان‌های شهری یا جاده‌های ناهموار C3 کراس عکس‌العمل‌های یکسانی با H320 از خود بروز می‌دهد.

ایمنی


سی 3 کراس

برلیانس C3 کراس در رنج قیمتی خود از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی فراوانی بهره می‌برد که از این نظر در سطح بسیار بالاتری نسبت به رقیبانی همچون رنو ساندرو استپ‌وی قرار می‌گیرد؛ از جمله تجهیزات ایمنی این خودرو می‌توان به ترمزهای دیسکی مجهز به ABS و EBD، سنسور دنده عقب، قفل مرکزی به همراه کنترل از راه دور، ایموبلایزر ECU، ایزوفیکس، میله فرمان جمع‌شونده، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو اشاره نمود. متأسفانه در هیچ‌کدام از سایت‌های رسمی، نتایجی من‌باب تست‌های ایمنی انجام‌شده بر روی C3 کراس منتشرنشده است؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این خودرو ازلحاظ امنیتی در وضعیت مطلوبی قرار نداشته و در هنگام رانندگی باید تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید!
در این میان تنها می‌توان به نتایج ایمنی مدل پایه این خودرو (برلیانس H320) دل‌خوش کرد که طبق اعلام رسمی سایت برلیانس‌اتو، H320 موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه C NCAP شده است که در این مورد هم ابهامات فراوانی وجود دارد! زیرا با مراجعه به سایت C NCAP، در کمال تعجب شاهد خواهید بود که هیچ عکس، فیلم یا نتیجه رسمی از تست‌های انجام‌شده بر روی این خودرو وجود ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد این ادعا کمی نیاز به شفاف‌سازی و ارائه مدرک دارد.

تست درایو


c3 کراس

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید باوجوداینکه C3 کراس به سیستم ورود و استارت بدون کلید مجهز شده است، هیچ اثری از دکمه استارت در داخل آن نبوده و شما باید برای روشن کردن این خودرو قطعه‌ای پلاستیکی که در مکان استارت نصب‌شده است را مانند سوئیچ بچرخانید! ما نیز بر طبق همین منوال این هاچبک کراس را روشن و سفر خود را آغاز نمودیم. رانندگی با C3 کراس تفاوت خاصی با H320 ندارد و همان حس را به شما منتقل خواهد کرد؛ تنها شاید ارتفاع بیشتر و رینگ‌های پهن‌تر آن باعث شود در دقایق اولیه رانندگی، برایتان کمی متفاوت به نظر برسد که آن‌هم پس از مدت کوتاهی عادی خواهد شد. پیشرانه و گیربکس جدید این خودرو هماهنگی بیشتری نسبت به نمونه قبلی داشته و تا حدودی نسبت به پدال گاز عکس‌العمل بهتری از خود نشان می‌دهند. مکان قراری گیری ستون A و همچنین زاویه بسیار مناسب شیشه جلو باعث شده تا در هنگام رانندگی تسلط بسیار خوبی به محیط اطراف داشته باشید اما شیشه کوچک عقب تا حدودی مانع تسلط کافی به بخش پشتی خودرو شده است. تا این جای کار همه‌ چیز برای یک رانندگی معمولی شهری مناسب به نظر می‌رسید، اما زمانی که تصمیم گرفتیم با استفاده از قابلیت تیپ ترونیک رانندگی پرشتاب‌تری را تجربه کنیم، با مشکلاتی بسیاری مواجه شدیم. تعویض دنده در این خودرو به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده، که مصرف سوخت به حداقل رسیده و همچنین فشار بسیار کمی به پیشرانه وارد گردد؛ به همین جهت این گیربکس مانع از معکوس دنده در دورهای بالاتر از ۳۰۰۰ می‌شود و همچنین در هر دنده پس از رسیدن به دور موتور ۵۲۰۰ به‌طور خودکار دنده سبک می‌شود! تمامی موارد ذکرشده باعث شد که پس از مدت کوتاهی دوباره به رانندگی معمولی خود ادامه داده و به‌ طور کلی رانندگی پرهیجان را کنار بگذاریم. در هنگام عبور از جاده‌های پرپیچ‌ و خم C3 کراس چسبندگی قابل قبولی داشته که برای یک کراس چینی چندان هم بد به نظر نمی‌رسد.

کلام آخر


خودروهایی همچون C3 کراس هاچبک‌هایی هستند که باکمی تغییر در سیستم تعلیق و افزایش قدرت سیستم فنربندی، ارتفاع یافته شده‌اند و نه ارتقا یافته! برلیانس C3 کراس، شاید ازلحاظ سگمنتی در رده کراس‌اوورهای کوچک (Mini SUV) قرار بگیرند اما در واقعیت تنها یک هاچبک کراس بوده که برای رقابت با خودروهایی همچون ساندرو استپ وی طراحی و تولیدشده است. جالب است بدانید که C3 کراس در هیچ‌کدام از کشورهای جهان، حتی در کشور سازنده نیز حضور نداشته و تنها در ایران تولید و عرضه می‌گردد. برای اطمینان از این مسئله می‌توانید به سایت رسمی شرکت برلیانس‌اتو رفته تا به‌راحتی مشاهده کنید که نام این خودرو در بین محصولات تولیدی این شرکت ذکر نشده است.
در آخر می‌توان گفت طراحی جوان‌پسند و مدرن، امکانات متنوع و کیفیت قابل‌قبول قطعات، از نکات مثبت برلیانس C3 کراس محسوب می‌شود که باعث شده در مقایسه با رقبایی همچون ساندرو استپ‌وی حرف‌های بیشتری برای گفتن داشته باشد اما مطمئناً خودرویی همچون ساندرو استپ‌وی هم از نکات مثبتی همچون کیفیت بالای قطعات، پیشرانه پرتوان و خدمات پس از فروش مناسب بهره می‌برد که باعث شده همچنان طرفداران خاص خود را داشته باشد که حاضر نیستند خودرو به‌اصطلاح فرانسوی خود را با یک محصول چینی عوض نمایند. انتظار می‌رود درصورتی‌که شرکت پارس‌خودرو بتواند کیفیت خدمات پس فروش این خودرو را افزایش داده و برخی نواقص فنی آن را برطرف نماید به‌راحتی می‌تواند فروش موفق‌تری را تجربه کند و مشتریان بیشتری را به‌سوی خود جذب نماید.
شما همراهان گرامی اگر قصد خرید یک هاچبک کراس در این رنج قیمتی داشته باشد، بین ساندرو استپ‌وی و برلیانس C3 کراس کدام‌یک را انتخاب خواهید کرد؟

نویسنده: سعید رنجبر

 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

28 دیدگاه ها برای "نقد و بررسی برلیانس C3 کراس"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
حامد
مهمان
در مورد ایمنی برلیانسهای سری ۲۰۰ پنج ستاره گرفتن، سایت خود برلیانس هم گفته بر اساس استانداردهای ۵ ستاره چین طراحی شده، نگفته ۵ستاره گرفته در مورد اندازه و کلاس خودرو هم یه کراس هست و سیستم تعلیق بهتری از هاچبکش داره کمک فنرها یه سایز بزرگتر شدن شتاب ماشینم هم گیربکس ۴ دنده نشون میده که نباید انتظار رانندگی پر هیجان داشته باشید ولی شتابش از همه اتوماتهای همرده بیشتره تو ماشینهای رنو (داچیا) من ارزش خرید ال نود دستی رو بیشتر از همشون میدونم، چون غیر از مشخصات فنی یکسان لوازم یدکیش از ساندرو و استپ وی راحتتر… بیشتر
اميرحسين
مهمان

من ١۵٠٠ شو خریدم دوستمم ١۶۵٠
١۶۵٠ قشنگ تر راه میره ولی وقتی ازین سوار اون میشی متوجه نمیشی
فقط باهم مقایسه کنی درگ بندازی تفاوتش معلوم میشه…
سواری و راه رفتنشم از ساندرو خیلی بهتره
موقع تصمیم گیری برای خرید ،فقط برند بودن ساندرو مساله اس و اسم بد در رفتن ماشینای چینی …
و الا استپ وی نسبت به c3 توی سواری و شتاب و هندلینگ وظاهر حرفی برای گفتن نداره
ولی توی کارکرد بالای ١٠٠هزارتا فرقشون معلوم میشه که رنو بهتره…

سینا
مهمان
با سلام. بنده حدوده ۲۰ روزی هست تحویل گرفتم. گیربکس پاورتک ساخت کره هیوندای ۴ سرعته هستش که ضرایب دنده ها تغییر کرده. موتور فقط از نظر قطر پیستون و حجم تغییر کرده و کلیات موتور همون موتور قبلی هستش و زنجیر. شتاب خودرو فوق العاده نسبت به قبل بهتر شده و با موتور قبلی که مقایسه کردم واقعاً بهتر شده ( شتابش در حد ماشین ۱۶۵۰cc تنفس طبیعی منظورم هست نه موتور توربو ۶ سیلندر) بنده به کسایی که قصد خردید دارن حتماً توصیه میکنم که واسه خرید شک نکنن. ماشین بسیار نرم آروم کم مصرف فرمان نرم از… بیشتر
reza
مهمان

ببینم مگه جا پارک هم پیدا میکنید که اینقدر ماشین میخرید، واقعا از رانندگی لذت میبرید!!!

alireza
مهمان

جای این یه دنا پلاس توربو بخرید عشق و کیف دنیا را بکنید
چیه این حلبی

ناصر
مهمان

دنا فوق العاده ماشین مزخرفیه حیف پول بدی به این ماشین..فضای داخلش از پارس و سمند جمع و جورتر و تنگه تو سربالایی ها حتی بدون سرنشین نمیتونه خوب راه بره سیستم برقیشم یکی درمیون مشکل داره

امیر
مهمان

منظورت سمنده نیو فیس . داشتم ماشین مزخرفی بود سرو صدای اتاقش و موتورش واقعا آزار دهندست . مشکلات برق ماشین رو که نگم بهتره . مانیتوری هم که گذاشتن براش متاسفانه هفته ای یه بار هنگ میکرد . با ضرر فروختمش خودمو راحت کردم

محمد
مهمان

چرت نگو یکسال دارم هیچ ایرادی نداره

مهدی
مهمان

دوست عزیز تو رو قران اطلاعات گمراه کننده به مردم ندید من ۲ سال دنا داشتم به خدا بدتر از این ماشین به عمرم ندید صدای موتور صدای تراکتور یعنی تو دور موتور سه به بعد بیچاره میکرد ادمو، صندلی ها بسیار وحشتناک خشک، تعلیق افتضاح فضای سر نشین عقب در حد ۲۰۶، البته تنها مزیتش فضای بار و آپشنهاش بود دنا سوارا کاملا میدونن من چی میگم یا علی

اميرحسين
مهمان

عزیز دنا فقط ظاهرش قشنگتره وقتی سوارش میشی متوجه میشی سمند خریدی!
والا ما سورن توربو هم سوار شدیم شتابش اندازه ال٩٠ عه
کیفیتشم ک…

امیر
مهمان

شما فکر نکنم سوار دنا شده باشی دوست عزیز چون هیچ شباهتی بین دنا و سمند نیس وقتی سوار میشی کاملا ماشین متفاوت ودر نوع خودش مدرن تر هستش

مهدی
مهمان

دوست عزیزم
شما وقتی داری از دنا صحبت میکنی به این فکر کن که درباره پلتفرم قدیمیه چند سال پیش حرف میزنی و اصلا استاندارد نیست
حتی سمند هم بهتر‌از دنا ست
دیگه مشکلات ای اف ۷ هم که همه شنیدیم ازش

حامد
مهمان

دنا و سمند و سورن فقط از نظر ظاهری فرق دارن، مثل پارس و ۴۰۵ یا ۲۰۶ و ۲۰۷
دنا نگاهش که میکنی میگی حتما ماشین خوبی هست ولی سوار که میشه کاملا نظرت عوض میشه، حتی جاداری سمندم نداره

mehdi
مهمان

آقا من این ماشینو دارم خداییش از هر نظر از ساندرو بهتره
ساندرو یک قوطی کبریت عقب افتادست فقط